De Bijenkorf stopt met Wilma (61) uit Schiedam

Winkelketen wil zich richten op hoger segment

Al sinds 1984 zijn de Schiedamse Wilma (61) en de Bijenkorf onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na 31 jaar zet de winkelketen daar nu een punt achter, liet bestuursvoorzitter Giovanni Colauto weten. De Bijenkorf wil zijn imago verder oppoetsen, en daar past iemand als Wilma niet bij.

“Het imago van de Bijenkorf is de laatste jaren steeds exclusiever geworden,” legt Colauto uit. “Wilma heeft geen ‘premium’ uitstraling. Ze is luidruchtig, druk en goedkoop. Daarom hebben we besloten met haar te stoppen.”

Veel bezoekers vinden het jammer dat Wilma niet meer zal terugkeren naar de Bijenkorf. Jasmijn Groenink (21): “Zonder Wilma is de Bijenkorf echt niet meer hetzelfde. Als je Wilma zegt, dan zeg je Bijenkorf en als je Bijenkorf zegt, ja dan zeg je dus Wilma.  ”

Anderen vinden het prima dat de Bijenkorf met Wilma stopt. “De Bijenkorf durft eindelijk te laten zien dat het voor kwaliteit staat,” zegt Derk-Jan de Vries (44). “Ik loop altijd met een grote boog om Wilma heen, ik word knettergek van Wilma.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wilma is intussen, na een second opinion bij Prof. Mr. Knoop, bij de Kamer van Koophandel in hoger beroep gegaan tegen haar uitstoting uit de Club van Drie Dolle Dagen. Vertrouwelijk overleg uit de directiekamer van De Bijenkorf blijkt gelekt naar de FIOD. Als direct gevolg daarvan is in de Vaste Tweede Kamercommissie voor Discriminatie besloten tot vervolging van de onbekende eigenaar van De Bijenkorf, een trustfonds uit de Kaaiman Eilanden. Ook VN en UNHCR houden zich hier mee bezig.

Reageer
gravatar

De laatste Drie Dolle Dagen. Afscheid van de periode waarin het proletariaat (Jan en Alleman) de Bijenkorf in kon en schuifelend fysiek contact kon maken met de elite van Nederland. De mevrojen, de CEO’s, de Zuidas-bankiers, de AEX-top van Beursplein 5. Een era ging voorbij; nooit zal Nederland dit niveau van democratie meer bereiken. Stel je voor: loslopend vulgus, drugsdealers, prostituees (al of niet in functie) close tête à tête met BN’ers, Grachtengordelaars en Goudkusters met lijfwacht, ‘t is voorbij. Ik kan wel janken. Eén minuut stilte graag.

Reageer
gravatar

Groot en goed nieuws. De redactie heeft weer een nieuw treiterspelletje bedacht: niet simpel wordt uw bijdrage zonder toelichting gewoon gewist, na vijf pogingen komt er een pesterige melding dat men zijn bijdrage te vlug instuurt, in het Engels: dat dan weer wel. Goddank gaat er in die afwijzingen een hoop inspiratie en motivatie verloren. De Speld; never a dull moment.

Reageer
gravatar

Er is niets zo inspirerend als Amsterdam met al zijn cultuur. Het Rijksmuseum of Stedelijk, Historisch Museum. Meestal maak ik er een hele dag van om naar de Bijenkorf te gaan samen met mijn beste vriendin. Je kunt er zomaar een BN’er tegenkomen, bijvoorbeeld iemand van Studio Sport of Hart van Nederland, als je net uit het pashokje komt ofzo, dat schept verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Ik voel me dan net als bij de verkiezingen, het stemhokje, bijna alsof ik zelf lijsttrekker ben.

Reageer
gravatar

Zo Ria…. Dus U bent degene die zich in onze pashokjes klaarvingert, en dan de boel geheel versmeerd en stinkend achterlaat?! We krijgen hierover vaak klachten van BN-ers, en dachten in Wilma de bron van dit riekende kwaad te hebben gevonden. Nu moeten we aan haar excuses gaan maken……

gravatar

Ik ken Wilma al jaren. Ze is gewoon een lekker-gek-mens dat een pittig kort kapsel draagt. Ze is altijd keurig verzorgd met van dat glitter make-up en felrode lippenstift. In de vakantie kom ik haar vaak tegen in één of ander all-inclusive resort. Ze zit dan te zonnen of draagt een lekker los zittend trainingspak of een strakke legging met een opvallend decolleté. Haar gouden armbanden en tanden, subtiele neuspiercing en getatoeëerde dolfijn en roos maken haar tot de stijlvolle vrouw die ze is

Reageer
gravatar

Hoi Corrie,

wist je dat je gedachten jezelf weg laten rennen van jezelf.

Wist je dat je veel zegt en je dan het het ook niet meer weet.

Dat je niet beleeft ben.

Ik dacht, probeer het nog een keer…

Jij snappen. Niet tot nu toe!

Doe je best eens!

Benny!

gravatar

Hoi Bertus, ouwe flik.

Richting?
Waarheen doorlopen dan?

Bertus een “niet” richting aangeven zegt vaag iets over “wel” een richting.

Wist je trouwens dat Corry een pik heeft?
Dat die een richting voor hem aangeeft?

Wist je dat dochters en zonen bescherming krijgen van hun ouders ook al denken ze van niet. Ook al denken anderen alleen aan zichzelf.

Wist je dat uniform een leeg gevoel kan achterlaten.

“Duinen zijn zandhopen”

gravatar

Wilma heeft anders een behoorlijk exclusieve bril op! En verkijkt u zich ook alstublieft niet op die exclusieve halsketting, met kralen van bleke jade, calcito en maansteen.
Hmmm, zou het iets zijn in de ‘relationele sfeer’? Wordt Wilma geofferd?

Reageer
gravatar

Hmm, er wordt hier gesproken over ‘veel bezoekers’ bij de Bijenkorf. Is dat dan inclusief de schuldeisers?

Ik zou zeggen “Bijenkorf, gooi uw oude schoenen niet weg voordat u een nieuw paar heeft”.

Dus toch nog maar even door met Wilma dan?

Reageer