Wereldvreemde idioot bestelt drankje bij serveerster die alleen glazen mag ophalen

Man maakt zich onsterfelijk belachelijk

Gerben van Dalen maakte zich woensdag volstrekt belachelijk toen hij probeerde een biertje te bestellen op een terras in Amsterdam. De 55-jarige huisvader gaf zijn bestelling door aan serveerster Jocelyn (17), die echter alleen glazen mag ophalen.

Jocelyn verwees de wereldvreemde idioot door naar haar collega Patrick (19). Een halfuur later liet Van Dalen blijken niets geleerd te hebben van zijn uitglijder: hij vroeg ijskoud de rekening aan Patrick, terwijl hij daarvoor bij Sem (20) moest zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dat heb je bij ons niet hier ga je op terras zitten komt er binnen een minuut iemand naar je toe wat je will drinken of eten soms bijde en als je fles op je tafel word opengemaakt word er regelmatig nageken of hij leeg is en zo word er automatisch weer een nieuwe op tafel opengemaakt tot je om de rekening vraagt.
Dar Es Salaam ( Tanzania )

Reageer
gravatar

Dan druk je even op ‘alle reacties’ en ja hoor, heel terpentijn zeikend Nederland heeft weer een digitale mening, vooral negatief, want dat is lekker makkelijk van achter het toetsenbord. En dan gaan de reageerders elkaar ook nog eens afzeiken. Nederland op z’n smalst

Reageer
gravatar

Die van Dalen moet écht een fossiel zijn uit de vorige eeuw, in ieder geval moet hij in een tijd geleefd hebben dat er nog een relatie bestond tussen de klant en een diensverlener, die nog ergens op aanspreekbaar was.
Tjonge jonge dat dat nog leeft!

Reageer
gravatar

Vermeend ‘terras’ is inderdaad de sfeervolle binnentuin van Rijksmuseum Twenthe. Laat daar de bediening nu juist geweldig zijn! De ‘serveerster’ is een -hele leuke- kunsthistorica.. Faux pas, Speld! Makkelijk scoren zo. Ben teleurgesteld door je onzorgvuldigheid.

Reageer
gravatar

Kunsthistorica’s belanden soms in de meest vreemde beroepsgroepen. Ik ken er een paar: één kwam na veel omzwervingen in het Rijksmuseum terecht, als zaalwachter, één (met veel Fingerspitzengefühl) begon een eigen bedrijfje als intermediair tussen vraag en aanbod in de erotische branche en één huwde een bankdirecteur met regelmatige plaatsingen in ’emerging markets’. Ze stuurt nog wel eens een kaartje uit een Verweggistan. Gave meid

gravatar

Wie in Amsterdam een biertje bestelt moet wel een hele onwetende flapdrol zijn. Amsterdam serveert fluitjes, vaasjes, kopstoten, maar wie gerstenat wil drinken en om bier vraagt, doet dat maar onder de rivieren. Of bij een van die Heineken paleizen op het Leidseplein waar alleen maar studenten van de kleigronden werken zodat de de bestellingen van Nedersaksische agrariers in hun eigen landstaal gedaan kunnen worden.

Reageer
gravatar

Lijkt me beter om een cursus aan te bieden aan potentiële terrasbezoeker, waarin alle ins en outs eens goed worden uitgelegd en de terrasbezoeker in spe kan oefenen met allerhande situaties.

Reageer
gravatar

Wat dan wel weer het risico oplevert dat mensen zo opgaan in hun rollenspel, dat men meent dat het echt is. En dan zijn de poppen aan het dansen. Voor je het weet komen er voetbalholigans het toneel op direct daarachter de ME, stevig inslaand op dit soort relzoekers. Er vloeit wellicht onschuldig bloed en In no-time worden hele terrassen verbouwd en dan komen bestellingen nooit te bestemder plekke. Ik heb mijn bedenkingen tegen dit soort neo-realistische rampoefeningen.

gravatar

verdraaid, dat is precies het scenario van toen de paus (e.t.) in Utrecht op bezoek was. In 1985 was dat. Aan de Vismarkt, of was het bij het Wed, sprong uitgedemonstreerd Nederland in blinde paniek de gracht in. Oh nee, toch niet helemaal precies: de ME was toen inmiddels wijselijk naar huis.

