Onrust in Haagse wijk vanwege komst ontheemde Binnenhofbewoners

‘Je weet nooit of er ook politici tussen zitten’

De mogelijke komst van honderden verdreven Binnenhofbewoners zorgt voor onrust in de Haagse wijk Bezuidenhout. Veel inwoners zijn bang dat er tussen de ambtenaren ook politici zitten.

Vanwege de onveilige situatie op het Binnenhof wil minister Blok van Wonen en Rijksdienst de groep ontheemden tijdelijk opvangen in het ministerie van Buitenlandse Zaken, aan de rand van Bezuidenhout.

Buurtbewoner Maurits van Berge Henegouwen (57) is bang dat de wijk ‘danig ontwricht’ wordt: “Er zullen gewis onderlinge spanningen ontstaan. Allicht breken er debatten en hoorzittingen uit. Wij zullen al het mogelijke doen om te voorkomen dat er hier koeterwaalse termen als ‘testosteronbommen’ en ‘asieltsunami’ gebezigd worden.”

De onvrede heeft al geleid tot demonstraties. Tientallen mensen stonden gisteren voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze droegen borden met teksten als ‘Ik heb geen Tweede Kamer in huis’, ‘Hier geen elite’ en ‘Blok op!’.

Hubert-Kees le Coq d’Armandville (21) is vooral boos over het ‘apert oneerlijke’ spreidingsbeleid: “Die clochards in de Schilderswijk hoeven nauwelijks politici op te vangen en buiten ‘s Gravenhage ontspringen ze al helemaal de dans. Het plan is een affreus broddelwerk.”

Toch zijn er ook welwillende bewoners. Lydia van Voorst tot Voorst-Schimmelpenninck (44) startte de Facebook-actie ‘Barmhartig Bezuidenhout’, met de oproep om politici in huis te nemen: “Binnen een dag hadden zich al tientallen mensen van zins verklaard om een PVV’er logies te bieden. Dat vraagt nogal wat van je gezin! Het is echt hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd deze wijk is.”

Minister Blok zegt in een reactie de zorgen van de bewoners niet serieus te nemen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eén foto zegt meer dan 1.000 woorden, Buma is hier gevangen in een typerende CDA-houding; weliswaar fysiek aanwezig, maar in gedachten in aangenamer sferen, b.v. uitgebreide lunch met Rutte en Blok, voorbereidend coalitieoverleg met Kamp en Zijlstra, koffie bij Wim en Max, feestelijke bijeenkomst en diner met de Rotary, een rondje DWDD, of RTL Late Night. Kortom, wat een lijstrekker al niet doet om zijn fractie beter in de schijnwerpers te krijgen. Dappere Dodo.

Reageer
gravatar

Toch wel raar al die reacties. Die mensen moeten toch gewoon opgevangen worden? Om nu gelijk alle ambtenaren over 1 kam te scheren en hun te verdenken van politieke activiteiten gaat mij echt te ver. Ik heb mijn studeerkamer opgeruimd zodat ik een gezin op kan vangen (gezin is voorwaarde, geen alleenstaande ambtenaar). DOE SYMPATHIEK, NIET ELKE AMBTENAAR DOET AAN POLITIEK

Reageer
gravatar

Zeg Noud, even entre nous; méén je dat nou “Niet iedere ambtenaar doet aan politiek”? Ken je het spreekwoord “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”? De politiek (democratisch en/of totalitair) heeft zich intussenj als een olievlek over de hele wereld verspreid; de politiek is de grootste werk-gelegenheidsgever ter wereld: de ambtenarij van hoog tot laag. hoe corrupt en incompetent ook, verdient er haar dagelijks brood en vaak nog veel meer: dus ÉLKE AMBTENAAR DOET AAN POLITIEK

gravatar

Jullie kunnen nu wel allemaal heel positief doen over de opvang van ambtenaren en politici; óók zij moeten érgens het moede hoofd neerleggen, maar not in my backyard. Het is onloochenbaar een feit dat als er eenmaal één politicus in een OSM-buurt wordt gehuisvest, de huizenprijzen onmiddellijk sterk gaan dalen en nog meer politici zo’n buurt gaan uitkiezen om hun welvaartsvaste uitkeringen in hypotheken om te zetten. Een vicieuze cirkel: slecht volk trekt slecht volk aan.

Reageer
gravatar

Haagse politici wonen daar toch al zo’n beetje in de kroeg ea horecagelegenheden, ik zou als ik die etablissementen was de prijzen min 21% verhogen.

Reageer
gravatar

Het hele zooitje gewoon teruggeven aan de natuur.

