Paranoïde samenleving totaal niet bang voor terroristen

Studente vanuit kelder via intercom: ‘Ik laat me niet intimideren’

De Nederlandse bevolking laat zich absoluut niet beïnvloeden door de verhoogde terreurdreiging. Dat blijkt uit reacties van burgers die de metro vermijden, niet naar concerten gaan en beslist geen tafeltje aan het raam willen in cafe’s en restaurants.

De totaal onbevreesde Bertrand en Eva laten hun kinderen al twee weken niet naar school gaan. Hun boodschappen worden sinds kort thuisbezorgd, de hond is al dagen niet uitgelaten en de geplande vakantie is geannuleerd. Bertrand: “We blijven de normale dingen doen. Anders winnen de terroristen.”

Studente Rianne weigert de deur voor ons open te doen, maar staat ons via de intercom te woord. “Ik ben dus echt serieus helemaal niet bang,” zegt ze. Ze haalt diep adem en telt tot tien. Terroristen kunnen haar er niet van weerhouden videocolleges te volgen in de kelder van het huis van haar ouders. “Ik laat me echt niet intimideren door een stelletje losers met bomgordels en kalasjnikovs.”

Martin van Hees ziet ook al geen reden om zijn leven door terreurdreiging te laten beheersen. Martin is totaal niet bang dat bijvoorbeeld zijn buurman een jihadist is en mensen ongezien terroristische aanslagen beramen op zijn dichtbevolkte woonwijk. “Ik laat me niet gek maken door die lui,” zegt hij terwijl hij zijn kogelvrije vest aandoet om aubergines te halen.

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie prijst de moed van de burgers. “Het is belangrijk dat iedereen rustig blijft als het openbare leven wordt stilgelegd. Mocht straks hier ook het leger worden ingezet, dan moet het niet onze manier van leven beïnvloeden,” zegt hij. “We moeten vooral ons hoofd koel houden.” Hij schrikt van het geluid van zijn telefoon en rent weg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben er ook totaal niet bang voor, ik heb mijn aluminium hoedje op en heb uiteraard mijn radiokies laten trekken.
Alleen was dit wel bij een beunhaas, die de Nederlandse taal niet echt begreep.
Dus morgen nog wel even laten testen of deze man niet stiekem een rif chip heeft geïmplanteerd.

Reageer
gravatar

Er blijkt getoonzette onwetendheid te bestaan bij Bassie & Adriaan omtrent de existentie van terroristen. Heren die -zelfs op hun vergevorderde leeftijd nog- beweren dat er geen terroristen bestaan, geloven waarschijnlijk nog wél aan Sinterklaas en Zwarte Piet, de Kerstman, de Paashaas en Mark Rutte, die ooit beweerde € 5 miljard belasting terug te geven aan de bevolking. Spreken we hier van dementia praecox, Deflating Clown’s Disease of gewoon van Alzheimer?

gravatar

Ook ik ben niet bang. Ik vind het gewoon niet nodig dat jullie weten a) waar ik woon, b) waar ik De Speld lees en c) waar ik deze reactie doorgeef. in ieder geval is het voor mij nu bedtijd.

Reageer
gravatar

(Bijna) elke keer lig ik in een deuk om de artikelen van Speld. Wat een fantastische humor! Wat moeten jullie een lol hebben tijdens het bedenken.
Hartelijk bedankt voor de lach die jullie mij brengen en ga vooral zo door!

Groet Tessa

Reageer
gravatar

Beste Tessa,
Jammer dat je niet begrijpt dat juist dit een serieus bericht is. Volgens mij lach jij je angst weg. Misschien moeten we een keer elkaar spreken en meer dan dat…

gravatar

Salah Abdeslam had hetzelfde.
Zou een ‘held’ worden, als hij zichzelf maar wel even opblies.
Is nu vermoedelijk even hard op de vlucht voor de politie als voor zijn ‘broeders’.