De puppy van de oppositie: hoe gaat het nu met hem?

Mootsie is een splijtzwam geworden

In januari was iedereen nog in de ban van de puppy van de oppositie. Maar hoe gaat het nú met Mootsie? Is de oppositie wel in staat om voor een hondje te zorgen?

Aanvankelijk was het enthousiasme nog groot. Toen de oppositie na lang aandringen eindelijk een puppy kreeg, wilde iedereen met hem spelen. Al snel waarschuwde D66-leider Pechtold dat Mootsie te aanhankelijk zou kunnen worden.

In de maanden die volgden, werden afspraken gemaakt over het uitlaten, het voeren en de verdeling van quality-time met de puppy. Nu blijkt dat die afspraken nauwelijks nog worden nagekomen. Waar de jack russell aanvankelijk nog een verbroederende rol had, staan de partijen inmiddels lijnrecht tegenover elkaar. Mootsie is een splijtzwam geworden.

CDA-leider Buma zit in zijn maag met de inmiddels uitgemergelde puppy: “Als CDA hebben wij steeds aangegeven dat het belang van het hondje voorop moet staan. Dat is een verantwoordelijkheid die wij met z’n allen dragen. Dan helpt het niet als partijen alleen maar naar elkaar wijzen, zoals SP, D66 en GroenLinks, maar bijvoorbeeld ook ChristenUnie, PVV en 50Plus doen.”

Jesse Klaver van GroenLinks vindt dat premier Rutte moet optreden: “Vanaf het begin is de premier de regie over ons hondje volledig kwijt. Wij zeggen: toon visie en laat dat beest af en toe zelf uit. Dan laat je zien dat je echt de premier van alle Nederlanders bent.”

Het kabinet houdt zich vooralsnog afzijdig. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken: “Natuurlijk gaat die puppy me aan het hart. Ook ik word verdrietig als ik dat beest kwispelend zie verhongeren in de wandelgangen. Maar dit hondje is echt een zaak van de Kamer. Kabinetsbemoeienis met de oppositiepup is misschien superschattig, maar staatsrechtelijk niet zuiver.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Buma is een slappe zak. Vorige week heeft ‘ie het beestje een paar keer vergeten z’n brokjes te geven, ondanks dat hij bij toerbeurt aan de beurt was.

Mootsie wordt aardig wantrouwig. Bij de SP wordt binnenskamers aan het plan gedacht Mootsie op vrijdag eens de Trêvezaal in te laten rennen, en ‘m eens flink aan een aantal stoelpoten te laten knagen.

Reageer
gravatar

Als je een hond neemt, moet je de verantwoordelijkheid nemen.
Ik laat mijn hond iedere dag uit.

Ik spreek dan tientallen mensen die ook hun hond uitlaten over samendelen om uit onze mondiale ecologische en sociaaleconomische crisis te komen. Dat kan niet door een wonder van bovenaf. Je moet het volk kunnen bereiken. En daarmee een dialoog aangaan, dat lukte me nooit voordat ik een hond had.

gravatar

Duidelijk gevalletje. Ze moeten de verzorging van Mootsie overlaten aan meneer Graus van de PVV. Zijn liefde voor dieren is hartverwarmend.

De PVV van meneer Wilders is de enige partij waarbij je nog kunt spreken van echte oppositie. De overige oppositiepartijen laten zich een rad voor de ogen draaien door de repressieve tolerantie-tactiek van het kabinet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja, met de mond wordt door de PVV liefde voor dieren beleden, maar de praktijk is wel anders, want anders hadden ze het hondje al lang geadopteerd.
Net zo is hun houding tegenover mensen. Wel met de mond sociale kreten slaken, maar in hun stemgedrag even a-sociaal als de VVD zijn.

gravatar

Het is wel duidelijk waarom de PVV het hondje tot nog toe negeert. Eigenlijk heet het hondje Mo Otsie en is het een (gematigde) moslim.
Als het Mosie had geheten, hadden de PVV-ers het dier al lang volgestopt.

gravatar

Met het verstrijken van de tijd gaan allengs meer dingen opvallen aan Mootsie. De Koninklijke Nederlandse Kynologen Club heeft sterke vermoedens dat Mootsie geen rasechte Jack Russell is maar een gecoupeerde bastaard fox terrier met Paars Bloed in d’aderen en een overwegend VVD-genenstructuur lijdend aan een PvdA-bloedarmoede. Pechtold (D66) heeft al aangeboden het beestje kostenloos uit zijn lijden te helpen, Buma (CDA) wacht op een ‘natuurlijk’ einde

Reageer