Qatar biedt vluchtelingen baan in stadionbouw aan

Golfstaatje toont zich van zijn beste kant

Qatar stelt toch zijn grenzen open voor Syrische vluchtelingen. Het Golfstaatje biedt de asielzoekers bovendien een baan in de bouwsector aan. Qatar en andere rijke landen in de regio kregen de afgelopen tijd veel kritiek omdat ze geen vluchtelingen toelieten.

Volgens de emir van Qatar kunnen de vluchtelingen een mooie bijdrage leveren aan de bouw van de stadions voor het WK voetbal in 2022: “Het is onze traditie om werkkrachten uit de hele wereld welkom te heten, dat is een kwestie van Oosterse gastvrijheid. Onze aannemers zitten bovendien te springen om arbeidskrachten, omdat er voortdurend vacatures ontstaan.”

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie is blij met de ommezwaai van Qatar: “Het allerbelangrijkste is dat deze mensen nu veilig zijn. Ze hoeven hun leven niet meer te wagen op een gammel bootje op de Middellandse Zee. Dat ze ook nog een baan met een 14-urige werkdag in een warme omgeving aangeboden krijgen, is een fantastisch gebaar.”

Het voorbeeld van Qatar lijkt te worden gevolgd. Naar verluidt denkt Saoedi-Arabië erover na om vrouwelijke vluchtelingen een baan als huishoudelijke hulp bij rijke families aan te bieden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met deze open sollicitatiebrief wil ik graag solliciteren naar een mogelijke vacature.
Ik zou het heel erg interessant vinden om bij uw organisatie aan de slag te gaan bij de toepassing functie. Graag
ga ik dan ook de uitdaging aan om bij uw bedrijf te komen werken.
Graag zou ik de functie en
mijn achtergrond graag verder met u bespreken tijdens een persoonlijke ontmoeting , voor het geval u nog
vragen hebt over deze open sollicitatie of over mijn cv.
In afwachting van uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Afaf Elawa-

Reageer
gravatar

Heel goed, zet ze maar aan het werk, dan veroorzaken ze ten minstens geen onrust. Beter gaan ze wel bij de vakbond, zo’n dag van 14 uur slaat natuurlijk nergens op, dat ziet iedereen met z’n gezonde verstand.

Reageer
gravatar

Met alle respect, maar deze foto komt uit de bijbel. Het gaat hier overduidelijk om de toren van Babel. Een gevalletje van spraakverwarring zullen we maar zeggen. Misverstanden alom trouwens, want hoe komt dat ding nou in Qatar terecht? En dan nog voortvluchtige Syriërs uitnodigen ook! Zo wordt het nooit wat met dat gebouw.

Reageer
gravatar

De Moslimcultuur heeft zich altijd gekenmerkt door solidariteit tussen om het even alle gelovigen en ongelovigen. Dat zie je ook steeds meer in onze samenleving die hiermee zo is verrijkt. Zie het Nederlandse voetbal.

Reageer
gravatar

Respect! Jullie komen er tenminste eerlijk voor uit dat oorlog voeren niets met normen en waarden te maken hebben. Veel succes, ga door met jullie goede strijd.

gravatar

De grenzeloze goedheid van werkgevers, geen spatje cynisme! Ik denk dat vluchtelingen graag voor niets, of weinig willen werken; dat is wel het minste dat ze voor deze vrijgevige lieden als tegenprestatie kunnen doen.

Reageer
gravatar

Empatisant, u begrijpt toch zeker wel dat deze weldoeners en ook onze werkgeversorganisaties hier getraumatiseerde vluchtelingen niet óók nog eens gaan opzadelen met voor hen moeilijke zaken als; arbeidsvoorwaarden en ook waren de levensstandaard en inkomsten een stuk slechter in land van herkomst….. Nee laat hen lekker participeren in ons paradijsje en fijn therapeutisch integrerende werkzaamheden verrichten, doodgewoon als tegenprestatie voor de uitgestoken hand, hen zo liefdevol aangereikt.

gravatar

OMG wat discriminerend. Tsss… Als Nederlandse vluchteling heb je straks het nakijken. Niks reis naar Quatar, maar opvang in je eigen regio, in een zwembad bij Lenie het Hart ofzo. Alsof je daar veilig bent voor de Hollanders.

Reageer
gravatar

Ik ben benieuwd in welke emotionele staat wij zouden zijn als we huis en haar hebben moeten achterlaten. Of we dan in staat zouden zijn om (direct) te gaan werken. Gelukkig hebben wij het maar goed hier. Ik vind het ook onze verantwoordelijkheid als mens om voor deze zwaar getraumatiseerde mensen te zorgen.

Reageer
gravatar

Volgens mij zijn er niet veel emotionele staten. In Frankrijk, Italië en Spanje willen de mannen redelijk snel in tranen uitbarsten, dus die landen kunnen een optie zijn. Een andere mogelijkheid is Japan, waar men regelmatig in een emotionele bui zelfmoord pleegt. Of Argentinië, gezien het nummer “Don’t cry for me, Argentina”. Maar verder …?

gravatar

Op de tv heb ik pas geleden gezien dat er in het Amazonegebied een inheemse stam is dat door houtkappers van hun woongebied wordt verdreven.

Zou het geen goed idee zijn om ze in Nederland op te nemen? We kunnen ze wel op de Veluwe onderbrengen.

Het is onze verantwoordelijkheid als mens om voor deze zwaar getraumatiseerde mensen te zorgen.

gravatar

Als je ‘huis en haar hebt moeten achterlaten’ had je vast en zeker een kapsalon aan huis. Gevreesd moet worden, dat je dan in Qatar weinig werk zult vinden. Jammer. Volgende land proberen?

gravatar

In plaats van wegrennen voor de problemen, hadden ze ook de problemen kunnen oplossen. Het aantal vluchtelingen is vele malen groter dan het aantal halvegaren waar ze voor vluchten.

gravatar

Roy, hoeveel mensen werden er vanwege het WK en nu vanwege de Olympische Spelen niet uit hun huizen gezet?

Opnemen die handel en wel snel! Ons land is verhard en kijkt alleen maar naar economische vluchtelingen uit de buurt van Europa.

gravatar

Beste YÇCUT, Wellicht hebt u nog naast afwezigheid van zeeziekte nog andere tips om hier alvast met ons te delen om de mensen in dat werkkamp van u wat gelukkiger te maken?

PS Bent u overtuigd onanist of slechts uit noodzaak? Want mocht het laatste het geval zijn, dan liggen ook daar straks zekere mogelijk-heden voor u; moderne weldoener en zo voor het….grijpen, bv let’s say om uw veelzijdigheid en multi-talenten te laten voortleven en dat alles in een beslist minder vochtig klimaat!

gravatar

Al wekenlang word je door de media overspoeld met verhalen over vluchtelingen.

Voor mij heeft het geen entertainmentwaarde meer.

Liever had ik hier op De Speld een artikel over Zwarte Piet gelezen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Vanuit een uitzendbureau, gevestigd in een parterre op de Meppelweg, worden positieve doeners een mooie carrière met behoudt van uitkering in het vooruitzicht gesteld.

Het is aan de gemeente Den Haag om die lamzak van Hiernaast nu eindelijk eens een keer wat terug te laten doen voor de maatschappij, na een leven lang te hebben geparasiteerd middels alle sociale voorzieningen in dit land.

Dus kom op slapzak: niet lullen, maar de handjes laten wapperen!