DJ Cor draaide als puber al plaatjes op zolder en nu staat hij in buurthuis De Koepel

Een jongensboek

Dertig jaar geleden mixte een toen nog maar 14-jarige knaap plaatjes op de zolderkamer van zijn ouderlijk huis. Nu draait Cor van der Tets, alias ‘DJ Cor’, voor dertig man in buurthuis De Koepel in Berkel en Rodenrijs. Een jongensboek.

De sfeer zit er op vrijdagavond in De Koepel goed in. Enkele feestgangers gaan in het gekleurde schijnsel van een plastic discobal uit hun plaat als Cor met een naadloze overgang een cd’tje van The Jackson Five erin gooit. Bij de bar worden glaasjes jonge jenever en advocaatjes verkocht, maar Cor houdt het bij ranja: “In mijn werk is het belangrijk scherp te blijven.”

Wie er vanavond bij is, kan zich nauwelijks voorstellen dat de excentrieke DJ ooit als puber muziek begon te draaien op een eenvoudige computer. De carrière van DJ Cor heeft sindsdien een enorme vlucht genomen. “Na wat gepiel op de pc kocht ik in 2002 mijn eerste echte set. Ik begon nummers te mixen en kwam steeds meer in een flow,” vertelt hij. “Vanaf het moment dat ik voor het eerst op play drukte, droomde ik ervan om op het grote podium te staan.”

Al snel fleurde Cor de verjaardagen van zijn ouders op. Terwijl de familie zich verlekkerde aan de bitterballen, zorgde hij voor de sfeer die zijn optredens nog altijd kenmerkt. “Volgens oom Frans, die vroeger ook wel eens muziek draaide na een partijtje voetbal met zijn vrienden, moest ik er echt wat mee doen. Ik zie hem als mijn inspirator.”

Maar wat is nu de succesformule voor een DJ? Volgens Cor is het een kwestie van het écht willen en hard werken: “Ik kon me op die zolderkamer precies voorstellen hoe ik zou draaien voor een groot publiek. Dat doel bleef ik voor ogen houden, ook als het soms moeilijk was. Dat wil ik aan de talenten van nu meegeven: blijf investeren in jezelf.”

Dat doorzettingsvermogen heeft Cor gebracht waar hij nu is. Hij draait op het ene na het andere bezochte event. Binnenkort heeft hij een boeking in de kantine van korfbalvereniging ‘Hebbes’ in Bergschenhoek. Hoeveel een kaartje kost? “Niets, je kunt gewoon binnenlopen.” Het zegt alles over DJ Cor.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Cor gaat mogelijk zelfs door naar de jaarlijkse feestavond van R.K. voetbalclub “soccer boys” in Bleiswijk.
Voor Cor bestaan er been grenzen lijkt her we’ll…

Reageer
gravatar

NIEUW in De Speld. De nieuwste treitertrend:
“YOU ARE POSTING COMMENTS TOO QUICKLY, SLOW DOWN” is de melding die ik kreeg na het verzenden van één (1) bijdrage. Onnodig te melden dat deze melding nog twee keer terugkwam.
Is dit
-selectief ontmoedigingsbeleid voor ‘oude klanten’,
-dus een poging het lezersbestand te verjongen
-een redactionele poging tot ‘humor’,
-een verzelfstandiging van het systeem of
-wellicht weer ellende met een nieuwe provider?

Reageer
gravatar

Sorry, is op mijn verzoek. Als ik mijn mond al vol heb, krijg ik de hik als ik zo snel weer een reactie eet. Dus even in de wacht zetten en dan kan ik verder eten.

gravatar

Een combinatie van alle opties.

Excuses, we’re on it!

gravatar

Beste agent Bertus, u bedoelt mij toch niet met “redactionele poging tot ‘humor’”, is het wel ?
Want ik ben geheel onafhankelijk van de redactie, volkomen zelfstandig, eigenlijk een zzp-er, zeg maar.

gravatar

Een typisch geval van een uitgesproken Joost den Draaiercomplex dat tussen de glas-in-lood schuifdeuren is blijven steken. Mag het licht uit?

