Erdogan wil dat Merkel journalistenstroom vanuit Europa inperkt

'Onvoldoende persvrijheid om alle journalisten op te vangen’

In de onderhandelingen met Merkel heeft Erdogan de Duitse bondskanselier gevraagd de journalistenstroom vanuit Europa in te perken. Volgens de Turkse president moeten kritische media beter worden opgevangen in de regio.

Volgens Erdogan heeft de grote toestroom van kritische journalisten geleid tot een crisissituatie in Turkije, en doet de internationale gemeenschap te weinig om die het hoofd te bieden. “Er is hier onvoldoende persvrijheid om al die journalisten op te vangen,” liet de Turkse president weten in een toespraak. “We hebben ook niet de capaciteit om alle journalisten op te pakken.”

Erdogan: “Er bestaat een idyllisch beeld onder buitenlandse journalisten dat er in Turkije werk in overvloed voor ze is en dat ze hier heel gemakkelijk aan een perspas kunnen komen. Ik weet niet waar dat beeld vandaan komt. In Europa zijn er genoeg plekken voor journalisten waar ze in alle rust hun werk kunnen doen, zoals Andorra en de Utrechtse Heuvelrug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We kunnen vast wel een overeenkomst regelen dat elke journalist die Turkije toch binnenkomt permanent mag worden teruggestuurd naar Europa, maar dat in ruil Turkije daarvoor een immigrant uit een opvang huisvest. Dat neemt de aantrekkingskracht van Turkije voor journalisten weg. Vervolgens krijgt Europa drie miljard van Turkijen om onze immigranten beter op te vangen.

Klinkt te zot voor woorden, ware het niet dat er een omgekeerd verdrag daarwerkelijk al zo’n beetje ligt… 🙁

Reageer
gravatar

Nog een tip voor Erdogan: voor de leeuwen. Dan heb je het volk tenminste een beetje rustig. Daarna kun je nog kijken of ze wat brood mogen krijgen …

Reageer
gravatar

President Erdogan heeft de bezwaren van Bert Koenders (BuZa) tegen de wervingsbrief van de AK-partij naast zich neergelegd. De twee miljoen Turkse stemgerechtigden in Nederland kunnen Erdogan en Davutuglu een nipte verkiezingsoverwinning bezorgen.
Zijne Excellentie president Erdogan heeft, bij monde van de Turkse ambassadeur Mark Rutte (MP NL) een verbod opgelegd om represailles te treffen tegen groepen rondreizende Dürüm- Döner- Köfte en Falafel-verkopers en/of hun franchisehouders uit Azerbeidzjan

Reageer
gravatar

Erdogan legt kritiek vanuit De Speld resoluut naast zich neer. Dit bevriende staatshoofd dreigt met het afnemen van het eerste paspoort van hier gevestigde Turken, zij mogen alleen nog met hun Nederlandse paspoort op vakantie naar Turkije. De Turkse maffia in Nederland dreigt met het ongeldig maken van vooraf ingevulde stembiljetten ten faveure van Erdogan. Erdogan confisqueert vervolgens Nederlandse raketinstallaties aan de Syrische grens die Erdogan tegen zijn vrienden van IS beschermen.

Reageer
gravatar

Nou moe ? Heeft het nederlands elftal zich opgeofferd door Duitsland naar het EK te laten gaan, blijft Merkel toch journalisten sturen. Dat was niet afgesproken !

Reageer
gravatar

Wat een suf artikel. Het interesseert me helemaal niets wat er in dat moslimland aan de hand is. Voor mij hoeven daar helemaal geen journalisten naar toe.

Geef die Erdogan maar zijn zin.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het probleem ligt bij de toegenomen trend van afgeschoren dan wel te scheren schaamhaar bij vrouwen in Europa die nu ook de journalistiek in zijn greep houdt en over zou kunnen waaien naar de beschaafde wereld waar de vrouw nog met fatsoen wordt behandeld.

Reageer
gravatar

Maitreya, eerder reeds reageerde ik vergeefs op uw provocerende stelling, de redactie schrapte al mijn geïnspireerde reacties. Wellicht lukt het deze keer. Terzake: het scheren van schaamhaar is een cultureel gegeven in het Westen. Moderne, seksueel actieve, vrouwen willen niet bekend staan in hun kring van intimi als “vrouw met een baard”. De beschaafde Oosterse wereld daarentegen stelt prijs op “nog iets om te raden” en laat begroeiing ongemoeid. Noem het “the clash of the cultures” below the belt.

gravatar

Journalisten moeten in Huis ter Duin worden opgevangen, onder een streng regime.

-‘s ochtends voetballen
-; s middags lopen
-warm buffet
‘s avonds klaverjassen

Reageer
gravatar

Ja maar, natuurlijk heeft Merkel een doel met het sturen van deze menigte journalisten.
Ze wil natuurlijk dat Turkije eindelijk bij de EU komt en dat Turkije dat niet blijft tegenwerken en vertragen.
Het is vuil spel, maar wat wil je ? Zo is de (inter)nationale politiek.

Reageer
gravatar

Ja, stel je voor dat Oekraïne, hard tegenstribbelend en onder protest van Van Baalen, de EU binnen zou worden getrokken, terwijl Turkije keer op keer weet te ontsnappen.
Dat zou toch heel sneu voor Duitsland zijn, al leggen ze natuurlijk wel eer in met een goudeerlijke autofabriek en een WK in 2006, zonder ook maar de schijn van omkoping.

gravatar

Triest hoor, al die kritische journalisten die hun gezin achterlaten en met gevaar voor eigen leven zich vanaf een Grieks eiland naar Turkije laten smokkelen. Het zijn gewoon gelukszoekers die hopen op een beter arbeidsperspectief in Turkije… in West Europa is immers geen plek meer voor de kritische journalist.

Reageer
gravatar

Als je materie en anti-materie bij elkaar brengt, zullen beide verdwijnen. Zou dat ook werken bij islamitisch en ant-islamitisch ?
Want dan moeten we zo snel mogelijk een innige ontmoeting tussen Wilders en Erdogan organiseren !

gravatar

Ik pleit ervoor om onze top journalist Peter r de Vries naar Turkije te sturen , is hij even van de buis en is hij weer even gezellig er uit

Reageer
gravatar

Niet meer dan fair!….. Als je een groot deel van je politiemacht moet gebruiken om al die buitenlandse journalisten op te pakken is het einde zoek. Zo komen ze nauwelijks meer toe aan het martelen van de eerder opgepakte kritische journalisten en andere tegenstanders van de regering Erdogan en ontstaan er onacceptabele wachtlijsten.

Reageer