‘De journalistiek verloedert’, aldus aapje op skateboard

‘Alles moet tegenwoordig maar leuk en grappig zijn’

Het is slecht gesteld met de Nederlandse journalistiek, dat zegt een aapje op een skateboard. “Alles moet tegenwoordig maar leuk en grappig zijn, ik begrijp dat niet. Soms wil ik gewoon geïnformeerd worden. Dan denk ik: informeer mij gewoon.”

Het skatende primaatje kan ook trucjes. Na een paar soepele bochten probeert hij opeens een kickflip. Omstanders zijn met stomheid geslagen. Een hoedje van een oma waait af, een man flikkert van de trap. Ergens verderop doet een man op een steigerend paard een aanzoek aan zijn vrouw, haar jurk waait omhoog en iedereen kan haar onderbroek zien. Een kleuter bijt zijn broertje. Er is ook een kat.

In het voorbijgaan vermeldt een hond op een driewieler dat hij het eens is met het aapje: “Iedereen moet even normaal gaan doen.” Even later gaat hij viral.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weer zo’n anoniem artikeltje, geen naam, geen leeftijd, geen politieke gezindheid, geen BSN- of rugnummer van de geïnterviewde. Zelfs geen insinuerende verwijzing naar de politiek, terwijl deze skateboardende aap toch duidelijk uiterlijke gelijkenis vertoont met Jack de Vries: die oortjes, die oogjes, dat behendige politieke zwenken. En dan dat skateboard, relatiegeschenkje van Lockheed? Of een vluchteling uit Artis, Blijdorp of De Apenheul die asiel aanvroeg in Den Haag? Unterlagen bitte

Reageer
gravatar

Geen verlof maar hard gewerkt, meneer Hamer. Recent in Den Haag nog een dame tot doorlopen gemaand. Men heeft mij later verteld dat zij deze aanmaning tot Groningen heeft opgevolgd. Dit schijnt in de krant te hebben gestaan. Maar ach, we hebben het hier niet voor niets over verloederde journalistiek.

gravatar

@ Agent Bertus: kan ik contact met u opnemen als ik, zoals me geregeld gebeurt, op een bordje “Fietsers afstappen” stuit? Door ‘t ontbreken van een vervolghandeling is het dan vaak wachten op “Donder op, klootzak!” En uw aanwijzing klinkt net iets prettiger en vooral ook doenlijker.