Kindsterretjes toen en nu

Pippi Langkous is een ware femme fatale

Decennia geleden waren ze jong, schattig en de stem van hun generatie. Maar vaak werden ze ingehaald door de tijd. Kindsterretjes als Dik Trom, Snelle Jelle en Tom Poes: waar zijn ze gebleven, wat doen ze nu en belangrijker nog: hoe zien ze er uit?

Dik Trom
Bron: Flickr cc Tony Alter

Iedereen die vanaf de jaren ‘90 van de 19e eeuw wel eens een boek las, zal zich deze olijke dikkerd nog wel herinneren. Viel hij vroeger vooral op door vraatzucht en kattenkwaad: tegenwoordig heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Als cateraar in de Jordaan voedt hij dagelijks grote groepen mensen, inclusief zichzelf.

Snelle Jelle
Bron: Flickr cc JamesLheu

In zijn jonge jaren leek Jelle de Boer, ‘Snelle’ voor vrienden, een gouden toekomst als voetballer tegemoet te gaan. Met een real-life boekenserie vergaarde hij zelfs een poosje landelijke bekendheid. Op zijn 17e begon hij echter te sukkelen met blessures en raakte zijn leven in een slop. Voetballen ging niet meer, de verlokkingen van drank en drugs kwamen om de hoek kijken en op zijn 23e leidde een one-night stand met een moeder van jeugdvriend Hans tot de geboorte van dochter Kimberley. Jelle, 51 alweer, woont nu bij Hans en zijn moeder in huis en is al een poosje op zoek naar een nieuwe uitdaging in de voetballerij, of iets met mensen.

Pippi Langkous
Bron: Youtube cc PippiLankousFilms; rechts cc Gideon Chilton

Wie was er vroeger niet verliefd op Pippi Langkous? Al op 9-jarige leeftijd was duidelijk dat de vrolijke rossige Scandinavische op latere leeftijd een ware mannenverslinder zou worden. Met de kennis van nu kunnen we wel zeggen: ‘En hoe!’ De 34-jarige Langkous is in haar dagelijks leven succesvol fotomodel en staat in haar woelige liefdesleven te boek als een femme fatale met enkele zieke gewoonten tussen de lakens.

Tom Poes
Bron: Fidonc.nl

Als sidekick van Olivier B. Bommel beleefde Tom Poes de meest wonderlijke avonturen. Op een regenachtige dinsdagavond in april 2003 ging het helaas mis. Bommel en Poes probeerden in het donker een lift van Limoges naar Nancy te regelen, maar een bestuurder zag Poes te laat. Bommel zou later nog vaak verklaren hoe schuldig hij zich daarover voelde: ‘Ik had beter links kunnen lopen, mij zouden ze wel hebben zien lopen.’ Poes is 16 jaar geworden, alsnog een respectabele leeftijd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoonlijk worden wij gemaand om geen beren op de weg te zien, maar in april 2003, tussen Limoges en Nancy lag dat toch even wat anders.

Reageer
gravatar

Ik had graag nog wat willen horen van Ash Ketchum, Suske, Wiske, E.T., die ene uit Home Alone, Pinkeltje, Sjors, Sjimmie, Mowgli, die princes uit Brave en het superintelligente varken uit dat boek van Roald Dahl die de boer opat.

Althans die laatste heet tegenwoordig Geert Wilders volgens mij

Reageer
gravatar

O tempora, o mores, Wie ziet nog verband tussen tante Sidonia en Jet Bussemaker, tussen de professoren Trifonius Zonnebloem en Ronald Plasterk, tussen de immer dorstige Kapitein Haddock en Europa’s zuipschuit no. 1 Harald Juncker? Jeugdhelden verouderen en verliezen hun jeugdidealen. Uit Bull Super werd FIFA’s Sepp Blatter, Hiep Hieper werd UEFA’s Michel Platini; leidend principe werd: Pecunia non olet. Wijlen Kick Wilstra had dit verval niet kunnen stuiten, zelfs niet op Adidas-kicksen

Reageer
gravatar

Is Bor de Wolf nu Geert Wilders geworden? Katrien Duck – na tien ton gebakjes – doorgegroeid tot Sharon Alida Maria Dijksma. Mijndert het Paard is nu Alejandro Peggold.

gravatar

Pa Pinkelman werd eerst Grootvader Ginkelman, maar is nu Overgrootvader Oinkelman, met 28 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen.

gravatar

Pa Pinkelman is gedetineerd in de oude mannetjes gevangenis te E. omdat hij tante Pollewop heeft gewurgd.