De ene helft uitzetten in de Oostvaardersplassen, zodat komende winter er geen beesten afgeschoten hoeven worden die honger lijden, en de andere helft naar Rottumerplaat, alwaar deze club utopisten rond het vragenvuur middels camera’s exact een etmaal in de gaten gehouden wordt.

Reageer
gravatar

Okay, een etmaal vragevuur en dan? Alsnog afschieten buiten bereik van cctv en Frits Wester? Is Rottumerplaat niet eigendom van de Waddenvereniging en Stichting Natuurmonumenten? Die maagdelijke gebieden mogen dan toch niet besmet worden met en door randstedelijke runderen? Had Henk Kamp trouwens daar al niet terrein gereserveerd voor schaliegas boringen?

gravatar

Toch moet ik de mensen die deze ontheemden willen opvangen in hun huis ernstig waarschuwen.
Veel van deze politici zijn ernstig geambtenariseerd en zullen derhalve dus ook, in onze ogen, vreemd reageren.
Langdurige monologen, praten via de voorzitter en de kans dat uw huishouden wordt uitgemaakt voor een nephuishouden is zeer waarschijnlijk.
In mijn flat zijn ze in ieder geval niet welkom.

Reageer
gravatar

Pas op met wat je zegt zeg. Wij willen absoluut géén van de PVV en dat CDA, Want die bouwen alleen maar muren.

gravatar

nou deze dame wil wel zo te zien… in haar rechterhand heeft ze een lange, vette dildo, met haar linker omvat ze de uitschuifbare lans en het kopje (in volksjargon: de eikel) glipt stoutmoedig tussen haar duim en wijsvinger door en kijkt ons guitig aan terwijl haar eigen blik verraadt dat ze de toekomst vrolijk tegemoet ziet! Wie is zij? Is dat Maartje van Weegen?

gravatar

Onze Sybrand (links op de foto) is duidelijk keiverveeld met het waarschijnlijk oeverloze gebabbel van de beide dames, maar blijft toch dapper zitten. Een kei, deze man !

Reageer
gravatar

Buma kijkt behoorlijk vuil naar die oude mevrouw (rechts op de foto), terwijl zijn fractiegenote nog enige belangstelling veinst. En toch beweert het CDA er voor de ouderen te zijn ?

gravatar

Het zijn de vermogende ouderen die als koopkrachtig electoraat nog belangrijk zijn voor de nieuwe coalitie VVD/CDA/D66. Onvermogende ouderen wordt tot aan de nieuwe regeerperiode (2017) het leven fysiek onmogelijk gemaakt door ‘humaan’ verstervingsbeleid; geen geld? Geen zorg! En bij de verkiezingen krijgt de PvdA toch alle schuld, zo werkt nu eenmaal het paars-politieke systeem. Logisch, want de PvdA-top heeft traditioneel een IQ als de achterkant van een koe.

gravatar

Met de huidige elektronische hulpmiddelen moet het mogelijk zijn deze politici en ambtenaren gelijkmatig te spreiden over alle provinciehuizen, behalve in Groningen, want dat is verzakt.

Reageer
gravatar

Hoezo riskante overtocht? De Hofvijver is op het diepste punt hooguit kniediep. Zoals overal in Den Haag is “diepgang” iets dat je daar niet moet zoeken. Niet voor niets is in Den Haag de Hofstad-operette gevestigd. Elke dag publieke voorstellingen in Het Binnenhof en Paleis Noordeinde.
Never a dull moment o.l.v. Jozias van Aartsen en het gesubsidiëerde Circus Rutte.

gravatar

Alex en Max hebben centjes genoeg. Dan kunnen zij al die ontheemde Binnenhoffertjes wel opvangen.

Ruimte zat in al die paleizen.

En als ze ergens heen moeten gaan ze gewoon met de Gouden Koets.

Reageer
gravatar

Gevaarlijk volk.

Zodra ze de Hofvijver over zijn gaat het mes in de rubberboot. Onderweg hebben ze hun Binnenhof Keycard al in tweeën geknipt, dus het blijft moeilijk om hun herkomst te achterhalen.

Humaan terugzenden en voor opvang in het eigen kantoor zorgen zal toch uiteindelijk de oplossing moeten worden. Stapelbedden in het Torentje!

Reageer
gravatar

Dit is een unieke kans om het landsbestuur tijdelijk in de provincie te plaatse. Een prima locatie lijkt mij Veenhuizen, in Drenthe, waar vele gebouwen ter beschikking staan.

gravatar

En daar gaat Corrie(vH) weer..

Ik doe nog maar een poging.

Geloof in Sinterklaas ligt niet bij hem maar bij de mensen die kinderen wijsmaken dat er in sommige mensen iets goeds schuilt.

Daarom snap ik niet dat jij andere meningen niet respecteert.

Of wel?

Benny