Moeder Marjon heeft beste pitch: Ingrid en Max komen eerste kerstdag

‘Steengrillen zorgt voor een ongedwongen sfeer’

Ingrid Bijlsma en Max van Vliet gaan op eerste kerstdag naar de moeder van Ingrid. Dat is de uitkomst van een elevator-pitch bij de familie Bijlsma.

Niet alleen de ouders van Ingrid (29), maar ook die van haar vriend Max (28) zijn gescheiden. Dit levert vier verschillende kerstdiners op, terwijl Ingrid en Max er maar twee kunnen bijwonen. Daarom moest er een plan van aanpak komen: alle gescheiden ouders konden in een elevator-pitch hun kerstideeën presenteren.

“Rete-spannend”, zegt Wouter, de vader van Ingrid. “Hoe vertel je in amper een minuut dat er een rijkgevulde ovenschotel op het programma staat en er na afloop met glühwein The Sound of Music gekeken gaat worden?”

Marjon, Ingrids moeder, was iets zekerder van haar zaak. “Wouter en Linda pitchen altijd veel te lang, je moet je publiek bij de eerste zin weten te pakken. Inspireren.” Marjons zelfvertrouwen is niet ongegrond, aangezien ze de meeste support kreeg voor haar pitch. Met name haar praktijkvoorbeelden sloegen in als een bom. “Steengrillen zorgt voor een ongedwongen sfeer. Bij een pijnlijke stilte kun je om de champignons vragen.”

Max’ vader Dennis had niets voorbereid, maar deelde menukaarten uit van een Chinees familierestaurant in Boxtel. Hij werd onverwachts tweede. Een knappe prestatie, waarbij de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en het ontbreken van een nieuwe vriendin de doorslag gaven.

Oma Bijlsma reageerde gelaten op de pitches. “Ik zie wel waar ze me dit jaar weer heenrollen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat Wouter en Marjon Bijlsma nog bij elkaar zijn, anders had er een levendiger Kerstcompetitie ontstaan met mogelijkheden voor leuke parallel- en simultaansessies, bijv. het voorgerecht (en amuse) bij (single) vader Dennis van Vliet die dan weinig afwas te verwerken heeft, het hoofdgerecht steengrillen bij Wouter en Marjon Bijlsma en nagerecht (zalm met crême brulée en ijsflensjes) bij (single) Sylvie (ex van Dennis). Culinair Nederland staat bol van Michelin-potentieel. Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan. En Oma wielt zich nijver naar alle adressen.

Reageer
gravatar

Ik ken dit soort beloftes. Champignons blijken ineens vervangen door stokbroodjes en na het steengrillen moet je alle kliekjes zelf meenemen naar huis, zogenaamd uit goed fatsoen. Als ik Max en Ingrid was zou ik lekker in de schemering een wildwandeling gaan maken op de Veluwe. Met zulke voorbeeldige ouders zit er ook niet veel rek meer in je eigen relatie.

Reageer
gravatar

Kom kom VvU,

Als ervaringsdeskundige zou je beter moeten weten.

4 januari op kantoor komt het besef dat je weer een heel jaar moet wachten om de steengrillocatie opnieuw te moeten pitchen.

Tot die tijd heb je in ieder geval gratis wat in de pannetjes zitten. De feestmaand pitcht tenslotte je platlap leeg, ja toch?

gravatar

Tijdens het feestelijk samenzijn pitcht men elkaar middels whatsapp de voornemens voor het nieuwe jaar toe.

Het beste voornemen rolt opoe volgend jaar naar de gezamenlijke dagopvang.

Reageer
gravatar

Tsja, je had het ook gewoon kunnen vragen, natuurlijk. Maar met deze instelling vertik ik het!

Search it ff nice self out then, yes!

gravatar

Je kunt je nu opgeven voor de training ‘Geenzame Kerst’. Voor gegarandeerd succes met je elevator-pitch. Schrijf nu in. Vol is vol. Vraag ernaar bij je keukentafelgesprek.

Reageer
gravatar

Ik voel mee met oma, maar waarom nodigt ze zelf niet alle partijen samen uit bij haar thuis voor kippensoep, een ragout pasteitje, runderrollade en ijstaart toe.
Dat staat leuk zo’n uitnodiging…. ze doen het toch niet.

Reageer
gravatar

Toch wil ik even een complimentje naar de medewerkers van deze site geven.
Hoe jullie de berichten telkens weer bedenken, hulde.
En dit is geen pitch 😉

Reageer