DWDD stopt met pop up-bombardementen

Programma kan militaire verwachtingen niet waarmaken

De Wereld Draait Door stopt per direct met zijn pop up-bombardementen boven Syrië. Het VARA-programma laat weten dat het de hoge militaire verwachtingen niet waar kan maken.

Een dag na de eerste pop up-bombardementen zijn de eerste reacties vernietigend. NRC Handelsblad schrijft dat zes bommen neergekomen zijn op een afgelegen bosje, vier in een drooggevallen rivierbedding en twee op een leegstaande papierfabriek. Militair historicus Christ Klep noemt de strategische impact bedroevend: “Een militaire aanfluiting.”

DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia noemt het jammer dat het project mislukt is: “We balen er echt van, want we hadden hier allemaal originele ideeën voor. De afgelopen jaren hebben Prem en Jan Mulder regelmatig over geopolitiek gepraat, dus dachten we: waarom gaan we zelf niet een keer boven Syrië bombarderen? Iedereen was meteen enthousiast, al blijft het natuurlijk altijd spannend of zoiets aanslaat.”

Volgens Wynia heeft de beslissing geen gevolgen voor de pop up-ruimtemissie die DWDD volgende maand wil starten: “Als het goed is, gaan de eerste tafelheren in februari naar Mars.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan DWDD ook helemaal stoppen met het Engerlandse modewoord ‘Pup up’?
(Zie: luf, wurd en kuffer w.b.t. uitspraak.)

En met kraaiende of neuzelende tafelheren en -dames, die vooral zichzelf erg interessant vinden?

Reageer
gravatar

Kunnen we dan nu een meer toepasselijk programma krijgen van DWDD qua “Pop-Up”? Ik stel voor dat het onderwerp ditmaal handelt over borstvergrotingen. Met de nadrukkelijke focus op fraai geslaagde eindresultaten.

Reageer
gravatar

“Vanwege het gebrek aan een vernietigende recensie in Het Parool kan ik dit bericht niet serieus nemen”, aldus Vladimir Poetin. “Wij zullen dan ook gewoon doorgaan met het uit de lucht halen van alle pop-up vliegtuigen boven het Midden-Oosten.”

Reageer
gravatar

Goeie, Karel
Lekker kort!

Maar daarom hebben wij dan ook de luister goeroe!
Goeroe, kom er in …….

gravatar

Joep jongen,

Laat die man nou eens van een welverdiende vakantie genieten. Dat geouwehoer van jullie in het afgelopen jaar is de Goeroe bepaalt niet in de koude kleren gaan zitten.