D66: ‘Amfibieën te weinig ambitieus’

Pechtold verwacht nét iets meer van koudbloedigen

Salamanders, kikkers en padden kunnen aan de bak: als het aan D66 ligt, moet er een tandje bij. De partij verwacht meer ambitie van amfibieën. Volgens fractievoorzitter Alexander Pechtold doen de dieren te weinig om hun overlevingsmechanismen te moderniseren.

Pechtold vindt de levenswijze van amfibieën ‘fantasieloos’: “Het is van tweeën één: je leeft op het land of in het water. Nu is het vlees noch vis. D66 vindt dat onverantwoord en kan amfibieën in deze vorm dus niet steunen. Wanneer je zo’n pad platgereden op straat ziet liggen, dan denk je bij jezelf: kom op, een beetje doortastender, laat zien dat je wel degelijk een ruggengraat hebt. Nu vooruit.”

Pechtold roept de klasse van koudbloedigen op tot actie: “Ik zou tegen alle amfibieën willen zeggen: nu doorpakken, neem je verantwoordelijkheid, maak keuzes, hup, schouders eronder, hou op met aanmodderen, geen halve maatregelen, laat zien dat het je menens is, stop met pappen en nathouden en go, go, go.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uitgerekend een partij waarvan je dacht dat die halfslachtigheid toejuichte veroordeelt nu waterdieren die hun hele leven al het idee hebben in het verkeerde element geboren te zijn, hun gevoel volgen en het land op trekken. Wat een deceptie.

Reageer
gravatar

Ik vind dit wel heel erg alle amfibieen in dezelfde poel plaatsen. Kijk, bij alle diersoorten heb je die paar die het verzieken voor de rest. Deze komen naar voren in de media, en politici als Pechtold maken hier gebruik van om hun eigen agenda door te drukken. Maar om salamanders en kikkers nou in een zin te noemen als fantasieloos, dat gaat er bij mij niet in. Dit is pure uitbuiting van een hele sub-groep van diersoorten. Ik hoop dat hier kamervragen over gesteld gaan worden!

Reageer
gravatar

Pechtold heeft recht van spreken, hij heeft de overstap gemaakt van amfibie naar politicus; van een aal, naar de levensvorm politicus gladder dan een aal in een emmer snot. Hans van Mierlo draait zich in zijn graf, sneller dan een tafelventilator, over hoe Alexander Pechtold zijn oorspronkelijk beginselen verhaspelde. Zoals Pim Fortuyn zich duizelig draaide nadat Matt Herben de leiding had overgenomen. Moraal van dit verhaal: idealen worden meestal door opvolgers verkwanseld, behalve in Noord Korea en de USA, waar het presidentschap erfelijk is.

Reageer
gravatar

Het gaat te ver al deze glibberijen van deezenzestig aan Alexander (immers: het knapste jongetje van de MULO) aan te rekenen. De eer gaat naar Thom (met H van Haspelheilige) de Graaf: die stapte op als minister toen deezenzestig van haar laatste kroonjuweel beroofd werd, nl: het gekozen burgemeesterschap. Zoals het een Graaf betaamt liet hij zich daarna kiezen tot burgemeester. De pattei achterlatend met vele emmers snot.

gravatar

Ach jongens, maak je niet zo druk. Pechtold heeft gelijk. Na de vissen zijn de amfibieën de oudste gewervelden op deze aarde. Na de mammoeten, de CPN en de PvdA moeten nu de amfibieën wijken.

Reageer
gravatar

Je zou haast gaan denken dat een paling ook een amfibie is. Het gekronkel van Peggold lijkt meer op dat van een pofadder vind ik. Is dat ook een amfibie? Anyhow: als amfibie heeft Peggie wel verstand van amfibieën mag je hopen.

gravatar

Het is natuurlijk wel leuk dat er zo’n woordspeling wordt neergezet.

Wat het meeste aanspreekt is het pad als zijnde fietspad.
De paddentrek is begonnen, de wereld zit er vol mee. Je kan altijd overal overreden worden.

Er zijn witte en zwarte waarop je kan bieden waarop je kan bieden.
De één leuker dan de ander.

Ik ben vastberaden om hem/haar te vinden.

Je komt ze niet altijd in zo’n grote hoeveelheid tegen.

Dat is niet altijd even leuk als ondernemer maar wel leuk.

Reageer
gravatar

Na bovenstaande foto uitvoerig te hebben bestudeerd, ben ik tot de conclusie gekomen dat er een groot verschil bestaat tussen de getoonden. Aan de rechterkant de meest intelligente van de twee die exact weet weg te trekken om zijn ambitie te vervullen, zorgen voor nageslacht. Aan de andere zijde, hij die zijn medemens in het moeras van pappen en nat houden stort om vervolgens er voor zorg te dragen dat met zijn intellectuele uitspraken over de voortplanting, de persoon aan de rechterkant van…

Reageer