DWDD ontkent redactie-executies

Dieuwke Wynia: ‘Dit is in 10 jaar tijd hooguit 7 keer gebeurd’

De Wereld Draait Door ontkent de verhalen over grootschalige standrechtelijke executies op de redactie. De Volkskrant bracht zaterdag een achtergrondartikel over de mensenrechtenschendingen achter de schermen van de talkshow.

Volgens eindredacteur Dieuwke Wynia zijn de uitspraken van dertig anonieme oud-medewerkers uit hun verband gerukt: “Er werd gesuggereerd dat we hier elke week mensen doodschieten als ze Prem vergeten te bellen. In werkelijkheid is dat in tien jaar tijd hooguit zeven keer gebeurd.”

Wynia vindt het onvermijdelijk dat de mensenrechten van redactieleden soms worden geschonden: “We werken met harde deadlines, dus we hebben geen tijd om elke dag de Conventie van Genève uit ons hoofd te leren. Dat is voor nabestaanden misschien geen leuke boodschap, maar als redacteuren niet tegen sektarisch geweld kunnen, moeten ze niet bij een praatprogramma op de Publieke Omroep gaan werken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die fixatie op Prem brengt mij op een andere regelmatige gast bij DWDD uit Suriname, Mr. Spong. Gerard Spong (net als Prem Radhakishun in 1962 in Suriname geboren) is de enige advocaat die een zaak durfde aankaarten tegen Suriname’s topzwendelaar en zelfbenoemd luitenant-kolonel: Desi Bouterse. Vermoed wordt dat Bouterse in Langetabbetje (homebase van v.m. vijand Ronnie Brunswijck) eigen cocaine-kwekerijen en clandestiene houtzagerijen runt. Desi is president van Suriname ‘voor het leven’

Reageer
gravatar

Als Matthijs niet openbaar executeert haalt ie geen kijkcijfers en is het met zijn salaris gedaan. Logisch toch dat ie dan regelmatig wat koppensnelt? Want de hele krant lezen voor iemand met een ‘span of attention’ van 7,5 milliseconde is ondoenlijk.

Reageer
gravatar

Toch vond ik de recente liquidatie (in dit milieu) van Joost Zwagerman wel erg rigoreus. Dieuwke Wynia (kleindochter van Jeff?) veegt dit incident wel erg makkelijk onder het tapijt. Ik kan jullie vertellen dat wij hier in Alkmaar e.o. niet meer naar DWDD kijken sinds dat Joost uit het vaste team is verwijderd.
De gelijkenis met gang van zaken rond de moord op Erwin Rommel door (de coterie rond) Hitler is overigens méér dan treffend. Prem speelt in dit drama een dragende rol, als Joseph Goebbels

Reageer
gravatar

En over de barbaarse sektarische acties van Toren C horen we niemand meer maar vinden we dat nou allemaal maar gewoon?! De wereld draait door als je het mij vraagt…

Reageer
gravatar

Zo’n begrijpelijk standpunt. DWDD heeft gewoon geliJk. Zelf woon ik in het Geroofde Land en daar worden wij als übermensch ook voordurend beschuldigd van nare praktijken, zoals apartheidspolitiek, etnische zuivering, foltering, diefstal, landroof, geïnstitutioneerde discriminatie, excessief geweld en executies.
Misschien is dat wel zo, maar het krijgt bovenmatig veel aandacht.

Reageer
gravatar

Het sectarisch geweld is ingegeven door de rest van de wereld. Kan je niet een executie uitvoeren hoor je er niet meer bij. Binnenkort een nieuw “item” in DwDD, een onthoofding binnen één minuut op muziek van Eubank

Reageer
gravatar

Eubank? John Ewbank, mag ik toch hopen? Is er nog niet genoeg macht overgeheveld naar EU Brussel? Als we executies al niet meer in eigen beheer mogen uitvoeren, waar hebben we dan I.S. als migranten voor uitgenodigd?

gravatar

Zeur niet zo man,

Zolang Koefnoen nog op de buis is, zijn het de anderen die reden tot klagen hebben.

Daarbij, het is Klaagvrije Maandag vandaag.