Gerben van Dalen maakte zich woensdag volstrekt belachelijk toen hij probeerde een biertje te bestellen op een terras in Amsterdam. De 55-jarige huisvader gaf zijn bestelling door aan serveerster Jocelyn (17), die echter alleen glazen mag ophalen.
Jocelyn verwees de wereldvreemde idioot door naar haar collega Patrick (19). Een halfuur later liet Van Dalen blijken niets geleerd te hebben van zijn uitglijder: hij vroeg ijskoud de rekening aan Patrick, terwijl hij daarvoor bij Sem (20) moest zijn.
Jullie maken wat mee bij De Speld. O nee, artikel uit 2015.
bestellen en betalen bij verschillende personen??
Super-efficiënt gevoerd horecabedrijf. Chapeau!!
dat heb je bij ons niet hier ga je op terras zitten komt er binnen een minuut iemand naar je toe wat je will drinken of eten soms bijde en als je fles op je tafel word opengemaakt word er regelmatig nageken of hij leeg is en zo word er automatisch weer een nieuwe op tafel opengemaakt tot je om de rekening vraagt.
Dar Es Salaam ( Tanzania )
Huh, dit was toch een satirische site?
Dan druk je even op ‘alle reacties’ en ja hoor, heel terpentijn zeikend Nederland heeft weer een digitale mening, vooral negatief, want dat is lekker makkelijk van achter het toetsenbord. En dan gaan de reageerders elkaar ook nog eens afzeiken. Nederland op z’n smalst
Het moet echt niet verder uit de hand lopen hier. Ikzelf ben rondvaart schipper en ervaar dagelijks dat mensen vragen of ze een rondje kunnen meevaren…
Mag je zo’n oude man eigenlijk nog wel zelf zijn drankjes laten bestellen. En hem de rekening te laten vragen is eigenlijk helemaal bizar. Die bejaarden van tegenwoordig.
Die van Dalen moet écht een fossiel zijn uit de vorige eeuw, in ieder geval moet hij in een tijd geleefd hebben dat er nog een relatie bestond tussen de klant en een diensverlener, die nog ergens op aanspreekbaar was.
Tjonge jonge dat dat nog leeft!
Juist…
Vermeend ‘terras’ is inderdaad de sfeervolle binnentuin van Rijksmuseum Twenthe. Laat daar de bediening nu juist geweldig zijn! De ‘serveerster’ is een -hele leuke- kunsthistorica.. Faux pas, Speld! Makkelijk scoren zo. Ben teleurgesteld door je onzorgvuldigheid.
Kunsthistorica’s belanden soms in de meest vreemde beroepsgroepen. Ik ken er een paar: één kwam na veel omzwervingen in het Rijksmuseum terecht, als zaalwachter, één (met veel Fingerspitzengefühl) begon een eigen bedrijfje als intermediair tussen vraag en aanbod in de erotische branche en één huwde een bankdirecteur met regelmatige plaatsingen in ’emerging markets’. Ze stuurt nog wel eens een kaartje uit een Verweggistan. Gave meid
Wie in Amsterdam een biertje bestelt moet wel een hele onwetende flapdrol zijn. Amsterdam serveert fluitjes, vaasjes, kopstoten, maar wie gerstenat wil drinken en om bier vraagt, doet dat maar onder de rivieren. Of bij een van die Heineken paleizen op het Leidseplein waar alleen maar studenten van de kleigronden werken zodat de de bestellingen van Nedersaksische agrariers in hun eigen landstaal gedaan kunnen worden.
Lijkt me beter om een cursus aan te bieden aan potentiële terrasbezoeker, waarin alle ins en outs eens goed worden uitgelegd en de terrasbezoeker in spe kan oefenen met allerhande situaties.
Wat dan wel weer het risico oplevert dat mensen zo opgaan in hun rollenspel, dat men meent dat het echt is. En dan zijn de poppen aan het dansen. Voor je het weet komen er voetbalholigans het toneel op direct daarachter de ME, stevig inslaand op dit soort relzoekers. Er vloeit wellicht onschuldig bloed en In no-time worden hele terrassen verbouwd en dan komen bestellingen nooit te bestemder plekke. Ik heb mijn bedenkingen tegen dit soort neo-realistische rampoefeningen.
verdraaid, dat is precies het scenario van toen de paus (e.t.) in Utrecht op bezoek was. In 1985 was dat. Aan de Vismarkt, of was het bij het Wed, sprong uitgedemonstreerd Nederland in blinde paniek de gracht in. Oh nee, toch niet helemaal precies: de ME was toen inmiddels wijselijk naar huis.
(ik was er bij toen het nog gezellig was, mijn zus en ik speelden ‘Chess against the Pope’).
prima personeel trouwens, aan het Wed en op de Vismarkt. Nog steeds.
