‘Eenzaamheid ouderen vaak terecht’

Eenzaamheid is iets waar je zelf uit moet komen

De eenzaamheid die veel ouderen ervaren is opvallend vaak terecht. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek van de Radboud Universiteit.

Daarnaast blijken veel bejaarden het er zelf naar te maken. “Ze gaan veel te weinig naar festivals, lopen traag en swipen op Tinder soms dagen in de verkeerde richting,” aldus onderzoeker Gerrie Atries. Volgens Atries helpt het ook niet mee dat veel ouderen slecht namen kunnen onthouden en het steeds over vroeger willen hebben. “Dat is voor niemand chill.”

Atries noemt het in zijn conclusie een misverstand dat de eenzaamheid wordt beschouwd als een maatschappelijk probleem. “Over het algemeen hebben alleen die mensen zelf er last van. Hulp is misschien niet zinloos, maar wel vaak stomvervelend; wij hebben gemerkt dat eenzaamheid typisch iets is waar je zelf uit moet komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

het is te hopen dat die oorlog tegen die islamieten als parasieten op tijd begint ander vereenzamen we inderdaad allemaal te gelijk

Reageer
gravatar

Dat is een Oudhollandsch vermaak waarbij men een persoon in een tafelkleed rolt. (het zgn. “tinderen”) Vervolgens wordt het kleed door twee mensen bij de uiteinden beetgepakt en heel en weer gezwiept, tot de ingerolde persoon er uit valt. Degene bij wie de geswiepte terecht komt, moet met hem/ haar daten.

gravatar

Moest ook meteen aan Corrie denken. Die troggelt van eenzaamheid ook veel mannen op internet mee naar de bekende duinpaadjes.

Reageer
gravatar

Als buddy van een stel van die bejaarden had ik het ook snel gehad…..
Om de haverklap incontinent, loszittende gebitten en dat eeuwig geëmmer over de kleinkinderen (die ook al niet op bezoek kwamen). Filevorming bij de kassa omdat ze zo nodig gepast willen betalen. En dan die vieze koffie met een klef koekje als je al eens langs kwam.
Daar kom je als normaal functionerend mens natuurlijk niet graag op bezoek.

Reageer