Achmed droomt van een brandend asielzoekerscentrum

‘Ik kan niet wachten tot ik in Duitsland ben’

Weken geleden vluchtte Achmed (37) met zijn vrouw en twee dochters weg uit Syrië. Zijn droom: een brandend asielzoekerscentrum in een Oost-Duits stadje.

Na een barre tocht door Zuidoost-Europa heeft Achmed inmiddels Hongarije bereikt. “Ik kan niet wachten tot ik in Duitsland ben”, zucht hij. “In Macedonië en Servië voelde ik me niet welkom en hier ook niet. Pas als er een molotovcocktail door mijn raam vliegt of er een xenofobe dronkelap met een slagersmes door de gang loopt, weet ik: nu zijn we echt veilig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In onze buurt houdt men het netjes en blijft het bij een eenvoudige stoeptegel door de ramen. trapt of beukt men nog ouderwets eigenvoetig de voordeur eruit en blijft het verder bij wat opwachten vooral in het donker, stalken en hier en daar wat vernielingen, een hond op je afsturen, ophangerij. diefstallen, maar alleen bij jou dus

Reageer
gravatar

Rijst de vraag of Achmed, dromend over een brandend AZC in Saksen, zijn lucifers droog kan houden in het herfstige Hongarije. Misschien is een electronische aansteker in deze situatie meer relevant.
ANWB-tip: in Oostenrijk/Hongarije zijn Multipacks (in 3 vrolijke halal-kleuren) goedkoop verkrijgbaar (dankzij EU- en Maria Theresia-korting) bij ieder te passeren SHELL of ESSO pompstation waar géén LPG-pomp aanwezig is.

Reageer
gravatar

Het wordt nog een hele organisatie om 800.000 Molotov-coctails te regelen in Duitsland.

Kunnen er ook een miljoen worden.

En volgend jaar weer. Of meer.

Gaan die van hun zakgeld af?

Reageer
gravatar

Ik denk dat de overheid in moet grijpen. Het gooien van Moletovcocktails een het dronken door de gang lopen met een slagersmes Is levensgevaarlijk en dat zouden alleen door de overheid opgeleide specialisten mogen doen!

Reageer
gravatar

Heel smakeloos. Vluchtelingen komen naar Europa voor een beter toekomst voor hunzelf en hun kinderen, maar mensen realiseren zich dat niet.

Erg jammer dit.

Reageer
gravatar

Beste Ehsan.
Niemand vind het vreemd dat ze uit Lybie of Syrie met een bootje naar Europa komen.

Wat wel vreemd is, is dat als je als vrijdenkende Christelijke homo in Kenia met de dood bedreigd bent, dat je dan via Somalie, Djibouti, Eritrea, Ethiopie, Zuid-Soedan, Soedan, Egypte, Lybie, Griekenland, Macedonie, Servie en Hongarije naar Duitsland wilt. Dat is niet de route van iemand die het om een veilig heenkomen gaat. Dat is de toeristische route. En toeristen moeten zelf een hotel…

gravatar

Beste Ehsan. Niemand maakt grappen over mensen die geweld ontvluchten en in de boot van Syrie naar Griekenland stappen.

Maar toeristen die met alleen een Schengen visum op stap, daarna de grens met Macedonie doorbreken, om door te stomen naar Servie, Hongarije, en dan weer Schengen Duitsland…en dat alles zonder een camping te boeken!! Die hebben de eeuwenoude stilzwijgende ethische code van toeristen doorbroken. Dat kan niet. Door dit soort reizen hebben campings in Hongarije het heel…

gravatar

Het gooien van molotovcocktails kan flink in de papieren lopen.
Een dag niet gegooid, een dag niet geleefd.
Tegenwoordig denk ik meer aan het milieu en gebruik alleen loodvrije benzine.
Ook de wegwerpverpakkingen zijn in de ban gegaan en gebruik alleen glaswerk.

De gratis airmiles tikken ook lekker aan.

Reageer
gravatar

Ik begrijp Achmed helemaal, maar het wordt wel een hele uitdaging voor Europa om de enorme toename van vluchtelingen bij te benen qua molotovcocktailproductie en opleiding van xenofobe dronkelappen, dus we kunnen niks beloven.

Reageer
gravatar

Sommige vluchtelingen komen uit oorlogsgebied, waar gekken de scepter zwaaien en tegenstanders zonder pardon of proces het hoofd wordt afgehakt. Met een hengel richt je niets uit tegen de gekken van IS. Met vissen nog minder, vrees ik.

Reageer
gravatar

Dan moeten zij er zelf voor zorgen dat die gekken de scepter niet kunnen zwaaien en dat een amateurleger zoals dat van de IS er niet aan de macht kan komen.

We hebben onderhand al veel te veel voor die vluchtelingen gedaan en genoeg is genoeg.

gravatar

Maar Fake Joep, hoe kan je IS een amateurleger noemen ? Ze spelen in de Eerste divisies van Syrië en Irak en hopen naar de Eredivisies te promoveren door spectaculaire aankopen, naast overigens ook veel geblesseerden..

gravatar

Hagenees als je ziet wat er allemaal uit het buitenland naar de jihad vertrekt dan vraag je je af hoe het komt dat de IS niet uit zichzelf in elkaar valt.

