Maandagochtendvergadering Docs Central groot succes

"Je ziet dat ze alles opzuigen"

Zoals bij veel bedrijven is ook bij Docs Central de vergadering op de maandagmorgen een vast ritueel. Bij de specialist in data capturing en digitaal archiveren uit Alphen aan den Rijn heerst er op maandag tussen half 10 en half 12 een inspirerende sfeer. “Hier krijg ik de mogelijkheid om te bedenken wat ik de rest van de week wil gaan doen,” aldus productmanager Rogier Dielemans.

Nog druk pratend over het afgelopen weekend treedt de achtkoppige sales- en marketingafdeling de conference room binnen. Managing director Jos Bouwman heet de staf welkom en vraagt om aandacht. “Ik hoop dat jullie de afgelopen twee dagen net zo hebben genoten als wij van de komende vijf zullen gaan doen. Er staan interessante meetings op het programma en de resultaten van de kopieermachinetestcases komen ook binnen. Maar eerst wil ik het hebben over de weekly quarterlies. Het is tijd voor een stukje verwachtingsmanagement.”

Voor Chris Kruif (“Ik doe de technical sales, oftewel de verkoop van scanners”) is deze vergadering het uitgelezen moment om de voetbaltraining voor te bereiden die hij morgenavond aan de C1 van de Hazerswoudse Boys zal geven. “Vorige week kwam ik al wegdromend met nieuwe looplijnen op de proppen. Dat heeft zeker bijgedragen aan de 3-1 overwinning op Stompwijk afgelopen zaterdag.”

Terwijl Bouwman spreekt van updates van het e-mail management systeem en hoe deze te presenteren aan de klant, kan principal consultant Bart de Zwart alleen maar aan seks denken. “Dat ligt niet aan Bouwman hoor, maar aan Kirsten hier tegenover mij. Ik zou haar zo graag eens hard willen nemen.” Account manager Kirsten Driehuis is onderwijl met haar gedachten bij een volgende vakantiebestemming. “Jammer dat ik maar 24 vrije dagen in een jaar heb. Ik heb echt meer uitstapjes nodig. Elke keer weer die zeurverhalen van Bouwman. En wat zit Bart nou heel de tijd vies te kijken?!”

Dielemans vraagt zich af of hij ook dinsdag een lunchmeeting met een imaginaire klant kan inplannen. “Drie keer in de week is misschien wat veel. Maar je weet: bij Bouwman kom je ermee weg. En er moet toch iemand de hond uit laten ‘s middags. Mijn vriendin heeft zo’n ouderwetse baas die niet gelooft in ‘het nieuwe werken’, dus die kan niet er even tussenuit knijpen. Oh sorry, ik moet nu weer even jaknikken en met mijn handout schuiven, voordat hij mij een vraag gaat stellen.”

Bouwman is na afloop verguld met de aandacht die hij kreeg. “Dat was weer een ouderwets effectieve meeting. Je ziet dat ze alles opzuigen. Er wordt zeer geconcentreerd geluisterd. Wanneer het stil blijft als ik vraag of er nog vragen zijn, dan weet ik dat ik alles helder heb gecommuniceerd.” Met een ferme tred loopt hij naar zijn kantoor om verder te werken aan de budget-implementatie. “Mijn vrouw zegt soms dat ik te veel opga in dit werk; dat ik tijd moet nemen om ook andere dingen te doen. Maar als je voor zo’n mooie organisatie als Docs Central werkt dan wil je met niks anders meer bezig zijn. Dat is iets wat alleen ik en mijn collega’s lijken te begrijpen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alphen aan de Rijn is wellicht wat ver gelegen van Bilthoven, maar afgaande op Ben’s Belevenissen als data-analist lijkt hij prima te passen in Docs Central.
Na data-capturing moet je toch ook uiteindelijk gaan data-analyzing wat die data voor informatie in zich herbergt.
Als Ben voldoende (v)herborgen data tot informatie omzet komt een herberg(ing) van Ben zelve vast ook in het verschiet.
(indien geen plaats; vragen aan de Os en de Ezel of ze een stukje kunnen opschikken)

Reageer
gravatar

@Haes, vergeet ook de flip-over niet. Die lege uitnodigende vellen schreeuwen om ideeën, modellen en oplossingen waar je normaal alleen tijdens de vrijmibo op zou kunnen komen.

Reageer
gravatar

Het is ook zo’n inspirerende werkruimte! Geen aandachtzuigende ramen en afleidende posters aan de wand. Nu alleen de tieten van Kirsten Driekruis, pardon Driehuis, nog elimineren en de heren kunnen weer voluit aan de slag.

Reageer