Nou ik drink me biertje wel lekker thuis kan ik teminste ook een sigaret op steken
Ik ben blij dat er eindelijk in de media eens aandacht aan dit soort misstanden wordt gegeven. Het soort mensen waarmee je tegenwoordig te maken hebt als gemiddelde horecamedewerker!!! Steeds veeleisender en onbeschofter. Sta je een keertje nog geen 15 minuten met je collega te praten, komen ze je quasi beleeft met een ‘zoud U ons misschien even kunnen helpen’ onderbreken. En die koppen erbij! Of ‘Ik vind fijn om de wijn bij het eten te krijgen’ Ja hèhè, kan ik toch ook niet ruiken…
OMG i think the business policy needs to be change.
Is “Times, they are a-changeing” (Bob Dylan), nog geen change genoeg? In dat geval: “Keep the change”.
Collegiale hint: “OMG” is weliswaar de primaire reactie op alles en iedereen en dus dé mantra van elke Amerikaan, maar jouw “I think the business policy needs to be change” mist de ‘d ‘ op het eind, denk daar voortaan om.
Collegiale groet.
Die tent kan beter sluiten. Er zijn genoeg terrasjes te vinden in Amsterdam waar je je niet hoeft af te vragen door wie je geholpen kan worden en bij wie je dan moet afrekenen.
Tja, ze leren het ook nooit he. Stijfkoppig steeds weer dezelfde fouten, die uitbaters.
Mag ie nog blij zijn dat ie geen koffie wilde terwijl Barista Tejo nog niet in de house was……kansloze hangoudere!
Wie bestelt er nou nog bij de serveerster, terwijl je My Order hebt?
Oh! Waar kan je dat bestellen dan?
@fossiel dan sein je met rooksignalen – niet ìn het café – je bestelling door en dan sein je virtueel geld door naar de serveerster.
Ik zou je personeel badges opspelden: alleen afrekenen, alleen bestellingen, glazenopruimer.
Mafketels, zorg voor allround personeel!! Arrogantie vd Nederlandse horeca. Hier bij la Siësta in Javea gekkenhuis, maar bediening geolied! Communicatie mensen!!!
De definitie van een horecavia: Iemand, die roept dat ‘ie d’r aan komt terwijl hij wegloopt…!
Wat origineel.
Zo zie je maar
Dit is een probleem bij de Amsterdamse horeca, in andere plaatsen is de service beter en vriendelijker
Meppel bijvoorbeeld.
Deze malloot behoort natuurlijk een terrasverbod voor minstens 3 maanden opgelegd te krijgen,. dat zal hem leren….
deze mensen moet je geen alcohol schenken , die zijn van hun eigen als idioot
Ja, mijn eigen als, daar ben ik ook idioot van.
Ik zal het wel verkeerd zien, maar op de achtergrond (rechtsboven) ontwaar ik sfeervolle grafstenen, de urnenwand links op de voorgrond staat op omvallen (hier: spontane associaties met Alpen een den Rijn). Het terraspubliek heeft nog niets in de gaten, maar de serveerster (rechts voorstaand) houdt al -professioneel-afstand. Weifelend of de bestellingen nog op tijd kunnen worden afgeleverd.
Wat ben ik blij dat ik niet meer in de Rampstad woon…
Daar zijn wij allen blij mee.
ik snap al die heetgebakerde reacties hier niet echt maar ik drink dan ook alleen lekker blikken schultenbrau van de aldi op een bankje in het park ik zal ook wel wereldvreemd zijn dan
Ken je plek.
Je bent inderdaad een enorme lul wanneer je niet begrijpen wil hoe een hedendaagse service-organisatie functioneert.
Beschamende vertoning. Dit soort minkukels dient van elk modern terras simpelweg verwijderd te worden.
Wilt u zich s.v.p. niet met de invulling van mijn taakomschrijving bemoeien.
Over twee sneetjes oud witbrood, een paar overjarige eieren en een plak waterige kleffe ham ben je snel uitgeschreven.
Beste Jo,
bij ons in de zaak serveren wij allen versgebakken volkorenbrood en zelfgerookte ham van een zelfgeslacht varken.
Over “der frischheit der eier unserer Uitsmijter” kunnen wij niet oordelen
Ja logisch, weten die Duitsers veel wat “Uitsmijter” betekent? In het Duits heet zoiets “ein Strammer Max”. Etymologisch gezien komt dat op hetzelfde neer, maar voor je zulks hebt uitgelegd ben je een kwartier en drie bestellingen voor zwei halbe liter verder.
Heb ooit een dergelijke ervaring gehad. Van het kastje naar de muur. Op zo’n terras zien ze mij dus nooit meer!
