Eindelijk weer meer Chinezen door afschaffing éénkindpolitiek

‘Populatie niet langer bedreigd’

Het gaat weer goed met de Chinees. Dankzij adequaat ingrijpen van de Chinese overheid zal er in de toekomst waarschijnlijk voor het eerst sinds lange tijd weer een substantiële hoeveelheid Chinezen zijn. De populatie stond lange tijd onder druk door de benauwende ‘éénkindpolitiek’, maar nu de Chinese burger zelf mag bepalen dat hij twee kinderen wil, hoeft er niet langer voor uitsterven te worden gevreesd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maar wat nou als dat tweede kind een eeneiige tweeling of drieling is? Drie halen, één betalen? Of geboorterechten kopen van het kinderloze bejaarde stel next door? Late abortus? Adoptie naar Europa en de VS via kinderhandelaren? De Speld heeft ondanks stijgende reclame-inkomsten duidelijk geen geld over voor serieuze onderzoeksjournalistiek. Ik zou Alberto Stegeman of John v.d. Heuvel hier op zetten, of Peter R. de Vries, desnoods Pieter Storms.

Reageer
gravatar

Ooit was het één-kind programma begonnen omdat de bevolkingsgroei de pan uit rees; nu wordt het weer teruggedraaid omdat China vergrijst, dus allemaal weer aan twéé kinderen. De verdubbeling van het geboortecijfer (150 miljoen per jaar) noopt China binnenkort tot overleg met Rusland over de overname van alle gebieden oostelijk van de Oeral en Zuid Siberië. Mongolië en Tibet worden ingelijfd en het Politbureau plant 950.000 sociale huurwoningen met huursubsidie en 50.000 in de vrije sector. BAM tekent in en krijgt de gunning.

Reageer
gravatar

Maximaal 2 nieren die kunnen ontsteken.

Ik denk nog terug aan En’schede’
Het lont in onsteken…

Wanneer? Corrie(cH)?

Of zand erover en ogen dicht…

Benny