De ING hielp ons bij dit artikel over de belastingwet

Bedankt!

De ING schreef mee aan [gaf de minister advies over] de belastingwet. Veel [slecht geïnformeerde] mensen spreken daar schande van, maar hoe zit het nou eigenlijk precies? Een complexe kwestie, maar gelukkig wilde de ING ons helpen met het schrijven van dit artikel.

De problematische [vermeende] wijzigingen in de wet bevinden zich vooral in de passages over CoCo’s. CoCo’s zijn risicovolle obligaties waarmee banken snel geld [kapitaal, kom nou] kunnen binnenhalen, net als bij een normale obligatie. Als het bedrijf echter in gevaar komt, vervalt de obligatie en is de geldschieter zijn geld kwijt, om dat risico te compenseren krijgt de geldschieter een relatief hoog [supervoordelig] rentepercentage. Omdat banken het uitgeleende geld mogen innemen wordt het bijgeschreven als eigen vermogen. [Technisch gezien niet helemaal juist natuurlijk, maar het klinkt wel lekker geloofwaardig.]

Om de CoCo nog aantrekkelijker te maken voor banken, [Om haar klanten de meest aantrekkelijke rentetarieven kunnen bieden] herschreef de ING passages in de belastingwet zodat de obligaties fiscaal aftrekbaar worden. In de totstandkoming van de belastingwet nam minister Dijsselbloem [Jeroen] alle voorgestelde wijzigingen over [mee in zijn overwegingen].

Het is mogelijk verboden een private partij mee te laten schrijven aan wetgeving. Als nationale overheden vermoeden dat een beleidsmaatregel neerkomt op staatssteun, moeten [kunnen] ze dat melden bij de Europese Commissie. Dat is in het geval van de ING [gelukkig] niet gebeurd.

Het is niet voor het eerst dat ING onderwerp is van controverse. Tijdens de financiële crisis werd de bank door staatssteun overeind gehouden worden. Na jarenlang enorme risico’s genomen te hebben kon de bank tijdens de financiele crisis staatssteun nodig om te overleden. Kort na het stoppen van het overheidsinfuus kende de top zichzelf alweer gigantische bonussen toe. [Dit kan allemaal weg]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou dit was dus blijkbaar iemand die nog niet begrijpt dat je na wijzigingen bijhouden nog wel wijzigingen accepteren moet aanklikken anders blijft de oude tekst zichtbaar. Ben ik nou zo slim of…… (vul maar aan)

Reageer
gravatar

Lars toch! Ben jij nou zo slim? Wij, kleine kleine lieden bestaan alleen om de banken te laten speculeren met onze pensioen- en spaargelden om op basis van die talloze Libor-malversaties zichzelf kosmische bonussen toe te kennen. ING (ooit de ‘volkse’ Postbank) brengt nu alle gratis diensten van vroeger in rekening en het Ministerie van Financiën zag dat het goed was. De FIOD is daartoe uitgekleed, uitgedund en alle macht is nu aan de banken en multinationals. (Diederik) Samson: de Filistijnen (van het Geld) over u.

gravatar

[Posted 13:53, edited 13:56] Het is goed dat we hier nu eindelijk zicht op krijgen!!!! Je ziet gewoon de verbeteringen van de ING, en hoe die leiden tot belachelijk bevoordeling van de banken !!

Note ING: ziet u hoeveel sterker uw boodschap wordt door weglating van niet relevante teksten?

Reageer
gravatar

Kijck eensch aen,

Het paert van Sinterklaesch heet dit jaer Joep.

Joep, neemt gij maer eene bael hoij mee voor deesch heer.

Ende Corrie ouwe plascher, vergeet jouwe bit niet uijt te doen wilt gij?

gravatar

Ach ja., de banken en de overheid. Het moet voor iedereen onderhand wel duidelijk zijn dat de overheid er niet is voor haar bevolking.

Ze zijn net zo leugenachtig als grote bedrijven. Het is twee handen op één buik.

Het is nog even wachten totdat het toekomstig kabinet Wilders van de PVV hier verandering aan gaat brengen. Dan wordt er weer naar de bevolking geluisterd.

Happy days are coming. 🙂

Corrie.

Reageer
gravatar

Ach ja., de banken en de overheid. Het moet voor iedereen onderhand wel duidelijk zijn dat de overheid er niet is voor haar bevolking.

Ze zijn net zo leugenachtig als grote bedrijven. Het is twee handen op één buik.

Het is nog even wachten totdat het toekomstig kabinet Wilders van de PVV hier verandering aan gaat brengen. Dan wordt er weer naar de bevolking geluisterd.

Happy days are coming. 🙂

Corrie.
……………………………………………………………………

[Autocorrectie]

Dit artikel heeft teveel tekst! Daar hou ik niet van want daar krijg ik prikogen van. 🙁

Corrie.