Man kijkt uit naar mailcheckmoment op toilet

Lonkende mailbox overstemt redelijk gezellig etentje

Het etentje met Hans is bijna gezellig, maar voor Guus van de Pavert (33) moet het beste nog komen. Hoewel hij Hans lang niet gezien heeft, en het leuk is bij te praten in restaurant De Zwaan, staat het etentje voor Guus al snel in het teken van maar 1 ding: het checken van zijn mail.

Hans is een gesprekspartner. Guus zat met hem in de klas op de middelbare school, maar verloor hem daarna uit het oog. Dat de twee elkaar toevallig tegenkwamen op een borrel werd door beiden met redelijk enthousiasme ontvangen. Dat enthousiasme staat echter niet in verhouding tot het lonkende mailcheckmoment.

“Meestal heb ik er het eerste halfuur niet veel last van,” vertelt Guus. “Maar vanaf dan kan ik me al lang niet meer concentreren op het eten, laat staan op wat Hans allemaal te vertellen heeft. Ik probeer dan eigenlijk alleen nog maar een geschikt moment te vinden om even naar de wc te gaan.”

In het vinden van het juiste moment is Guus de afgelopen jaren erg bedreven geraakt. “Tussen het afruimen van het hoofdgerecht en het brengen van de dessertkaart is er vaak genoeg tijd om even van tafel te gaan. Soms heb je gewoon veel tijd nodig om alle nieuwsbrieven en herinneringen van LinkedIn te checken, dan is dat moment ideaal.”

Guus heeft zijn kans gegrepen. Hij is van tafel gegaan en loopt richting het toilet. Wij houden u op de hoogte.

Update: Er blijkt geen bereik op het toilet. Jammer. Guus blijft toch maar even zitten om geen argwaan te wekken bij Hans.

Update: Hans heeft tijdens Guus’ toiletbezoek zijn mail, Facebook, Twitter en Instagram gecheckt. Fijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit nu zijn twee, voor zichzelf sprekende, gevallen van OCD, die het epidemische verspreiden van “moderne media-virussen” treffend illustreren.
In dit geval twee autistische dertigers die zelfs tijdens een gezamenlijke maaltijd hun verslaving niet kunnen onderdrukken.
Ik kan me zo voorstellen dat hun liefdesleven er ook onder lijdt: net vóór het moment-supreme nog even een whats-appje van de fietsclub. Zoiets vréét aan relaties.

Reageer
gravatar

Wel het touchscreentje na toiletbezoek even gelijk met de handjes lekker inzepen, goed afspoelen en met een hygiënisch papieren handdoekje afdrogen of onder de handföhn houden alvorens weer aan tafel plaats te nemen en bovenstaande hygiene-regels niet in acht nemen is epidemieën de wereld in helpen.

Reageer
gravatar

Suiker in je ogen strooien helpt prima, dat geeft hetzelfde effect als suiker in een koolzuurhoudend drankje gooien.
Denkt u er wel even aan om een doek er bij te houden tegen het schuimen.

gravatar

Hans is zijn vriend dus Guus kan hem best wel op de mouw spelden dat hij zojuist een moord heeft gepleegd en af en toe op zijn fone moet kijken om te zien hoe het met het politieonderzoek staat.

Misschien bekent Hans dan ook nog een smeuïge moord!

Reageer
gravatar

Waarom zet die lul van een Guus zijn telefoon niet op de wekker en doet dan als het ding afgaat net alsof hij een belangrijk telefoontje krijgt dat hij even privé moet afhandelen?

Reageer
gravatar

Bij het geluid van een wekker doen alsof je een telefoontje krijgt? Da’s toch te doorzichtig ……

Bij het horen van een SMS-bericht-geluid ga je toch ook niet kijken wie er voor de deur staat!!!!

gravatar

Hoi Joep,

Volgende keer in de duinen zal ik weer een mijn sexy minirokje aantrekken.

Vergeet niet om je mail te checken zodat we snel weer een afspraakje kunnen maken.

Love you Honey Bunny.

Corrie. xxx

gravatar

Teveel informatie. Het beeld van Corrie in een minirokje… Ugh… Ik was net nog van plan zo m’n bed in te duiken maar ik blijf nu toch maar de hele nacht Tell Sell reclame’s kijken. Hopelijk val ik dan ergens tegen de ochtend -op de bank- in een diepe, droomloze slaap.

gravatar

Is goed, Corrie!
Dan kunnen we in de duinen even een strategie bedenken om die heerlijke Zwarte-Piet-Discussie weer op gang te krijgen. (Maar eerst wat andere activiteiten afhandelen, if you know what I mean, nudge nudge wink wink)