Maandag 7 december: de eerste reacties

Politici reageren op vandaag

Het is 7 december. Gisteren, op 6 december, werd er al uitgebreid vooruitgeblikt op deze dag. Nu het eindelijk zover is, zetten we de eerste reacties op een rij.

Alexander Pechtold (D66): “Wij zijn natuurlijk blij dat het eindelijk 7 december is, maar als het kabinet iets meer durf had getoond was het nu al 23 maart.”

Mark Rutte (minister-president): “Het is 7 december, dat klopt, en daar mogen we trots op zijn. Maar nu moeten we ook doorpakken. Over een week is het 14 december, en er staat ons nog een hoop te doen, dan kunnen we niet te lang op 7 december blijven hangen.”

Geert Wilders (PVV) is kritisch: “7 december, 7 december, ons land wordt overspoeld door jihadtoeristen en linkse harlekijntjes en ondertussen loopt dit flutkabinet goede sier te maken met 7 december. Het Nederlandse volk zit niet te wachten op 7 december.”

Jesse Klaver (GroenLinks): “Het moet nu niet gaan over 7 december, het moet gaan over heel december. We kunnen de structurele problemen rond december echt niet langer blijven negeren, anders krijgen de volgende generaties daar last van. Ik zie het kabinet weinig verantwoordelijkheid nemen en dat vind ik erg zorgelijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Héérlijke foto, ongerepte natuur, zonder GSM- en hoogspanningsmasten, storende hoogbouw en ANWB-borden. De volgende keer graag een ongecoupeerde uitvoering in HD-technicolor.

P.S. Heeft Marc Samsom via Flickr nog een tegemoetkoming van jullie ontvangen voor het gebruik van dit stemmige plattelandsbeeld?

Reageer
gravatar

Henk Krol heeft 3 december geliket op Facebook. Hij wist niet dat deze dag inmiddels al weer even voorbij is. Omdat hij laatst ook al eens de voorbije maand geliket had verklaarde hij in een reactie dat Facebook hem beter zou moeten inlichten welke dagen al voorbij zijn. Aan 7 december richt hij overmorgen zijn felicitaties.

Reageer
gravatar

Je lijkt wel wat op Henk Krol. Je reactie laat zien dat je mijn geweldige reactie van 12.54 uur niet hebt gezien. Of wat waarschijnlijker is, jou kennende, is dat je het wel gelezen hebt, maar desondanks dacht de leukste te kunnen zijn. Beetje triest. Hoop dat de Alzheimer niet te snel z’n werk bij je doet.

gravatar

Ik vind wel dat we de geschiedenis van 7 december in ons achterhoofd moeten houden. Er is veel dat tot 7 december heeft geleid en dingen zijn soms gecompliceerder dan ze lijken. Helaas laat de media maar één kant van de zaken rondom 7 december zien.

Reageer
gravatar

Ik wordt er wel een beetje moe van, met dit betuttelende land!
Wie bepaald er nou dat het voor mij 7 december is? Dat bepaal ik lekker zelf wel!

Reageer
gravatar

Nog één nachtje slapen en we kunnen de oprichting van de 8 december Divisie in Indonesië herdenken én onze vrijwillige (?) deelname (via de Prinses Irene-brigade) aan de oorlog in Korea. Aan beide bewaren we goede herinneringen in onze VOC-geschiedenisboeken. Thans zijn we in een heroïsch gevecht gewikkeld met de laatsten der Zwarte Pieten. De meerderheid in de Veiligheidsraad der VN eist dat nadrukkelijk van ons; de Zwarte Pieten van I.S. hebben voorlopig even een lagere prioriteit, tot hun volgende aanslag.

Reageer
gravatar

Verbaasd, verbijsterd en geschokt, deze 7e dec. zal nooit meer dezelfde zijn. Wellicht dat een parlementaire enquête in de toekomst zal uitwijzen hoe het vandaag zo heeft kunnen lopen. Ons medeleven gaat uit naar familie en bekenden en wensen de overlevenden veel sterkte.

Reageer
gravatar

De regering blijft zichzelf maar herhalen en doet niets nieuws. Vorig jaar was het ook al 7 december, en het jaar daarvoor ook al. Waneer proberen ze eens iets nieuws?

Reageer
gravatar

Uit de foto blijkt zonneklaar dat het 7 december is.
Of we er nu op zitten te wachten of niet, de feiten laten zich niet verloochenen, en het geeft geen pas om nu al aan deze dag voorbij te gaan.

Reageer
gravatar

Heel die redeneringen omtrent december zijn alleen maar gebaseerd op momentopnamen en aannamen. We weten helemaal niet zeker of december wel bestaat. Voorlopig is er gewoon te weinig wetenschappelijke onderbouwing voor.
Laat het kabinet eerst maar eens voor de banen van haar eigen burgers zorgen voor het onze miljarden aan belastingcenten over de balk gaat gooien voor deze onzin.

Reageer
gravatar

Tsja, denk je eindelijk klaar te zijn met het jaar, kun je weer van vooraf aan beginnen :S