Slob in schoolboek afgebeeld zonder testikels

Slob in schoolboek afgebeeld zonder testikels

Slob in schoolboek afgebeeld zonder testikels

Demissionair onderwijsminister Arie Slob is in een schoolboek afgebeeld zonder zijn testikels. Volgens de illustrator kwam deze opdracht van de uitgever die illustraties wenste volgens “gekuiste methodes”.

“Wij willen een goede methode aanleveren die voor iedereen toegankelijk is”, vertelt de uitgever. “Daarbij focussen we ons op de gebruikelijke kerndoelen. Daar hoort het afbeelden van een demissionair minister van onderwijs zonder scrotum bij.”

Slob ziet zelf geen aanleiding om met de uitgevers in gesprek te gaan: “De uitgevers en illustratoren zijn vrij in hoe zij de inhoud vormgeven. Zolang die inhoud aan de wettelijke eisen voldoet, vind ik het prima.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *