Shutterstock / SpeedKingz

Shutterstock / SpeedKingz

Robin vindt het prima dat Google weet waar zij altijd is zolang tante Anja het maar niet weet

Het maakt Robin niks uit dat grote techbedrijven zoals Google haar locatie kunnen tracken. De enige voor wie ze vreest, is haar tante. “Als tante Anja weet waar ik ben, brrr. Hele enge gedachte.”

“Weet je wat het is, ik leef gewoon graag een anoniem leven”, zegt Robin, die bij apps ‘locatiegegevens delen’ standaard aanvinkt. “En tante Anja kan echt heel nieuwsgierig zijn. Dan wil ze weten waar ik op vakantie ben geweest, in welke steden, in welke parken, zelfs in welke restaurants. Rot op, tante, denk ik dan. Dat zijn jouw zaken niet.”

Robin schrikt. Tante Anja belt. “Wat ga ik zeggen? Normaal zeg ik dat ik op de bank zit, maar misschien staat ze nu wel voor mijn deur en kan ze dat controleren. Kut. Dit is echt heel naar om te realiseren, dat tante Anja zou kunnen checken waar ik me bevind.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *