Rutte: ‘Dinosauriërs uitgestorven door ongunstig ondernemersklimaat’

Vennootschapsbelasting in Krijt was veel te hoog

Mark Rutte vindt dat Nederland moet leren van het uitsterven van de dinosauriërs. Volgens de premier gingen de gigantische reptielen ten onder aan een bijzonder ongunstig vestigingsklimaat voor bedrijven.

Rutte wijst op de fiscale positie van ondernemers in het Late Jura: “Neem bijvoorbeeld de stegosaurus. Die beesten waren meer dan 20 meter lang en moesten louter op planten zien te overleven. Die waren dus ontzettend gebaat geweest bij een lage vennootschapbelasting. Eeuwig zonde dat die tarieven destijds zo hoog waren.”

Ook startende ondernemers werden volgens Rutte veel te weinig ondersteund: “Er is het bekende verhaal van de jonge, ambitieuze velociraptor die met een medische start-up de wereld veroverde. Na een paar jaar was zijn bedrijf om zeep geholpen door torenhoge belastingen en een onvoorstelbare bureaucratie. Moet je je voorstellen wat dat betekende voor de werkgelegenheid!”

Rutte hoopt dat Nederland de dinosauriërs niet achterna gaat: “Ik sprak laatst een krokodil in Bunnik. Hij herinnert zich nog goed hoe het rampzalige ondernemersklimaat in het Krijt uiteindelijk tot een meteorietinslag leidde. Deze krokodil drukte mij op het hart om niet dezelfde fout te maken. Dat motiveert mij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, de dodo is uitgestorven door de sprankelende VOC-ondernemersgeest die Nederland in de Gouden Eeuw parten speelde. Tussen Amsterdam en Batavia raakten, in perioden van windstilte, de rantsoenen vlees op en moest men zelf voor vlees en eiwitten zorgen op Madagaskar e.o. Men moest toen kiezen tussen inlanders en dodo’s; beiden waren niet te vreten maar de inlanders sloegen terug. Dus toen waren de dodo’s de klos. Zodoende stierven dodo’s uit. Snap je?

gravatar

Dit is volslagen onzin. In de tijd van de Jura bestonden er nog helemaal geen ondernemers.
Jullie kunnen beter een satirische site gaan maken of zo.

Reageer
gravatar

Dat is een zinloze vraag. Hij is allang gekloond en daarmee veilig gesteld tot in der eeuwigheid. In China hebben ze er nu een fabriek voor: ze klonen er 1 miljoen per jaar.

gravatar

Door het slechte VVD klimaat is de echte socialist bijna uitgestorven.

Daarom kan er bij de volgende verkiezingen alleen SP gestemd worden.

Zo wordt het natuurlijk evenwicht weer hersteld.

Daar heb ik geen klimaatconferentie voor nodig.

Reageer
gravatar

Wammes, optimist. Na de troonsafstand van Jan Marijnissen worden de diepgevroren socialistische idealen verdedigd door het zachtaardige Brabawaans menneke Emile Roemers. Een verloren wedstrijd, hij kan niet adrem electoraal liegen; hij is geen partij voor de geldwolven van de VVD die hem de Uniekaas van het brood vreten, hij wordt ingepakt -met strik- door de aalgladde Pechtold en krijgt het mes in de rug van de -ooit rode, maar nu sterk vergeelde- Samson op wiens schouder hij uithuilt

gravatar

De grootste fout maakte men ervoor, door een God aan te stellen die wars van het liberale gedachtegoed was.

Jaren later heeft dat verwende zoontje van ‘m de wereld ook niet bepaald de vrijzinnige kant op laten draaien.

Pas pakweg zo’n 160 jaar geleden is men begonnen deze beginnersfouten te herstellen, en door dat succes is de VVD verrezen.

Amen.

Reageer