Absolute must read

Dit MOET je lezen #verplichtleesvoer


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat ook dit op zich boeiende verhaal zo rolpatroonbevestigend is. Waarom moet Wim met zijn verzameling spelen en Jet met poppen? Waarom moet het altijd Gijs zijn die de lichamelijke arbeid verricht. En iets moderner had ook wel gemogen. Waar zijn woorden als mo-biel, scoo-ter, slet, en kankah-hoer?

Reageer
gravatar

Volgens mij zitten er fouten in. Zo is ‘Mies’ gewoon poes en ‘does’ gewoon hond. Wel een beetje gay hond overigens, met dat kapsel. En vuur is toch barbecue?

Reageer
gravatar

Dit is onverantwoord. Dit is duidelijk een kat en geen mies. Ook zie je twee keer een hond, en geen kees of does. Dit kan zorgen voor ernstige taalachterstand. Schande!

Reageer
gravatar

B oe r z oe k t v r ou w.

G r aa g m e t ee n n aa m d ie b e g i n t
m e t ee n ‘X’, w a n t d ie o n t b r ee k t
n o g.

G r oe t,
G ei l e G ij s

Reageer
gravatar

Dit is inderdaad verplichte kost voor de oude lijst op de middelbare school.

Het 21e eeuwse kroost begint te lezen vanuit een actueler perspectief:

i k
m aa r
r o t – o p

Reageer
gravatar

Wie zijn Wim, Gijs, Jet en Teun? En waarom heet de kat Mies en de hond Does. De hond is namelijk geen schapendoes maar een poedel. En waarom heeft de aap kleren aan? En mijn zus is veel ouder dan ik dus die heb ik nooit als peuter gezien en ze is niet blond. Ach ja, de vragen die we onszelf stellen in groep 3……

Reageer
gravatar

Lastig lezen met al die overbodige spaties tussen letters en lettergroepen. Welke oen heeft dat verzonnen ? De dader ligt vast op het kerkhof.

Reageer
gravatar

Voor buitenlanders is de spatie-aanduiding een goede oefening voor het articuleren. Trouwens, voor veel Nederlanders ook, met hun brauw-R en andere moderniteiten in hun uitspraak.

gravatar

Die piepkleine e-tjes bij w ei de en sch a pe n zijn anders ook wel irritant. Het is maar goed dat het niet voor bejaarden bedoeld is, want dan is zelfs een leesbril nauwelijks voldoende.