(ik was er bij toen het nog gezellig was, mijn zus en ik speelden ‘Chess against the Pope’).

prima personeel trouwens, aan het Wed en op de Vismarkt. Nog steeds.

gravatar

Ik ben blij dat er eindelijk in de media eens aandacht aan dit soort misstanden wordt gegeven. Het soort mensen waarmee je tegenwoordig te maken hebt als gemiddelde horecamedewerker!!! Steeds veeleisender en onbeschofter. Sta je een keertje nog geen 15 minuten met je collega te praten, komen ze je quasi beleeft met een ‘zoud U ons misschien even kunnen helpen’ onderbreken. En die koppen erbij! Of ‘Ik vind fijn om de wijn bij het eten te krijgen’ Ja hèhè, kan ik toch ook niet ruiken…

Reageer
gravatar

Is “Times, they are a-changeing” (Bob Dylan), nog geen change genoeg? In dat geval: “Keep the change”.
Collegiale hint: “OMG” is weliswaar de primaire reactie op alles en iedereen en dus dé mantra van elke Amerikaan, maar jouw “I think the business policy needs to be change” mist de ‘d ‘ op het eind, denk daar voortaan om.
Collegiale groet.

gravatar

Die tent kan beter sluiten. Er zijn genoeg terrasjes te vinden in Amsterdam waar je je niet hoeft af te vragen door wie je geholpen kan worden en bij wie je dan moet afrekenen.

Reageer
gravatar

@fossiel dan sein je met rooksignalen – niet ìn het café – je bestelling door en dan sein je virtueel geld door naar de serveerster.

gravatar

Ik zou je personeel badges opspelden: alleen afrekenen, alleen bestellingen, glazenopruimer.
Mafketels, zorg voor allround personeel!! Arrogantie vd Nederlandse horeca. Hier bij la Siësta in Javea gekkenhuis, maar bediening geolied! Communicatie mensen!!!

Reageer
gravatar

Ik zal het wel verkeerd zien, maar op de achtergrond (rechtsboven) ontwaar ik sfeervolle grafstenen, de urnenwand links op de voorgrond staat op omvallen (hier: spontane associaties met Alpen een den Rijn). Het terraspubliek heeft nog niets in de gaten, maar de serveerster (rechts voorstaand) houdt al -professioneel-afstand. Weifelend of de bestellingen nog op tijd kunnen worden afgeleverd.

Reageer
gravatar

ik snap al die heetgebakerde reacties hier niet echt maar ik drink dan ook alleen lekker blikken schultenbrau van de aldi op een bankje in het park ik zal ook wel wereldvreemd zijn dan

Reageer
gravatar

Je bent inderdaad een enorme lul wanneer je niet begrijpen wil hoe een hedendaagse service-organisatie functioneert.

Beschamende vertoning. Dit soort minkukels dient van elk modern terras simpelweg verwijderd te worden.

Reageer
gravatar

Over twee sneetjes oud witbrood, een paar overjarige eieren en een plak waterige kleffe ham ben je snel uitgeschreven.

gravatar

Zo te zien is het op de foto herfst, het terras de binnentuin van het rijksmuseum twente in enschede en niet Amsterdam, een van de terrasgebruikers is de oud directrice Lisette Pelser
.Dus wat er waar is aan het verhaal????Waar is Gerben zijn selfie op de plaats van het delict?Of heeft G toch te diep in het glaasje gekeken.

hijn

Reageer
gravatar

Hoe kun je te diep in het glaasje kijken als datzelfde glaasje nooit op je tafel bezorgd wordt?

Bovendien drink ik altijd ijskoude chocomel, heerlijk!

gravatar

Waarom wilde Gerben al de rekening van Patrick terwijl hij zijn bier nog niet gekregen had?

Trouwens, wie de rekening wil ontvangen moet gewoon opstaan en weglopen dan komen ze meteen met dat vodje achter je aan.

Reageer
gravatar

Heb nu al een paar keer meegemaakt dat ze niet achter me aan kwamen… Heb je de keuze: de verdoemenis van een eeuwig slecht geweten, of nog verder in je hemd staan.

gravatar

Tja. Dat heb je met goedkoop lopende afhalers. Daar kan dat kind niets aan doen. De organisatie echter heeft minder omzet. Tafeltjes worden langer bezet door non afnemers. Waar kies je voor?

Reageer
gravatar

Ik vindt deze reactie belachelijk, het namelijk niet altijd duidelijk hoe het personeel werkt en dat is naar mijn inziens ook niet de taak van de betalende klant. Op een fatsoenlijk terras wordt je gewoon fatsoenlijk geholpen en hoef je niet op zoek te gaan naar het juiste personeel. Wereld vreemd? Nee, het service van de uitbater schiet hier te kort in mijn maner zoals ik het verhaal lees. Het verhaal lijkt me behoorlijk incorrect en zou ook wat aandacht mogen krijgen net als die klanten.