Reageer
gravatar

En natuurlijk mag Cor na het werk een leuk meisje mee naar het ouderlijk huis nemen, als ze maar uit B&R komt. “Hij leeft als een echte artiest!”, glundert ma Tets ondeugend, “maar zolang we er zicht op hebben…”

Reageer
gravatar

Hoeveel een kaartje kost? “Niets, je kunt gewoon binnenlopen.” Het zegt alles over DJ Cor.

Cor is nog bij z’n eerste vrouw, is nog nooit opgelicht door z’n manager, heeft geen huidkanker en hoe een afkickkliniek er van binnen uitziet weet hij niet.

Good going, Cor. Je bent grenzeloos succesvol.

Reageer
gravatar

Niemand wil OOK naar Meppel komen, niemand wil naar Meppel komen!

Tussen de Syrische vluchtelingen op Heumensoord, te Nijmegen, werden een aantal gevluchte Meppelaars aangetroffen.

Na betrapt te zijn vroegen zij bedeesd om een ticket naar Syrië.

gravatar

Natuurlijk bestaat hij echt. Maar om nou te zeggen dat het daarmee geen grap meer is.

De grap zit hem in de algemene relativiteitsprincipes waarin wat te licht is geen aantrekkingskracht heeft en nog geen kromming in een pakje boter trekt.
En daar mag je natuurlijk best denigrerend over doen.

gravatar

Heej Corrie, ouwe poepdoos! Ik was met vakantie, maar ben weer terug hoor…… Zag op Mallorca nog zo’n smerige dikke germaan met verbrande vleespet. Echt iets voor jou!

gravatar

Hoi Spuit,

Wat leuk voor je dat je op vakantie bent geweest. En nog wel naar Mallorca! Laten we hopen voor je dat je wat van beschaving hebt kunnen opdoen want door je Achterhoekse roots mis je dat.

Dat verhaal met die verbrande vleespet slaat nergens op. Je weet toch dat ik daar niet van hou.

Op De Speld gaat het z’n gangetje. Alleen is Benny weer aan het doordraaien. Volgens mij slaat z’n medicatie niet bij hem aan. 🙁

Corrie. xx

gravatar

Toch leuk voor je als je in de pas van hetzelfde dansje ben gekomen. Steeds hetzelfde nummer!
Of hou je niet van afwisseling?

Met dansen dan.
In de duinen blijf je kuilen graven, je ongeluk “lekker” proberen te maken, je gedachtes door andere te laten voeden zonder dat je verder komt.

Kortom, je staat alleen open voor jezelf…

Kom op pik je kan het wel als je voor jezelf uitkomt!

Ik gebruik geen medicatie. Zo vast is jou denken.

Benny

gravatar

Geachte Corrie, familie en vrienden,

Hoewel wij al eerder het woord tot u hebben gericht, is dit wellicht aan uw aandacht ontsnapt.

Gelezen het leed wat u zichzelf, maar ook uw directe omgeving -veroorzaakt door het vastgestelde ziektebeeld- aandoet, is het misschien goed om de website van onze vereniging eens te bezoeken, en u te oriënteren wat zoal de mogelijkheden zijn, om u en de uwen een verder ondraaglijk lijden te besparen.

https://www.nvve.nl/

Wij zijn er, om u te helpen.

Met vriendelijke groet,

N.V.V.E. Amsterdam

gravatar

Hoi Johan,

Ik begrijp dat het voor jou niet snel genoeg kan gaan, veel meegemaakt in korte tijd.
Weet je dat Lansingerland tegenwoordig bestaat en Cor in “Hergerborg” draait? In Bergschenhoek geen korfbalvereniging bestaat met de naam “Hebbes”?
Dat je flitsend verkeerd gebruikt?

Proost

gravatar

Ik ga niet uitleggen wat pet nog meer betekend.

Hoed daarintegen houd alleen maar in dat er een iemand is die zijn ogen af probeert te schermen om verder te kijken en daar een site voor denkt nodig te hebben…

Ze noemt zich Corrie van Hiernaast en heet Diedrik Smit.

Alias “de Speld”.

Benny