Wilt u verder stoppen met het besmeuren van kapitein Haddock, prof. dr. Zonnebloem? Alleen van Kuifje himself wordt wel beweerd dat hij een kinderknijper is en Bianca Castafiore is onlangs gearresteerd vanwege het doodzingen van twee Syrische gelukszoekers.

gravatar

Maar Frans Piët heeft indertijd bij het patentbureau wel patent gekregen op een witte Sjors en een zwarte Sjimmie. Prem Radakishun en andere zwarte ambtsgenoten hebben hiertegen beroep aangetekend bij zowel het anti-dicriminatiebureau van de VN o.l.v. Prof. Mr. Dr.Ir. Madeleine Whatshername als bij het Haagse Hooggerechtshof en de Raad van State o.l.v. onderkoning Prof.Mr.Dr.Ir. P.H.Donner. Hangende die onderzoeken kunnen er -sub rosa- geen uitspraken worden gedaan. Wordt vervolgd.

gravatar

Zucht, waarom geen compromis ? Zowel Sint als de Pieten melkchocoladebruin ?
Tenslotte komt de Sint uit Mira en in die tijd waren alle inwoners daar melkchocoladebruin, echt waar. En de Pieten woonden daar ook.
En vergeet het paard niet; ook melkchocoladebruin. En de stoomboot dan ook maar.

gravatar

Ho ho ho Roderik, Mira ligt in Turkije en de plaatselijke bevolking daar is niet melkchocoladebruin getint. Hun teint zit precies tussen Azerbeidzjaans olie-beige en Grieks gebroken bordenwit (zie Gül, Erdogan, Wesley Sneijder en Robin van Persie). De switch naar melkchocoladebruin in de tint van (ik noem maar wat) Verkade vereist onderdompeling in een nieuwe mix van IS en Al Nusraa. N.B. Sint rijdt traditioneel met een schimmel tussen de benen en De Stoomboot wordt geleased van Smit-Tak

gravatar

Oké, als compromis-compromis stel ik tamelijk lichtbruin voor zoals b.v. Aysen Baydar (voor de GTST-kijkertjes).
Gelieve dus in mijn betoog “melkchocoladebruin” te vervangen door “tamelijk lichtbruin”.
De schimmel moet niet zeuren; met anti-schimmelcrème is die zo verholpen.
Het schip kan tegen een redelijke vergoeding tijdelijk lichtbruin worden gespoten.
Overigens dienen m.i. ook de zak van Sint en de kadootjes in tamelijk lichtbruin te worden uitgevoerd,

gravatar

Roderik!, ik dacht even waar blijft de satire, in het stukje van Alexander kon ik het niet vinden.

Bedoel je met dat schip de “Groene draak” misschien?..
Zo niet dan heb ik weer een poging gedaan waar ik niet aan moest beginnen.

Gr Benny

gravatar

Tja, het is een idee om de Groene Draeck als stoomboot voor de Sint te gebruiken, maar naast het tamelijk lichtbruin schilderen moet er dan toch veel meer gebeuren.
De vraag is of Beatrix dat goed vindt, dus het lijkt me lastig; toch maar leasen bij Smit-Tak ?

gravatar

Dat is toch geen politiek of een mening, ze vaart er zelf ook wel bij..

Gelukkig komt Corrie (vH) hierniet aan te pas.

Nederlands gedachtengoed daar hoort het koningshuis ook bij net als Piet, Sint en Dione Stax. Maartje laat ik vanwege..

Gr. Benny

gravatar

Dat is ze zeker niet, ik vergeet nooit nog het gezicht van die kut die (door haar hoerig gedrag) met mijn Tommi vandoor ging!

gravatar

Uit betrouwbare bron weet ik dat Tom Poes niet dood is.

Omdat de kritiek op zijn betweterige manier van doen hem steeds meer ging tegenstaan en hij inmiddels, net als Ollie B. door zijn royalties financieel onafhankelijk was geworden heeft hij zijn eigen dood in scene gezet en woont nu ergens in Zuid- Amerika waar hij zijn dagen slijt met her immer opnieuw lezen van de Encycloaedia Brittanica, die hij voor een prikje kon overnemen van een andere jeugdheld.

Wammes zat in het complot.

Reageer
gravatar

Wat is er dan van Markje Rutte geworden? Het was vroeger zo’n schattig meisje met die smerige lekkende pukkels en die enorme bril. Ook kan ik maar niet vergeten hoe ze met die altijd aanwezige grijns voortdurend de vliegen rond haar verrotte tandjes naar binnen zoog.

Zij speelde graag kruideniertje maar zette de boel wel altijd af.

Reageer
gravatar

Wammes, uw aanhoudende nooit aflatende interesse voor Corrie verraadt uw homofiele neigingen (daar is niets mis mee want ik heb die ook) en uw nichterige inborst.

Kan het niet wat discreter? Kunnen wij elkander anders misschien eens in Brussel ontmoeten?

gravatar

Corrie, die eer hou je aan jezelf.

Vandaar dat ene duimpje.

En ga nou niet weer flauw doe door jezelf nog een duimpje te geven..

G4. Benny