Reageer
gravatar

Uitsmijter, dat kan wel zo zijn, is ook zo over het algemeen maar we hebben het hier over Marcel’s maner en zijn beleving van het begrip servies(e)

Welke reactie belachelijk is zegt hij ook al niet, “het namelijk niet altijd duidelijk..”
???
Is is uit het woordenboek geschrapt toen ik even niet keek?

Het is me een raadsel waarom hij “ik vindt” met dt schrijfd al denk ik dan: ieder zijn manier.
Toch bekruipt mij het gevoel dat Marcel gewoon hartstikke dronken op een terras zit.

gravatar

Een ding heeft hij wel door: Wereld vreemd!
Maar ik zal even op het terras kijken, fatsoensrakker, en als hij echt dronken is dan smijt ik hem er wel uit.

gravatar

Uitsmijter, u bent het levende bewijs dat men zelf niet op zoek hoeft naar het juiste personeel, u gaat zelf even kijken? Zo hoort het ook, dikke duim en fooi van deze fatsoensrakker.

Even aanpoten, hij zit immers nog buiten derhalve moet hij eerst naar binnen gesmeten worden om eruit gegooid te kunnen worden.

Maar als mijn opa nog geleefd had zou hij nu tegen me zeggen dat ik niet zo moet mierenneuken en daar zou mijn opa gelijk in hebben gehad.

Wereld vreemd, dát is gewoon waar.

gravatar

Teun niet zo somber, met een grote bek en 2 jaar VMBO kom je er ook wel.
Interpunctie Teun, daar ontbreekt het je nog een beetje aan, ga daar aan werken na de vakantie. Kan je nog veel plezier aan beleven als je groot bent en niet alleen als je bier wilt hebben.

Overigens blijft de grens van 18 jaar voor het schenken van alcohol hoe dan ook gehandhaafd; een studentenpas van je grote broer doet hier wonderen 😉

gravatar

Universiteit en natuurlijk moet je ook al een nobelprijs toebedeeld hebben gekregen.
Je bent dan zeker van € 7,00 per uur.

Iedere flut Neerlander die bij jou dan een biertje en een volledige maaltijd besteld, verzekerd jou van een fooi van 0,35 euro centjes. Met 125 klantjes op een dag heb je dan al gauw 30 eurie, die je op jouw beurt weer kwijt bent aan de door de dokter verstrekte koppijn tabletten om dat geouwehoer van dat ouwe mokkel weg te werken die constant liep te klagen.

gravatar

Ik zit zelf 40 jaar in de horeca en zit regelmatig met kromme tenen,
Het gebrek aan interesse is schrijnend.
Het is geen vak meer , als je niets kan en niets wil ga je in de horeca
Lijkt het ( vaak ) wel
Erg jammer
Ik haal tegenwoordig graag een lekker wijntje naar huis

Reageer
gravatar

Lieve Carla, knappe lieflachende serveersters van een jaar of 18 wekken nou eenmaal meer interesse bij bierdrinkende heren dan degenen met steunkousen, een verkreukeld gezicht en een thuispermanentje voor het gemak.
Heb je dat na 40 jaar horeca nog immer niet in de gaten?
Ik werk er niet maar merk wel verschil als ik een horecagelegenheid binnenkom. 40 Jaar geleden stonden er al 3 consumpties voor me klaar voor ik zelf iets kon bestellen.
Nu ellebogen ze me opzij de zuipende geile…

gravatar

Ik zelf zit al 60 jaar iedere dag in de horeca, en da’s -hips- niet omdat ik niets wil.

Ober! Sherry, drie bier en een jonge klare.

gravatar

Doe mij maar zo’n jeugdige caissière bij de AH. Als je het handig aanpakt en de barcodes molt, kun je fijn een tijdje rustig toekijken.

gravatar

Ik zit ook al 40 jaar in de horeca.

En het maakt mij niet uit bij wie ik bestel als ik maar snel een biertje krijg.

gravatar

Communicatie op het internet.

Een vrouw vertelt een persoonlijk verhaal en zet daar nog ouderwets haar eigen naam boven ook.

Iemand die haar niet kent en verder anoniem wenst te blijven schrijft daar een uiterst sarcastische reactie op.

Tweehonderd mensen reageren niet, maar geven anoniem aan de sarcastische reactie leuk te vinden.

Gezellig boel hier, hè Carla? Laten we anders samen een wijntje drinken ergens op een plek zonder internet.

gravatar

helaas realiteit!
Horeca denkt: deze manier van werken is efficiënt!
Jammer dat klanten slechte bediening krijgen en dus niet zo snel terug gaan komen….

Reageer