Rusland bestookt IS ook in Oekraïne

Poetin: ‘Ze zitten echt overal’

Rusland is begonnen met het uitvoeren van luchtaanvallen op doelen van Islamitische Staat in Oekraïne. President Vladimir Poetin heeft verklaard dat hij de terroristen ‘uit hun holen wil roken, waar ze ook zitten’.

De Russische luchtmacht bombardeerde IS-bolwerken in de regio’s Loegansk, Donetsk en Kiev. Volgens Poetin heeft de terreurorganisatie zware verliezen geleden, maar wordt het een langdurige strijd: “Ze zitten echt overal. Wij hebben bijvoorbeeld signalen dat ze ook in Estland actief zijn.”

Het Westen is bang dat het Rusland helemaal niet om IS te doen is. Poetin zou vooral Viktor Janoekovitsj willen ondersteunen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Putin heeft de wapenkreet van USA overgenomen. Oorlog tegen terreur en al de verborgen terroristen gaan deraan! Geweldig, weg met die nazionisten, die duivelse infiltranten, gifpushers van Monsataan en martelaars die rotzooi scheppen. Bravo prezident, en ik hoop dat je een leuke verjaardag had.

Reageer
gravatar

Grappig dat beeld van Poesjkin op de achtergrond; ze hadden beter van naam kunnen wisselen, die Poesjkin en Poetin.
Poetin is eigenlijk meer het ‘Kanon’ (Poesjkin), Poesjkin de ‘Weg’ (Poetin).

Reageer
gravatar

Het westen? Of de wereldleiders die niets doen tegen de IS als alleen maar dwars zitten? Ik heb liever met Rusland te maken dan dat ik zal buigen voor de islam.. Het mag duidelijk zijn dat er een propaganda oorlog aan de gang is.

Reageer
gravatar

Zo hoort het! Andersom is het overigens ook het geval, dat IS volk uit Oekraïne is ons al tijden aan het bestoken in Syrië, en eindelijk geeft men dat toe: https://www.rt.com/news/317849-ukrainian-russia-isis-revenge/

Ik hoop in elk geval dat de terroristen zullen verliezen, en Kiev en het oosten van Oekraïne worden hersteld in hun oorspronkelijke staat.

Één kritiekpuntje overigens, het lijkt erop dat de Joodse bolwerken nog intact zijn, terwijl de Joden toch duidelijk de oorzaak zijn.

Reageer
gravatar

Meneer Poetin, bij mijn irritante buurman die altijd harde muziek draait zit IS ook. Zou u hier ook kunnen langskomen? Het liefst met grondtroepen, om collateral damage zoveel mogelijk te voorkomen. Alvast bedankt.

Reageer
gravatar

Laten we in ieder geval blij en dankbaar zijn dat Rusland momenteel in Syrië tenminste iets doet.

Rusland bashen is dan wel in de mode, maar Rusland heeft de afgelopen jaren wel laten zien hoe het moet!

Reageer
gravatar

Syrië, ja daar zit IS ook.
Zeker bewonderenswaardig dat Rusland al die IS-ers weet op te sporen. Misschien moeten we ze ook even vragen om over Oranje te vliegen en te checken of daar misschien terrorsiten tussen de vluchtelingen zitten?

gravatar

Interessante these waarde heer Timmermans dat Rusland zelf de grootste efficiëntie aan de dag legt bij het bashen van Russen. En, hoewel we de effecten van de economische sancties op de roebel op het conto van Obama en Hollande kunnen schrijven, er zijn wel enige aanwijzingen dat de stelling hout snijdt.