Spannende Bijbel Trilogie eindelijk voltooid

Miljarden fans moesten duizenden jaren wachten

De fans moesten er meer dan twee millennia op wachten, maar in oktober verschijnt hij dan eindelijk: het derde deel van de Bijbel Trilogie. Schrijver Michel van Egmond heeft het Futuristische Testament deze zomer afgerond.

In het Futuristische Testament komen de lezers erachter hoe het afloopt met personages als God en Maria Magdalena, die door miljarden fans over de hele wereld in het hart zijn gesloten. Aan het einde van deel twee, het Nieuwe Testament, brak het Einde der Tijden aan. Voor de liefhebbers is al duizenden jaren onduidelijk wat er daarna gebeurt.

Van Egmond wil nog niets loslaten over het plot en de ontwikkelingen die de personages doormaken. Hij zegt trouw te zijn gebleven aan de sfeer van de eerdere boeken, maar heeft er wel een eigen draai aan gegeven. De auteur spreekt van een ‘bovenmenselijke inspanning’: “De eerste twee delen zijn natuurlijk door verschillende auteurs geschreven, terwijl ik dit boek helemaal alleen op papier heb gezet. Het was bijna net zo zwaar als het schrijven van Gijp.”

Het Futuristische Testament is al voor het uitkomt een bestseller. Volgens critici is het Van Egmond en zijn uitgever dan ook alleen om het geld te doen. “Het is commercieel natuurlijk een geweldig idee, nu er ook nieuwe versies van Jurassic Park en Star Wars gemaakt worden”, schampert Tommy Wieringa. “Ze voelen de tijdsgeest wat dat betreft perfect aan. Maar aan een kunstwerk als de Bijbel kom je gewoon niet. Dat neigt naar blasfemie.”

Ook bij de erven Matteüs valt het nieuwe Bijbelboek niet in goede aarde.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Normaal gesproken ben ik alleen in december religieus. Dus is het een beetje vroeg om nu met artikel over een Bijbel Trilogie uit te komen.

Liever had ik een artikel over Zwarte Piet gezien.

Jammer.

Corrie.

Reageer
gravatar

Net als helaas voor je, je Indisch geblondeerde leider nooit premier van Nederland zal worden zo kun je verder ook niet altijd je zin krijgen, beste Corrie, Gelukkig en waar.

gravatar

Het spijt me voor je Spuit want ik geef je een verbod om nog langer te reageren op mijn berichten.

De reden is dat je altijd zo negatief over mij schrijft. Je bent Corrie-onvriendelijk.

Ook al doe ik zo mijn best. Het wordt nooit wat tussen ons. 🙁

Corrie.

gravatar

Er komt ook nog een nieuw deel van de Harry Potter reeks. Voldemort is immers niet dood, maar gewoon gereïncarneerd in dat wezen van hiernaast, wiens naam niet genoemd mag worden! Ik weet dat toevallig omdat ik haar laatst in het sanskriet heb geïnterviewd (jaja, ik ken m’n talen #schouderklopjevoorlezelf ) Was wel heel scary, hoor…!

gravatar

Waar God in het tweede deel een dubbelrol vervulde gaat deze zich weer helemaal op zichzelf richten. De mensheid speelt een kleine bijrol en is op die wijze op voorhand al het kind van de rekening.

Een nieuw vervolg zal er waarschijnlijk niet meer komen gezien de laatste zin:
De hemel is leeg, de aarde verwoest en ik doe het licht uit.

Reageer
gravatar

Aan mij is dat dus niet besteed. In het Tweede Boek heb ik alleen Jakobus 5 gelezen en dat stond me wel aan. De rest helemaal niet. Derde boek mag je houwen want ik denk dat ik de uitkomst wel weet. God is een zwarte vrouw en Maria Magdalena een zogenaamde vrouw. Beiden allang dood net zoals het kindeke Jesus.

Reageer
gravatar

Man, man, man, wat weten jullie toch weinig van theologie af!
Het eerste bijbelboekje is het oude testament
Het volgende bijbelboekje is de christelijke uitleg, het nieuwe testament
Het daarop vlogende boekje is de Allaïstische uitleg, de koran.
Daarna hebben we nog publicaties als Tante Pollewop en Biggles in Macedonië maar die hebben minder bladzijden.

Reageer
gravatar

Goed idee, we horen het verhaal alleen maar vanuit de kant van god. Als een dictator, was die rechter, beul, enige getuige en aanklager tegelijk. Volgens mij heb je geen eerlijk proces gehad.

gravatar

In zekere zin herhaalt de geschiedenis zich. Terwijl de Bijbel al zo vaak is herkauwd dat geen melkkoe er nog bij kan, en steeds politiek correcter wordt onder een kleurloze lucht, is de openbaring van Johannes op het eiland Patmos met alle turbulenties van dien voortgezet op Schouwen-Duiveland. De oude versie van het einde der tijden was al een hele tijd niet meer up-to-date. Met eigentijdse invulling van de ‘grote hoer’.

