Deze jihadist besloot eerlijk te zijn op Instagram en verloor duizenden volgers

‘Het is niet alleen glitter en glamour’

De 33-jarige Mahmoud Al-Goudani was een succesvolle Instagram-jihadist met een grote schare volgers. Onlangs besloot hij het roer radicaal om te gooien en zijn volgers het échte verhaal achter zijn foto’s te vertellen: “Het leven van een IS-strijder is niet alleen maar glitter en glamour.”

Mahmoud wil met zijn onthulling een statement maken tegen de oppervlakkige verheerlijking van jihadisten en hun lifestyle: “Jonge, onzekere jongens kijken op tegen mensen zoals ik,” zegt hij. “Maar het is echt niet alles goud wat er blinkt. Voor sommige foto’s moest ik uren achtereen poseren met loodzware geweren in mijn handen. De volgende dag werd ik huilend wakker van de spierpijn, maar dat is op de foto natuurlijk niet te zien. Die hypocrisie verstikte me.”

Mahmoud besloot daarom het schrijnende verhaal achter elke Instagram-foto te vertellen. Zo schreef hij onder één van zijn foto’s: “Hier scheen de zon superirritant in mijn ogen.” En bij een andere foto: “Ik poseer hier trots met een afgehakt hoofd, terwijl ik dat hoofd niet eens zelf heb afgehakt.”

Mahmoud verloor door zijn actie duizenden Instagram-volgers. Toch heeft hij geen spijt: “Ik hoop dat ik jonge terroristen kan inspireren om gewoon zichzelf te zijn. Daar draait het uiteindelijk om.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mahmoud kan altijd nog asiel aanvragen in Kanaleneiland Utrecht of Vrijstaat Schilderswijk Den Haag om daar zijn 72 maagden geleidelijk aan te consumeren en zijn hooghormonige geloofsgenoten te de-radicaliseren. 72 halal-maagden is wat weinig voor deze horden, maar er zijn genoeg gedefloreerde willige Nederlandse vrouwen die zijn gebiologeerd door de Oosterse mystiek van (Muzel) mannen. En maagdenvliezen worden in ziekenhuis Slotervaart aan de lopende band hersteld.

Reageer
gravatar

Het wachten is nu op Volkert van der Graaf die uit zijn retraîte komend, in het conflict tussen Turkije en Rusland wederom een principiële daad zal stellen door -met een rood petje op- beide staatshoofden te liquideren. En wel hierom: Putin en Erdogan zijn voor nertsfarmen en bontjassen, het argument dat hem deed besluiten Pim Fortuyn te doden. Zo kan Volkert glorieus de geschiedenis ingaan als dé Moordenaar des Vaderlands oldskool V.O.C. (Volkert Op Campagne). In ABN: Volkert On Commission

Reageer
gravatar

Mijn buurman Ali El Alvi Ghari stierf ook aan de jihad. Tot zijn ontzetting bemerkte hij dat het paradijs ergens in een muffe kelder was en dat hij zijn maagden niet kon berijden omdat hij plotsklaps homo was geworden.

Plotsklaps?

gravatar

heb je ooit een boterham gesneden met een mes? Met een loodzwaar geweer is het veel makkelijker een boterham te snijden