Zwakzinnig figuur opent app die hij net had afgesloten

‘Ik ben toch geen imbeciel?’

Paul de Jonge uit Maarssen is vrijdag hardhandig geconfronteerd met zijn eigen zwakzinnigheid. De 34-jarige advocaat opende de Facebook-app op zijn smartphone, luttele seconden nadat hij diezelfde applicatie doelbewust had afgesloten.

“Welke randdebiel doet zoiets?”, vraagt Paul zich af. “Ik zat al de hele treinreis gedachteloos mijn Facebook te refreshen. Op een gegeven moment besefte ik dat er écht geen nieuwe statusupdates waren en dat het ook helemaal geen ramp zou zijn als ik er een zou missen. Ik sloot Facebook daarom af en besloot iets anders te gaan doen. Maar nog geen halve minuut later opende ik die app alweer. Triest.”

“Het ergste is dat dit mij vaker overkomt”, verzucht Paul. “Eén rondje langs mijn lievelingsapps komt zelden voor, ik controleer ze allemaal minstens vijf keer achter elkaar. Daarna een intermezzo met minder relevante apps en vervolgens weer een paar keer Facebook en Gmail. Op het moment dat ik voor de tweede keer de ING-app open om mijn saldo te checken, weet ik eigenlijk al hoe laat het is. Maar negen van de tien keer kijk ik dan toch nog even op LinkedIn. Ja, LinkedIn ja. Het gaat echt niet goed met me.”

Uit onvrede over zijn beperkte hersencapaciteit heeft Paul meerdere apps van zijn telefoon verwijderd. “Maar een minuut later had ik Facebook alweer geïnstalleerd. Als dit mijn leven is, laat dan maar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanwege zijn ernstig tekort aan neuronen, acute curiositas faesbucitatis en extreme vorm van usilitas linquedinis zou ik hem zo snel mogelijk doorverwijzen naar Meppel.

Reageer
gravatar

Maer dokt’r toch.
Da vestaen ons nie in Mepp’l.

Koliek bij ‘t jongvee, scherp in of klauwzeer.
Kiek, daer hept ons verstaand van.

Hou die staatse frats’n maer bet’r vor uu.

gravatar

Ik herken dit probleem bij mijzelf? Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel van nutteloosheid en realtime updates verslaving? Hoe kom je uit de contentconsumerende status en rol je in de actief producerende status? Geen grap!

Reageer
gravatar

Dat er bij werken iets uit de handen komt, is natuurlijk bij wijze van spreken. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om een aanmaning tot doorlopen.

gravatar

Stel in dat je telefoon een geluid maakt zodra je iets nieuws hebt ontvangen. Veel apps ondersteunen dat. Dan hoef je niet de hele tijd te controleren.

gravatar

Ja Jop, maar ik zal nooit weten of ik misschien dat geluid gemist heb. En dan moet ik toch controleren of dat zo is.

gravatar

Maar Jop, dan ben ik weer bang dat ik dat geluid heb gemist en dat moet ik dan toch weer even checken.

gravatar

Paul de Jonge doet mij denken aan mijn stalkers hier op het forumsite.

Ze gaan soms zover dat er al een reactie door hen over mij wordt geplaatst voordat ik zelf een reactie heb geplaatst.

Als dit hun leven is, laat dan maar.

Corrie.

Reageer
gravatar

Maar toen wij ons realiseerden dat Paul het zelf door heeft, zelfrelectie aan de dag legt, konden wij opgelucht deze gedachte laten varen, heer Wiemersma.

gravatar

De smerige arbeider op de foto met ook nog zijn gore handen, kitscherige ring en ongepaste kleding is echt geen advocaat en al helemaal geen 34 jaar!

Vermoedelijk is het een vluchteling die net zijn basispakket heeft ontvangen.

Reageer
gravatar

Daarom heb ik de EasySuicideApp gedownload, die de locatie laat zien waar je het makkelijkst zelfmoord kan plegen bij jou in de buurt. Het punt is dat ik er helemaal niet aan toe kom, omdat ik het maar blijf refreshen terwijl ik nog steeds op dezelfde locatie ben.. Fuck my life.

Reageer
gravatar

Het social networks syndroom is een groot probleem. We hebben het gedrag naar je medemens eigenlijk over het a-sociaal network probleem. Maar ik heb de oplossing bij LOI gevonden !

De LOI biedt je een breed aanbod in het vakgebied asociaale technieken. Van volledige HBO-bacheloropleidingen tot korte, gespecialiseerde HBO-programma’s (voor PE-punten!) op juridisch, medisch of technisch vlak. Ook voor het verbeteren van mondelinge en schriftelijke asociaale taalvaardigheid !

Reageer