Reageer
gravatar

Straks kunnen we weer een paar duizend jaar gaan kwijlen over ons bij-de-tijd-zijn, met alle betweters erbij van de taaladviesdienst.

gravatar

Eigentijdse invulling van de “Grote Hoer”? Als dat niet meer Babylon is, dan moet het haast wel New York zijn. Is daar ook niet het hoofdkantoor van de V.N, de organisatie met netnummer 666?

gravatar

JOHAN MAASBACH,

Zoals de (Eerste, daar deed Nederland niet aan mee, en) Tweede Wereldoorlog een mannelijk perversiteit was, zo is de ontstane commercialisering een vrouwelijke perversiteit.

gravatar

666 is geen telefoonnummer en gaat niet over de VN zoals Bush en de fundamentalisten het willen. Wat Babylon betreft, het gaat hier over de Babylonische spraakverwarring toen de goede verstaander van het toneel verdween en er van ieder woord iets anders gemaakt kon worden en we het allemaal over iets anders hebben terwijl het lijkt alsof we het over hetzelfde hebben. Daarom spreek ik soms in codes. Daarnaast ziet een vrouw alles in spiegelbeeld. Daarom moet je wel liegen om begrepen te worden.

gravatar

Ik dacht dat we door de discussie over zwarte Piet wel meer eraan mogen denken om respect voor elkaar op te brengen. Dit artikel vind ik onrespectvol tegenover christenen en vooral het spotten met God. Het doet me veel pijn!

Reageer
gravatar

Ik vind alle christenen onrespectvol naar logica, en het intellect van de mens.
Wat u geeft kunt u terug verwachten.

Bij pijn neem een aspirientje, of mag u geen pilletje? Net als bij polio pest en pokken? Omdat het sprookje u vertelt dat u moet lijden.

gravatar

Er zijn meer christenen die overal een pilletje voor nemen in hun gehoorzaamheid aan God dan laten, zeg 99 procent, en dat gaat niet over natuurgeneeskunde! Balkenende sloofde zich niet voor niets zo uit voor een nieuw gezondheidsstelsel, vanwege jouw soort retoriek. Op ieder soort pijn hebben de christenen JUIST maar één antwoord, en dat is een pilletje. Verder gaat hun begrip niet van signalen van de natuur, en tekenen van de ziel.

gravatar

De sport wordt regelmatig onderbroken voor breaking news; zoals afgelopen week toen de fagot met uitsterven werd bedreigd,

Voor het einde der tijden – volgens ons amusement, kunnen we helaas geen uitzondering maken in een drukke sportzomer.

gravatar

Uitgevers wéten dat: biografieën en familiekronieken dienen in drieën uitgebracht. Zo genereerde ook de verfilming van Mario Puzo’s “The Godfather” meer omzet in drie delen. Neale Walsh’ trilogie “Gesprekken met God” bracht het zelfs tot 6 delen en 1 werkboek. Dat derde deel van de Bijbel was dus commercieel onvermijdelijk. Er is nog wat juridische frictie over de auteursrechten met de erven Marcus, Johannes en Salomo (Hooglied); maar daar maken de juristen van KPMG wel korte metten mee.

Reageer
gravatar

Ik mag niet teveel verklappen, maar na de ethnic cleansing van Syrië en Irak door I.S., komen Palestijnen die NIET door HAMAS worden beschermd, integraal naar Nederland, op de voet gevolgd door Turkse Koerden die door Erdogan methodisch worden vervolgd. Voorspelbaar ontstaan daarna fricties met de gevestigde Turks-soennitische middenklassen die overwegend pro-Erdogan zijn. Het kabinet Rutte IV (VVD, CDA en D66) tilt dit vraagstuk, op electorale gronden, óver de verkiezingen van 2021 heen.

gravatar

Ik begreep dat het, ter ere van de eerdere delen, als rol wordt uitgegeven. Ook te koopnin de supermarkt (wel oppassen dat je niet het verkeerde pakketje rollen in je karretje mikt).

gravatar

Probeer het eens met: Deel I: Oude Testament en Deel 2: Nieuwe Testament (ook in één band leverbaar). Uitgever NBG, ISBN-00 0000 0001 en 0002. Duurzaam ingebonden met linnen kaft. Voor christelijke hotels ook in pocket-editie verkrijgbaar.

gravatar

Nou, maar er zijn toch al aardig wat opzetjes en hele boeken afgeleverd die aanspraak maken op de reeks. Zo is Dan Brown met zijn Da Vinci code weinig meer dan een epigoon van de fantasten van Het Heilige Bloed en de Heilige Graal.
Ben zeer benieuwd hoe Michel van Egmond de schisma’s behandelt: hoe worden de hoofdstukken Mohamed, Luther en Fransiscus samengebracht… Het Oude Testament voorspelt hierin weinig goeds, maar de perspectiefsprongen die het Nieuwe Testament laat zien geven hoop.

Reageer
gravatar

Is eigenlijk het 4e deel. De Mormonen hebben het 3e deel al in hun achtertuin gevonden. Joseph Smit was de ontvanger van de woorden van god. Maar mocht het derde deel niet opschrijven van de grote baas.

Reageer
gravatar

Nou dat geloof ik allemaal wel.
Ik kijk veel meer uit naar de drie prequels die nog uit gaan komen.
Dan zullen we het hele verhaal pas echt begrijpen.

Reageer
gravatar

Zielig, om een boek als de bijbel te gebruiken on een bestseller te schrijven. Kon deze fantast zijn energie niet steken in het oplossen van orangerder vragen die in de wereld spelen?

Reageer