Ware ik van Nederlander in India vermist

Bas raakt zichzelf kwijt in ayurvedische behandeling

In India wordt de ware ik van de Nederlandse toerist Bas Koopmans (27) vermist. Lokale autoriteiten zijn samen met Bas een zoekactie gestart naar de ik.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt niet mee aan de zoektocht. Volgens minister Koenders is Bas zelf de enige die zijn ware ik kan ontdekken: “Onze diplomaten hebben Bas opgeroepen om de binnenkant van zijn moederziel te verkennen en eerst zijn ayurvedische behandeling af te maken en zich te richten op de balans van zijn vata dosha. Dat is ook de boodschap die ik heb overgebracht aan mijn Indiase collega.”

Bas zelf dringt echter aan op hulp: “Ik ben gisteren nog weggestuurd uit een heilige tempel omdat ik met mijn piemel aan het zwaaien was. Dat zijn toch wel duidelijke tekenen dat ik mezelf en mijn pitta dosha echt kwijt ben.”

Bas heeft zijn ware ik niet verzekerd en kan de reis terug momenteel niet betalen. Zijn familie is niet ongerust. Vader Gerben: “Vorig jaar moesten we Bas nog met verstoorde aardstralen ophalen van een toendra in Tibet, hij zoekt het maar uit met zijn ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat bij het artikel de verkeerde foto werd vertoond, We zien hierop luitenant Maarten Holtrap die in een (als backpackende toerist gecamoufleerde) militaire uitrusting de achterbuurten van Kunduz controleert op zelfklevende Taliban. Wat hem verraadt is de spiedende blik vanonder zijn blauwe VN-vredes- en gevechtshoed en de typische loop van een Mobiele Brigadist met rugzak. Op de achtergrond het enige nog overeind staande flatgebouw van de provincie Kunduz en een Taliban met GSM.

Reageer
gravatar

Nee, ik weet wat er mist aan Bas Koopmans. In de vorige eeuw was er een “Verlichte” in India (Poona): Bhagwan, later Osho. Die verzamelde de zielen en de Rolls Royce’s van zijn aanhang. Een deel van Neerlands toenmalige intelligentsia, schrijvers, psychiaters én Emiel R. zag in hem hét middel tegen alle leed en liet gezin, baan en pensioenopbouw in de steek. Vader Gerben ontkent nu dat hij zijn ziel en die van zijn nog ongeboren zoon inleverde bij Osho. Bas kan dus nog lang zoeken,

Reageer
gravatar

Gewoon de bron van je gedachten bekijken, observeren hoe deze expressie van “ik ben”, zich ontvouwt tot “ik ben … persoon” met alle toeters en bellen. Vervolgens observeren wie bron van “ik ben” nou werkelijk observeert. Diens observeerder – wie niet geïdentificeerd kan worden met een vorm van iets, maar slechts een aanwezigheid is – is “Ik”. Kaart kun je thuis laten, scheelt weer!

Reageer
gravatar

Ik begrijp niet wat Bas te zoeken heeft in dat smerige land India.

Wanneer hij zo nodig zijn ware ik wilt ontdekken kan hij beter een sessie bij AstroTv doen.

Danielle Nijhuis is een hele goede. Zij is sinds april 2015 officieel gecertificeerd medium/psychic wereldwijd! Dat zit dus wel goed.

Zij is bij verre uit mijn favoriet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, jij zult je prikogen uitkijken in India, daar hebben ze namelijk het diepste respect voor runderen. Bovendien kun je veel leren van de verhalen van de Linga van Shiva, die zijn Linga af laat vallen. Dat is een wijze levensles voor jou, dan kun je zien hoe jij er mee om moet gaan nu je dat hebt gedaan.

gravatar

kan anders iemand even thuis in het medicijnkastje van bas kijken of hij alle medicijnen wel heeft meegenomen want zijn symptomen komen mij erg bekend voor als exact de ontwenningsverschijnselen als ik mijn pillen niet slik

Reageer
gravatar

Bas is een beetje de weg kwijt. Sri Ramana Maharshi dat is pas een goede. Hij incarneerde op deze aarde als Venkataraman

Beroemd is zijn citaat:

Dat wat is, is vrede. Het enige wat we moeten doen is stil zijn. Vrede is onze echte natuur. We verstoren die. Ophouden die vrede te verstoren is wat we moeten doen.

