Shutterstock / tsyhun

Shutterstock / tsyhun

Jubileum: Marcel googelt voor de 100e keer in zijn leven hoe je ‘te allen tijde’ spelt

Een prachtig jubileum vandaag in hartje Vlaardingen: copywriter Marcel Schierdaal (27) heeft zojuist voor de honderdste keer in zijn leven voor de zekerheid gegoogled hoe je “te allen tijde” spelt. Of nee, “ten alle tijde”. Of is het “ten alle tijden?” Nee, toch gewoon “te allen tijde”, sorry.

“Vorige week vierde ik nog een ander jubileum: ik leverde een stuk in waarin ik de twintigste verschillende vorm van te allen tijde lanceerde: ter aller tijde. Dat is het mooie aan die uitdrukking: je kan eindeloos blijven puzzelen met die drie korte woordjes”, vertelt Marcel, die naar eigen zeggen “goed is voor minstens twintig procent van alle kliks op de website van Van Dale.”

De copywriter heeft een ezelsbruggetje verzonnen, dat hem vooralsnog niet verder helpt. “Mijn ezelsbruggetje is altijd: je moet het doen zoals het niét logisch voelt. ‘Tijden’ zou logisch zijn, dus dat doe je niet. Maar goed, dan heb je pas een van de drie woorden. De rest gaat puur op hoop van zegen, maar daarna begin je ook weer te twijfelen aan dat ‘tijde’. Ik heb tegenwoordig wel een uitgeprinte uitleg van Onze Taal in m’n portemonnee zitten, voor het geval dat.”

Desondanks zag Marcel vandaag geen andere uitweg dan nog één keer de juiste spelling van de uitdrukking te googelen. Het jubileum werd opgeleukt met een feestelijke hoeveelheid zelfhaat en een hoop gevloek.

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *