Arie Slob was jarenlang een af en toe in beeld verschijnende politicus

'De meeste mensen wisten van zijn bestaan'

ChristenUnie-leider Arie Slob vertrekt uit de politiek. Het nieuws over zijn vertrek heeft geleid tot reacties.

Volgens premier Rutte was Slob een af en toe in beeld verschijnend figuur. “Zijn aanwezigheid in de Tweede Kamer was soms zo goed als merkbaar”, zegt hij. Ook andere politici hebben het bestaan van Slob opgemerkt. “Tijdens debatten was hij ter plaatse,’ zegt Halbe Zijlstra. ‘Hij heeft hier jarenlang gewerkt en was overduidelijk een collega.”

Met Slob zette de ChristenUnie een beleid voort dat door Andre Rouvoet was ingezet. De partij stond voor zijn achterban, vooral mensen in de samenleving waren hierin belangrijk. Onder het leiderschap van Slob werden Kamervragen gesteld.

Ook binnen de ChristenUnie is er gereageerd op het vertrek van Slob. Gert-Jan Segers, die Slob zal opvolgen als fractieleider: “Slob wist uitspraken te doen over de ChristenUnie. Hij stond met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ergens voor. Ik zal hem vooral herinneren.”

Diederik Samsom werkte soms samen met Slob: “Net als andere mensen had hij overtuigingen. De meeste mensen wisten van zijn bestaan.”

In zijn afscheidsbrief schrijft Slob dat hij het na 14 jaar tijd vindt om iets te gaan doen. “Ik ben lange tijd aanwezig geweest in de Nederlandse politiek. Daar hebben sommige mensen iets van gemerkt.” Slob zegt dat hij het idee heeft dat hij een partij heeft achtergelaten.

Ron Fresen, politiek verslaggever van de NOS, ziet het vertrek van Slob als een afscheid: “Hij stond de pers te woord, en gaf antwoorden. Ik kan zo snel even geen concreet voorbeeld bedenken, maar Slob was bij dat ene debat toen vol overtuiging aanwezig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat hangt er vanaf of hij de hoeksteen van het gezin mag meenemen van de Partij.
Op zich zou je zeggen, geen probleem, dat ding stond immers toch al jarenlang op zijn bureau, maar je weet nooit hoe zoiets gaat in politiek Den Haag.

gravatar

Echt een geweldige careermove. Van onzichtbare partijleider van een vage club naar directeur van een instituut waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Als het nou het historisch instituut Drenthe was, dan was dat wat, maar Overijssel….

Reageer
gravatar

ik moest bij arie slob altijd aan dagobert duck denken want die draagt slobkousen en ik moet dan altijd smakelijk lachen want dat is toch geen gezicht een eend met slobkousen zonder schoenen hoe verzinnen ze het

Reageer