Onbespreekbaarheid: het laatste taboe?

‘Belangrijk dat we hier onze bek over houden’

Het is misschien wel het laatste taboe: ergens niet over willen praten. Discrete mensen vormen echter steeds meer een minderheid in onze agenderende samenleving.

Mireille Graafsma maakte van dichtbij mee hoe lastig het is als je een onderwerp onbespreekbaar wilt houden: “Ik had een paar jaar geleden een probleem. Welk probleem doet er niet toe, maar ik vond het in elk geval belangrijk om er meteen over te zwijgen. M’n familieleden accepteerden dat niet. Tegenover vrienden hebben ze toen maar verteld dat ik ontvoerd dreigde te worden door Mexicanen. Het was niet waar, maar er kon tenminste over gepraat worden. Mijn familie ervoer dat als een opluchting.”

Mireille hoopt niet dat er meer aandacht komt voor het taboe op onbespreekbaarheid: “Het is belangrijk dat er dappere mensen opstaan die hier hun bek over houden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Natuurlijk is het onbespreekbaar dat het nederlands elftal baat zou hebben bij een vervanging van de keeper, de verdediging, het middenveld, de aanval en de coach. Totaal onbespreekbaar.

Reageer
gravatar

Ik heb echt een luisterend oor nodig …
Mijn verhaal blijft nu tussen mijn oren zitten en verstopt soms de hele doorstroming van gedachten en gevoelens… Ik heb mij pas geleden aangemeld bij het buurtcentrum om iets te doen aan mn eenzaamheid en mn financiën…
1e gesprek gehad en ik heb echt zooo-veel te vertellen dat ik een als een jonge aap door de jungle van mn gedachten slinger – kan de speld daar iets voor mij betekenen ? ? of is dit slechts een artikel van de speld ?
#bennetwakker…

Reageer
gravatar

In de quantum mechanica en andere nare natuurkundige front-line vakken maak je ook geregeld mee dat je over niets moet spreken, een anomalie of een discontinuïteit of iets anders engs en ondefinieerbaars.
Nou, als zo’n natuurkundige bèta zijn schroom kan overwinnen, dan kan Mireille toch gewoon vertellen dat ze wel eens ongesteld is, of een windje laat.
Slappe hap.

Reageer
gravatar

Quote: “Het is belangrijk dat er dappere mensen opstaan die hier hun bek over houden.”

Deze ‘dappere mensen’ zijn te vinden bij de linkse gekkies. Al decennia lang lossen ze problemen op, zoals bijvoorbeeld het allochtonenprobleem, door het te verzwijgen.

Gelukkig dat het overgrote deel van de Nederlanders daar niet meer intrapt en overstapt naar de probleemoplossende politiek van meneer Wilders van de PVV.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, hoe kom jij toch aan al die likejes? Je mede-Geertminnaars hebben toch wel wat beters te doen dan satire te kijken? Satire is haast altijd links.

Met al die likes kun je misschien beter langzaamaan een eigen website beginnen zodat je er eigen inkomsten uit krijgt.

gravatar

Ah, mevrouw Van Hiernaast,
Hoe elegant deze parafrase naar mijn goede vriend René Descartes. Wist u dat hij ook uit La Haye komt, wist u dat? Zeg maar het Den Haag van Touraine. Ik weet niet of er duinen zijn daar, maar als u verscheiden bent, dan begeleid ik u er graag heen. Ik kan er haast niet op wachten.

gravatar

Och, schat ik u verkeerd in: u weigert met mij te communiceren omdat ik toevallig dood ben? U discrimineert. Ik, en met mij René, wij distantiëren ons van deze ruwe essentialisering van het dood-zijn die u op ons projecteert.

Doet u dat misschien vaker? Uw generalismen projecteren op de individuen in groepen personen met een vergelijkbare feno- of genotypering?

(Wel ben ik verguld dat u zo vriendelijk bent om mij te citeren. U heeft het vrijwel juist overgenomen uit reactie #16)

gravatar

uw “allochtonenprobleem” bestaat alleen in de hoofden van gestoorde PVV’ers. De gestoordheid en de feitenvrije beweringen van die achterlijke lieden is helaas onbespreekbaar.

gravatar

Het maakt dus niet uit of het probleem onbespreekbaar is. Zodra er een buitenlander bij betrokken wordt, gaat het dus wel.

Laten deze nu met grote aantallen Europa binnenkomen, dus dit gaat veel onbespreekbare problemen oplossen.

Reageer
gravatar

Het is bijzonder laf om zaken onbespreekbaar te houden.

Dit dwingt ons geheel tegen onze principes en zin in om wederom over te gaan tot waterboarden elektrische schokken en hamertje tik.

Maar, daar vragen die zwijgers dan ook duidelijk om!

De vuile smeerlappen! Dit gespuis heeft geen recht op democratie!

Reageer
gravatar

Spreuken 17:28:
“Een dwaas zelfs, die zwijgt, zal wijs geacht worden, en die zijn lippen toesluit, verstandig.”

Komt uit de Bijbel. Ik houd van de Bijbel.