Google maakt zich zorgen om Hans

‘Kan iemand misschien even bij hem langs gaan?’

Google maakt zich ernstige zorgen om Hans. Het bedrijf zegt dat de data die ze over de Arnhemmer verzamelen de afgelopen weken zorgwekkende vormen heeft aangenomen. “We denken dat Hans behoefte heeft aan contact.”

De data over Hans is volgens Google al sinds augustus zorgwekkend: “Hij komt nauwelijks meer uit huis en vertoont verontrustend internetgedrag. Aanvankelijk was het nog de incidentele zoekopdracht naar ‘cute animals’, maar tegenwoordig zoekt hij op ‘waarom willen mijn ouders niet meer met mij praten’ en ‘hoe werkt de wasmachine ook alweer’. We zijn heel bezorgd.”

In september was het even schrikken voor Google: “Nadat Hans een paar keer had gegoogled op ‘ik wil dood’ bleef het ineens een paar dagen stil. Daar zijn we heel erg van geschrokken, onze werknemers hadden het er erg moeilijk mee. Je wil echt niet weten wat een opluchting er over de bedrijfsvloeren ging toen Hans weer inlogde op zijn computer.”

Google wil ingrijpen voor het echt misgaat met Hans: “We hebben zelf de tijd niet, maar we denken dat het goed is als er iemand even bij hem langs gaat. We denken zelf aan Meindert uit Groesbeek, die is ook net ontslagen, hij heeft veel tijd over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar oude sociale verbanden en instituties verweken, ontstaan als vanzelf nieuwe.
Zelf heb ik ook mijn ziektekostenverzekering bij google ondergebracht.
Wat vooral zo goed is, is hun openheid over privacy.

Reageer
gravatar

Gisteren nog bij Google mijn dossier opgevraagd met mijn bloedgroep, rhesus-factor, BSN-nummer, banksaldo en stemgedrag. Vragen ze ijskoud of ik daartoe wel gemachtigd ben. Vraag ik nog: “Door wie dan wel?” Nou. door dezelfde instantie die zo vaak uw berichten aan De Speld onderschept. “Wie doet dan dan?”, Ja. zó ver gaat onze service niet: elke volgende vraag kost u 31 Bitcoins. Verder nog wat?
Zakelijkheid okay, maar dit is gewoon identiteitsroof op zijn bot Amerikaans.

gravatar

Google heeft toch streetview met routeplanner begeleiding? Eenvoudig en snel navigeren naar het hoogste punt in Hans’ vertrouwde omgeving om daar eens andere blik op de wereld te werpen, over zaken heen leren kijken en klein persoonlijk leed niet langer mindfull is.

Reageer
gravatar

Uitwisselen van bestanden. Acuut de Gemeentelijke gezondheidsdienst naar hem toesturen, een paar man aan laten kloppen, met aktetas. Stuur twee man (zeker een voor de papieren) maar ook een vrouw, dat is gebruikelijk. Google is niet zomaar een fenomeen, sinds kort zijn er sociaaldeskundigen die vanaf de top niet alleen op onze privacy letten maar op onze morele signatuur, met aandacht voor het individu. Controleer ook de stoelgang om te zien of er geen geschikt tehuis is voor Hans.

Reageer
gravatar

Daartoe (v.w.b. de stoelgang-controle) is wel een vlakschotel model wc-pot nodig, denkt u wel daaraan vóórdat u zich uitdrukt op papier..

gravatar

‘Out’sider, Ik laat de meer specialistische facetten op anaal niveau, van het werk, over aan deskundigen op dat vlak. Ik omschrijf enkel de confrontatie met het slachtoffer van de zorg.

gravatar

Geachte heer Outsider, een notitie is wellicht op z’n plaats: het gaat ons bij de GGD Amsterdam niet alleen om de kwaliteit van de ontlasting maar de hygiëne van het toilet dat immers deel uitmaakt van het huurcontract bij bijvoorbeeld een woningcorporatie (met de reputatie) als De Key, waar wij mee in contact staan.

gravatar

PS. Wat betreft zelfmoord, daar hebben wij vanzelf alle begrip voor over. Niemand is volmaakt. Wel moet u in een situatie als verhuizing, zelfmoord en dergelijke van te voren de huur opzeggen. Adreswijziging enz. vooraf is ook bij een betrouwbare bank als ING verplicht sinds die geheel werd geprivatiseerd. Neem gerust contact op als u wilt internetbankieren. Een goede service staat bij ons allen centraal.

gravatar

Google maakt zich zorgen om Hans maar ik maak me zorgen om Benny Doof en de aliassen die hij gebruikt.

Zijn obsessie voor mij wordt in zijn berichten meer en meer verwarder. Het gaat hem er niet meer om een reactie te geven over het desbetreffende artikel maar om een reactie te geven op mijn schrijven.

Kan iemand van De Speld misschien even bij hem langs gaan om te controleren of hij wel op tijd zijn medicatie neemt?

Corrie.

Reageer
gravatar

Hans stelt volkomen legitieme vragen, die iedere hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg kan beantwoorden,

Alleen de zoekactie ‘blof songtekst’ kan blijvend psychisch letsel tot gevolg hebben (gehad)

Reageer
gravatar

Als Hans een bejaarde is, is zijn eenzaamheid zijn eigen schuld, schijnt het. Mogelijk willen zijn ouders niet meer met hem praten omdat ze het stoffelijk leven vaarwel hebben gezegd.
Maar als Hans nog jong is, heeft Google een punt en is het best lief van ze als ze zich zorgen maken.
Enfin, ik vertrouw erop dat Google en anderen, zoals de NSA, alle gegevens zo positief blijven gebruiken.

Reageer