Berlijnse Muur was zo lek als een mandje

Wij deden eigen onderzoek

De media willen ons al jaren doen geloven dat het vroeger onmogelijk was om voorbij de Berlijnse Muur te komen. Wij vertrouwden het niet en besloten om zelf onderzoek te doen bij de restanten van de muur.

Wat blijkt? Op meerdere plaatsen was de muur zo lek als een mandje. In plaats van beton stonden daar smalle stalen staven, waar je kinderlijk eenvoudig tussendoor kon lopen.

Neem niet alles aan wat de media schrijven. Blijf vooral zelf nadenken en houd je ogen open. Ook, en misschien wel júist, als het om de Koude Oorlog gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nah, es tut uns wirklich Leid dass Sie die Mauer jetzt öffentlich verneinen. Das ist wohl richtig Scheisse, Nicht so Lustig, oder? Es gab halt soviel besoffene Westberliner, Import Amerikaner und Touristen die vom Westen aus gegen die Mauer pinkelten, dadurch ist das Betoneisen einfach durchgerostet. Es war ja auch nur DDR-qualität.

gravatar

Nah, il a vraiment désolé que vous niez le mur publique maintenant. Cela est sans doute vrai merde, pas drôle, croyez-vous? Il y avait tellement ivre arrêt de Berlin-Ouest, Import Américains et les touristes de l’Ouest a fait pipi contre le mur, ce qui renforce l’acier est tout simplement rouillé. Il a également été seulement DDR-qualité.

gravatar

ik heb van insiders gehoord dat een redelijk groot deel van de muur helemaal niet van beton was – er werd rijkelijk gebruik gemaakt van zelfsnelreizend bakmeel – zodoende groeide de muur onder invloed van het weer tot haar uiteindelijke grote – insiders die in 1989 hun slag sloegen hebben er heerlijk van gegeten..

(drie maal raden waar de overheerlijke boter vandaan kwam)

Reageer
gravatar

Er was meestal ook beveiliging dus als je het probeerde werd je afgeschoten, daarbij, dat het er nu zo bijstaat betekent niet dat het er nooit heeft gestaan. Het zijn niet voor niks de “restanten” van de Berlijnse muur..

Reageer
gravatar

sophietje drinkt ranje met een rietje terwijl ze fantaseert over een complottheorietje in de communistische ddr gingen ze heus geen commercieel beveiligingsbedrijf inhuren hoor

gravatar

Het is nog veel erger; ik ben er zelf ook geweest en wat blijkt? Die muur loopt niet eens helemaal door! Er zijn hele stukken waar totaal geen muur te bekennen is! Daar kun je dus sowieso gemakkelijk doorlopen.

Ik snap werkelijk niet dat dit ooit door de Oost-Duitse regering geaccepteerd is. Logisch dat Imtech failliet is, met dit soort werk.

Reageer
gravatar

Wat een onvoorstelbare onzin; de Berlijnse muur zo lek als een mandje ! Alleen al uit respect voor de vele slachtoffers zou je eens een paar uurtjes geschiedenis moeten volgen over de Koude Oorlog en wat een gruwelijke rol de muur hierin heeft gespeeld.

Reageer
gravatar

De Speld werkt weliswaar nog, maar gelijk de politie: in strikt vakantietempo. Dat betekent dat de politiemeldkamer 75 % van alle aangiften negeert en dat de Speld rond 83 % van alle reacties voortijdig afvoert. Zowel bij poilitie als bij De Speld, worden de selecterende algo-, olga-, lago- en logaritmes geheim gehouden. Over de uitspraken kan niet worden gecorrespondeerd.

gravatar

het spelletje ging dus als volgt: dan kwam je aanrennen en als je dan die stalen palen aan tikte en “buut vrij” had geroepen mochten ze je niet meer doodschieten…

Reageer
gravatar

De Speld wil ons al jaren onzin doen geloven. Ik vertrouw het niet en heb zelf ook even onderzoek gedaan bij de restanten van de muur.

Wat blijkt?

De mensen zijn het gezanik over de muur he-le-maal zat. Ze noemen het daar niet voor niets die mauwer.

Reageer
gravatar

Dit verklaard waarom de vogels van Oost naar West Berlijn konden en dat zoveel jaren later. Waarom is het niet eerder onderzocht?

Nu alleen de vraag, staan Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk?

Reageer
gravatar

Nee. Ik leef namelijk nog steeds, en tenzij je wordt gekruisigd aan een blok steen sta je meestal niet op een voetstuk, noch is mijn voet stuk. Lenin is mijn beste maat, we zitten nu vrolijk te kletsen over hoe we het beste de vuile Amerikanen kunnen infiltreren (dat hebben we al gedaan, maar nog verder). Maar ik kan je vertellen, kapitalistje, het hele Oosten verlangt naar het communisme. Lang leve het dictatuur van het proletariaat, het zal komen. FYI: niet alle dictaturen zijn slecht.

gravatar

V.w.b. Marx en Lenin: die staan alleen nog in Noord Korea op een voetstuk, weliswaar op een veel lager voetstuk dan de Heilige Noord-Koreaanse Triniteit (de Vader, de Zoon en de Heilige Grootvadergeest van de Kim-dynastie). Marx’ en Lenin’s ideologische erfenis is tot revisionisme verklaard en wordt niet meer gedoceerd op kleuter- lagere-, middelbare- en hogescholen en academische instituten voor massa-hysterie alsmede de gymnastiekinstituten van het NKOC.

gravatar

Nee, ik sta niet op een voetstuk want ik leef nog. Het proletariaat zal overwinnen. Lenin is mijn maat en leeft ook nog, en staat dus niet op een voetstuk behalve dan zijn standbeeld, ik weet niet of ik er eentje heb maar ik ben niet aan een steen genageld.

Arbeiders van de wereld, verenig je!

gravatar

Er zijn ook berichten in de media geweest dat de Koude Oorlog afgelopen zou zijn.

Maar komaan, je gaat niet alles zelf controleren. Alleen dat wat belangrijk is.

Reageer
gravatar

Het was eigenlijk meer een soort van zonwering dan een muur. De zon ging dan ook een uur eerder onder in het oosten en dus was het daar stukken kouder. Het was ook eerder licht en de mensen moesten dus veel vroeger beginnen met werken….. Ja het leven was niet makkelijk in Oost Duitsland.

gravatar

What the F*ck is nou weer een koude oorlog? Hoe wil je die temperatuur bepalen dan, met een thermometer in de reet?

Onzin allemaal

gravatar

Wij communisten werden veracht door het Westen, de sukkels, die hun eigen bevolking manipuleerden tot Corries. We zijn allemaal een beetje Corrie, net zoals dat we allemaal een beetje geen Corrie zijn, maar alleen bij Corrie zie je het Corrie zijn tot uiting komen. Unfortunately, peanut cheese then but.

gravatar

Voor de niet-méértaligen onder ons: Karl “van de Internationale” bedoelde met “Unfortunately, peanut cheese then but” eenvoudig “Helaas, pindakaas!”. Jammer genoeg kennen Engelstaligen het begrip “peanut cheese” niet; men spreekt daar van peanut-butter, maar mét het pindakaas-aspect zet Karl (Marx of Liebknecht) zijn woorden kracht bij. De Speld Kultuur Kamer waardeerde deze poging tot internationalisering. Helaas was Tom Poes niet aanwezig was om een passende list te verzinnen.