Marga en Tom voeden hun zoontje op als Zweed

Hjalmar (4): ‘Jag hatar mina föräldrar'

De kleine Hjalmar uit Amsterdam Zuid is nog maar 4, maar zijn ouders Marga en Tom zijn al hard bezig met zijn toekomst. Om hem de beste perspectieven te bieden, voeden ze Hjalmar op als Zweed.

“Wij denken dat Hjalmar zich vrijer kan ontwikkelen als Zweed.” vertellen Marga en Tom enthousiast. “Je moet je kind niet direct allerlei grenzen opleggen. Hij moet geen beperkingen zien, maar mogelijkheden. We weten zeker dat hij dit zelf heel graag wil, diep van binnen is Hjalmar altijd al een Zweed geweest.”

Dat Hjalmar door zijn klasgenootjes gepest wordt en dat hij door zijn Zweedse opvoeding moeite heeft zijn Nederlandse juf te verstaan, nemen zijn ouders daarom voor lief. “Die juf is dus typisch iemand die alleen beperkingen ziet, zo iemand zou in Zweden nooit voor de klas staan. Maar voor onze Hjalmar is het geen probleem hoor, een echte Zweed slaat zich daar doorheen.”

Hjalmar zelf antwoordt iets onverstaanbaars als wij hem vragen wat hij ervan vindt: “Jag hatar mina föräldrar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, om tweetalig op te groeien, daar heb je je hele leven profijt van heb ik ondervonden. Maar verder? Schoenen uit als je binnenkomt? Ik zou het niet weten verder.

Reageer
gravatar

Kleine Hjalmar heeft ook zo’n mooi Arisch uiterlijk! Dat Zweedse staat hem helemaal, maakt z’n mama ook lekkere Zweedse gehaktballetjes? Smaklig måltid!!

Reageer
gravatar

Cornelis Vreeswijk was wereldberoemd in Zweden en tamelijk bekend in Nederland, overwegend bij de generatie babyboomers. Cornelis is geboren, getogen en aanvankelijk opgevoed in Dordrecht, maar door een speling van het lot beland in Zweden, waar hij achtereenvolgens een plaatselijke schone huwde en de eerste plaats bereikte in de Open Zweedse Kampioenschappen “Innemen”. Hij wisselde tijdens depressies drankzucht regelmatig af met signeersessies. Hij was in beiden even bedreven

gravatar

Hjalmar is helemaal identiek aan zijn foto in de IKEA-wintercatalogus 2015-2016. Dit model kan worden geleverd in de standaarduitvoering (Hjalmar): blond haar, blauwe ogen, brutale blik, lichte huid (bloempotcoupe) of de bonusuitvoering van deze week (Hjalvarine) blond haar, blauwe ogen, bedeesde blik, melkwitte huid en twee vlechten (model Pippi Langkous). Sla bevalling, borstvoeding, de eerste tandjes, vieze luiers over en schaf u een zindelijke, ingeënte en ontwormde 3- of 4-jaars-equivalent aan. Garantie 7 jaar. of 10.000 km

Reageer
gravatar

Toch jammer dat Corrie Van Hiernaast altijd weer de PVV erbij moet halen, dat verziekt hier de sfeer wel!
Puur haat zaaien, iets anders kan ik daar niet van maken

Reageer
gravatar

Beste Piet (zwarte, witte-, gele- of regenboog-): twee dingen:
– dat Corrie van Hiernaast altijd de PVV erbij haalt, komt omdat een aantal vaste stamgasten in no-time op de kast zit, zonder aanloop. Succes verzekerd met de PVV.
– puur haat zaaien is het niet, dominante geloofsregels van plm. 2,5 miljoen Medelanders genereren nu eenmaal frictie met onze culturele/maatschappelijke visie. Men moet stekeblind zijn om die verschillen niet te zien. Multi-culti is mislukt, morsdood, wat nu? Weet jij een oplossing? Vertel het Rutte en Asscher!

gravatar

@outsider. ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben een geboren Zweed. Dus yep spierwit haar met ijsblauwe ogen, toen ik mijn vriendin tegen kwam (inmiddels vrouw) Had ik maar 1 verzoek (geen kop doek op) Omdat ze een donders mooie bos haar heeft, dat heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Mijn schoonmoeder loopt met een kopvot op, maar de moeder van ons kleintje niet

gravatar

Prutsers die Spelt stukkies schrijvers.

Marga en Tim (niet Tom) willen kleine Hjalmar opvoeden als zweet. Okselfris met de wilde geur van je schoenen.

De fijne hipster’s.

Reageer
gravatar

00.43 ? Met het verkeerde been in bed gestapt Wiemersma? En uit balorigheid de spellingcontrole ook maar uitgeschakeld? Die Spelt hype met brood is al erg genoeg, nou ook nog Spelt stukkies? Wel een verdomd leuke woordspeling die “Okselfris met de wilde geur van je schoenen”, Hopelijk pakt de creative-director van FA dit nog op; met een spotje van een mooie blote meid die haar sportschoenen onder haar FA-neus houdt.
En “Tom” of “Tim”, die twee jongens van Coronel zijn niet uit elkaar te houden.

gravatar

Dan wordt het In Zweden dus erg warm in de zomer.
Misschien moeten wij dan een stuk Sahara overnemen, gaat het daar lekker vaak regenen.
En er woont bijna niemand, dat winnen we nog wel.

gravatar

Und Deutschland ist das neue Holland…
Hongarije het nieuwe Duitsland.
Nederland het nieuwe Kaap Verdië.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

gravatar

Beschamend. Ik heb mijn kind opgevoed door constant “Let’s build a spaceship!” en “Spaceship, Spaceship! SPACESHIP!” te roepen. En werd dat kind ook gepest en niet begrepen door de docent.

Reageer
gravatar

Herkenbaar, ik heb geleerd dat mijn kind in een rolstoel moet rondrijden en alleen zijn eigen naam moet roepen(zijn naam is Timmie). En hij wordt ook gepest en niet begrepen door de docent!

gravatar

Ach wat een schatje om te zien is de kleine Hjalmar. Het roept moedergevoelens bij mij op.

Mijn fantasie slaat op hol. Kan me voorstellen dat toekomstig minister-president Wilders van de PVV er als kind er ook uit zag.

Kinderen met zo’n uiterlijk zie ik graag.

Corrie.

Reageer