Reageer
gravatar

Vrede is wat is. stil zijn wij moeten. Natuur onze echte is Vrede. Verstoren doen wij die. Ophouden daarmee wij moeten.

Oorspronkelijke tekst dat is.

gravatar

Laat Bas toch verrotten! Waarom moeten wij altijd op die vakantie-idioten letten!

Dan moeten ze weer bergklimmen, dan weer over onheilspellende paden wandelen, in diepe zeeën duiken, in buitenlandse krottenwijken gaan omdat dat afgeraden wordt en ‘hem’ in Corrieachtige figuren steken zonder een condoom te gebruiken.

Het draagt gelukkig wel bij aan de vermindering van de overbevolking.

Reageer
gravatar

Dit wordt allemaal wel heel verwarrend, want ik kan me Ikke van een paar jaar geleden nog herinneren en dat was een andere ikke dan deze ikke.

gravatar

Bas moet eens een keer macro-biologisch verantwoord vegetarisch eten, een rustmoment voor zichzelf creeeren en tot zelf-inkeer komen.

Dat, of een keer lekker neuken,

Reageer
gravatar

Ja hoor, zo gaat ons imago wel naar de bliksem. Staan we niet lelijk te kijk met zo’n backpackende, navelstarende, zwerfkei? Waarom niet een gewiekste zakenman, consul, of eigenaar van een gifschip.? Desnoods een directeur van een Indiaas filiaal van ABN of ING of een afgeserveerde diplomaat?
Maar toch; dát moesten meer mensen doen: op zoek naar hun ware ik. Tip: misschien kan de GBA helpen bij die zoektocht.

Reageer
gravatar

Oh, maar dit wordt verwarrend, want dit ben ik niet.
Ben ik nu gewoon schizofreen of was er al een ik voor ik er was?

gravatar

Beste Ik, ik reageer met de alias ik, maar ik weet niet of deze al in gebruik was voor ik er mee ging reageren.
Kunt
Ik mij hiervan op de hoogte brengen of heb Ik mijn alias gebruikt om ook mee te reageren .
Vriendelijk dank voor mijn medewerking

gravatar

dat hangt van je perspectief af
hetzij je ziet je ik als een reflectie van jezelf
of je projecteert een idee over je ik

enfin
deze Bas blijft gewoon met ik en al op de bank, dat Indiase eten is niks voor mij

gravatar

Ik heb geen perspectief, ben 2 dimensionaal en ook in tijd zeer beperkt.
Ik leef bij het moment (en daarvoor en daarna niet dan?).

gravatar

waarom jezelf ophangen aan dimensies, beste ik, maar twee nota bene. Aangezien je een niet-materiële manifestatie bent, zou ik zeggen, neem de ruimte, neem de tijd.

gravatar

Sommige mensen hebben juist last van een meervoudig persoonlijkheidssyndroom met meerdere ikken. Kan verstandig zijn om hulp te zoeken.

gravatar

En niet alleen in India; overal waar morele waarden en geestelijke ontwikkeling (nóg even) belangrijker zijn dan geld, status en macht. Dat sluit zo’n beetje heel continentaal Europa, het Verenigd Koninkrijk. de U.S.A., Jaôa Havelange, Sepp Blatter en de FIFA uit. Nou vooruit, we doen ook Vlad Poetin en Harald Juncker in de aanbieding.

gravatar

Ik hou het dicht bij huis, dat is een centraal thema in mijn leer: op Scharendijke is het al zo moeilijk om mezelf terug te vinden.