Het zijn amateurs ja, en het valt niet uit te leggen waarom die niet verslagen worden bv. door hun troepenverplaatsingen weg te bombarderen. Het verhaal klopt gewoon niet!

gravatar

Fake Joep, je raaskalt. En hebt makkelijk praten, genoeg is genoeg. IS is een zeer goed georganiseerde bende die al jaren bezig is geweest de huidige strijd te plannen en voor te bereiden. Het is ronduit onmenselijk om vluchtelingen uit die gebieden terug te sturen.

gravatar

Fake Joep, je raaskalt. En hebt makkelijk praten, genoeg is genoeg. IS is een zeer goed georganiseerde bende die al jaren bezig is geweest de huidige strijd te plannen en voor te bereiden. Het is ronduit onmenselijk om vluchtelingen uit die gebieden terug te willen sturen.

gravatar

H.Engel, je moet ze ook niet terugsturen, je moet ze verhinderen te komen! Met daarbij het voordeel dat ze dan zelf misschien ook eens terug zullen willen vechten in plaats van alleen maar naar Luilekkerland proberen te komen.

En dan nog toch, waarom worden de IS troepenverplaatsingen niet middels bombardementen weggevaagd?

Natuurlijk zijn het ongetrainde amateurs! Kijk eens naar wat voor soort recruten – volslagen idioten – er allemaal op afgaan. Lekker naar de jihad!

gravatar

De recruten die hier vandaan komen worden direct bestemd voor zelfmoordaanslagen. Die neemt men daar niet serious. IS is op de grond veel te wendbaar om via bombardementen te kunnen verslaan. Maar grondtroepen sturen naar een dergelijk oorlogsgebied, waar onmenselijke wreedheid regel is, daarvoor is men denk ik bang.

gravatar

Ja daar heb je wel een punt Joep. Burgers die onthoofd worden door zwaarbewapende milities hadden het natuurlijk ook nooit zo ver moeten laten komen. Het zelfde geld eigenlijk voor mensen die beroofd worden, of verkracht, door hun zaad vragende ogen. Slachtoffers zijn eigenlijk de echte daders van wat hen is aangedaan. Die moet je dus niet helpen, maar manen zelf nou eens het heft in handen te nemen.

Is dat ongeveer de logica die ten grondslag ligt aan je standpunt?

gravatar

@IkVraagMaar,
Ik heb niets voor welke vluchteling dan ook gedaan en voel me daar ook niet toe geroepen. Zij dienen zelf hun problemen in eigen land op te lossen en zich niet aan ons op te dringen.

Ik zal eerder iets tegen deze vluchtelingen doen.

gravatar

“We hebben onderhand al veel te veel voor die vluchtelingen gedaan en genoeg is genoeg.”

“Ik heb niets voor welke vluchteling dan ook gedaan en voel me daar ook niet toe geroepen.”

Tja.

gravatar

Vroeger zei men geef geen vis, maar een hengel.
Zo zou ook met asielzoekers moeten: geef ze instructies hoe ze hun eigen polder kunnen aanleggen ergens bij Lampeduza en ergens bij Griekenland. Geef ze hamers en zagen. Noem de aldus aangelegde polders Republiek van gevluchte Afrikanen/Arabieren.

En dan nu even serieus: als men dat zou doen, ben ik heel nieuwsgierig of ZIJ daarna hun grenzen open gaan doen voor asielzoekers?

Reageer
gravatar

om die reden ben ik ook opgehouden met oude vrouwtjes helpen met oversteken nog nooit heeft er vervolgens een van die dames vervolgens een ander oudje geholpen met oversteken wat een hufterige omaatjes zijn het

gravatar

Zorgwekkend is dat al die asielzoekers lege plekken achterlaten in Afrika en het Midden-oosten.
Zou het niet handig zijn om die plekken te vullen met de neo-nazi’s uit de europese landen ?

Reageer
gravatar

Toch weer tekenend voor die smerige luie nietsnuttende asielzoekers.

Altijd moet het van anderen komen! Laat hem zelf maar eens een molotovcocktail door zijn raam gooien of een collega afmaken.

Zoals mijn goede Vader mij altijd toeriep: Wil niks, kan niks, doet niks! Maar ik mag dat, ik ben Nederlander en het is MIJN huis.

Reageer
gravatar

Zeg kerel wat kun jij als ik dat vragen mag? En jouw goede Vader? Wat deed die zoal voor de kost?

Frikadellen bakken? Of met vis leuren? Dat is niet iedereen gegeven.

gravatar

Je veilig voelen in een brandend huis in Oost-Duitsland met een gewapende xenofobe dronkelap hijgend in je nek.

Dan heb je het echt zwaar gehad.

(kijk grappen maken is leuk en Corrie mag met haar inzichten en meningen ook nog wel eens bijdehand uit de hoek komen, maar wij kunnen ons hier achter de pc in een zwaar bevoorrecht land gewoon niet voorstellen wat sommige mensen moeten meemaken)

Reageer
gravatar

Als AH en Delhaize een joint venture gaan vormen, gaat de Aldi met de poen lopen. Per prompt gaat de AH in Sittard bvb om 20 uur gesloten worden ipv 22 uur.

Het drielandenpunt ligt in Sittard. Aan de wietpas hebben ze meteen hun voeten aan geveegd. Per MINUUT komt er 200€ binnen. Soms denk ik ze gebruiken die poen om de dijken wat aan te dikken?

In Geleen mag mijn Afrikaanse vriendin de shop binnen. Ik sta daar dan heel onnozel voor de deur. Dat VOELT RAAR.

gravatar

Wat te denken van het onderbrengen van alle neo-nazi’s in Neo-nazi-heul, waar ze vrij kunnen rondlopen en willekeurige bezoekers bestoken met molotov-coktails. Lekker spannend.