Erwin is een kwartier geleden gestopt en kijkt nu neer op alle rokers

‘Ongelofelijk wat mensen hun lijf kunnen aandoen’

Een kwartier geleden drukte Erwin zijn laatste peuk uit. Hij is gestopt met roken. “Roken is walgelijk. Het is een aanslag op je longen, het stinkt en het ziet er belachelijk uit.”

Hij weet niet wat rokers bezielt: “Het is ongelofelijk wat mensen hun lijf kunnen aandoen. Ik kan niet begrijpen dat je vrijwillig al die rommel inhaleert. Ik weet ook wel dat het vooral verslaving is, en de gewoonte om zo’n sigaret tussen je lippen te hebben, maar het is echt zwak om daaraan toe te geven. Mijn vrienden bijvoorbeeld, dat zijn echt losers.”

“Een rookruimte in een ziekenhuis, dat vind ik echt sneu. Of een moeder die achter haar kinderwagen een peuk opsteekt, dat is gewoon een vieze junk. Je krijgt er longkanker van he? Je gaat dood aan die shit. Zo’n egoïst denkt dat ze die ellende alleen zichzelf aandoet, maar je bent ook andere mensen tot last met die gore rook van je.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

.

” Ik pijp …. U ook ??? ”

Ik liep in Mokum een winkel binnen pijp – rokend .
Verkoopster : ” Mijnheer , ehh u mag hier niet roken ”
Ik : ” ik rook niet ”
Verkoopster : ” wat is DAT dan ? ”
Ik : ” ik rook niet : ik pijp ! ”
Verkoopster liep toen blozend weg ………..

Reageer
gravatar

Het probleem is ontstaan door een hardnekkig misverstand in esoterische kringen over de – onsterfelijke – meesters van wijsheid, namelijk dat die nooit roken. Sindsdien dacht iedereen die niet rookte een meester van wijsheid te zijn en bovendien onsterfelijk. In werkelijkheid zijn de meesters kettingrokers.

Reageer
gravatar

Vroeger ‘staken we nog weleens wat van elkaar op’, maar ‘kettingrokers’ is te zwaar. Dat was een complot tegen het socialisme toen er niet meer in het café en in het parlement gerookt mocht worden.

gravatar

U zult toch niet ontkennen dat zo 9/11 en de oorlog aan de terreur zijn ontketend, Maitreya?

gravatar

Erwin heeft na 17 minuten het roken weer hervat.

“Het belangrijkste is dat ik nu weet dat ik kan ophouden met roken en dat zal ik dan ook zeker een keer doen in de toekomst, als ik er tenminste zin in heb!”

Reageer
gravatar

Ja, heb ik ook weleens last van gehad. Ik heb er toen wel 2 dagen of zo mee rond gelopen ongeveer. Weet je wat je moet doen? Dan doe je je neus dichtknijpen, en dan je vingers in je oren, en dan blazen met je mond dicht. Blaas je alles er zo uit meid!

gravatar

Roken is goed voor je hersenen. rokers worden minder snel dement, er zijn meer demente niet rokers dan rokers………………………………………

Verder gerookt vlees blijft langer goed

Reageer
gravatar

Natuurlijk worden rokers minder snel dement: die zijn allang overleden aan longkanker voordat de Alzheimer kan toeslaan.

gravatar

Zeker. Mensen die niet roken hebben een grotere kans op het op enig moment ontwikkelen van dementie, doofheid, gebroken heup, incontinentie.

gravatar

Het is toch ook serieus?

Moet u personen aan wie het dan eindelijk lukt te stoppen met roken maar weer kleineren en onderuit halen?

Bent u van de tabakslobby? Verkoopt u misschien ook wapens in de VS, dealt u drugs vanuit Mexico, deelt u bekeuringen uit in Kunduz?