Kom je eindelijk uit de kast loop je tegen een muur van onbegrip..
Ik begrijp jou wel maar laat je niet kisten na 1 poging Arie, de zon schijnt ook voor jou!
Het helpt niet ook als de kast met de deuren tegen de muur aan staat
Welk terras is dat? In een half uur bestellen, drankje krijgen en afrekenen? Onwaarschijnlijk!!!!!
020 zeker? Daar moet je eerst een cursus voor doen.
Cursus als wethouder?
Ben d’r wel klaar mee.
Zo te zien is het op de foto herfst, het terras de binnentuin van het rijksmuseum twente in enschede en niet Amsterdam, een van de terrasgebruikers is de oud directrice Lisette Pelser
.Dus wat er waar is aan het verhaal????Waar is Gerben zijn selfie op de plaats van het delict?Of heeft G toch te diep in het glaasje gekeken.
hijn
Hoe kun je te diep in het glaasje kijken als datzelfde glaasje nooit op je tafel bezorgd wordt?
Bovendien drink ik altijd ijskoude chocomel, heerlijk!
Hijn?
Daarom drink ik alleen Mannenthee, die draag ik altijd in een thermosfles mhet mhe mhee.
Waarom wilde Gerben al de rekening van Patrick terwijl hij zijn bier nog niet gekregen had?
Trouwens, wie de rekening wil ontvangen moet gewoon opstaan en weglopen dan komen ze meteen met dat vodje achter je aan.
Heb nu al een paar keer meegemaakt dat ze niet achter me aan kwamen… Heb je de keuze: de verdoemenis van een eeuwig slecht geweten, of nog verder in je hemd staan.
Oranjeboom?
Tja. Dat heb je met goedkoop lopende afhalers. Daar kan dat kind niets aan doen. De organisatie echter heeft minder omzet. Tafeltjes worden langer bezet door non afnemers. Waar kies je voor?
Ik vindt deze reactie belachelijk, het namelijk niet altijd duidelijk hoe het personeel werkt en dat is naar mijn inziens ook niet de taak van de betalende klant. Op een fatsoenlijk terras wordt je gewoon fatsoenlijk geholpen en hoef je niet op zoek te gaan naar het juiste personeel. Wereld vreemd? Nee, het service van de uitbater schiet hier te kort in mijn maner zoals ik het verhaal lees. Het verhaal lijkt me behoorlijk incorrect en zou ook wat aandacht mogen krijgen net als die klanten.
Marcel, als het servies van de uitbater tekort schiet, moet je harder gooien!
Uitsmijter, dat kan wel zo zijn, is ook zo over het algemeen maar we hebben het hier over Marcel’s maner en zijn beleving van het begrip servies(e)
Welke reactie belachelijk is zegt hij ook al niet, “het namelijk niet altijd duidelijk..”
???
Is is uit het woordenboek geschrapt toen ik even niet keek?
Het is me een raadsel waarom hij “ik vindt” met dt schrijfd al denk ik dan: ieder zijn manier.
Toch bekruipt mij het gevoel dat Marcel gewoon hartstikke dronken op een terras zit.
Een ding heeft hij wel door: Wereld vreemd!
Maar ik zal even op het terras kijken, fatsoensrakker, en als hij echt dronken is dan smijt ik hem er wel uit.
Uitsmijter, u bent het levende bewijs dat men zelf niet op zoek hoeft naar het juiste personeel, u gaat zelf even kijken? Zo hoort het ook, dikke duim en fooi van deze fatsoensrakker.
Even aanpoten, hij zit immers nog buiten derhalve moet hij eerst naar binnen gesmeten worden om eruit gegooid te kunnen worden.
Maar als mijn opa nog geleefd had zou hij nu tegen me zeggen dat ik niet zo moet mierenneuken en daar zou mijn opa gelijk in hebben gehad.
Wereld vreemd, dát is gewoon waar.
Simon, mag ik als je blieft nog een uitsmijter.
Nog een?
Denk je wel aan je cholestorol?
Heel herkenbaar.
Die redactie neem ik aan?
Zien we op de foto de voltallige redactie van De Speld die een terrasje naspeelt?
Ja biertje bestellen op een terras moet je tegenwoordig ook voor gestudeerd hebben.
Teun niet zo somber, met een grote bek en 2 jaar VMBO kom je er ook wel.
Interpunctie Teun, daar ontbreekt het je nog een beetje aan, ga daar aan werken na de vakantie. Kan je nog veel plezier aan beleven als je groot bent en niet alleen als je bier wilt hebben.
Overigens blijft de grens van 18 jaar voor het schenken van alcohol hoe dan ook gehandhaafd; een studentenpas van je grote broer doet hier wonderen 😉
Universiteit en natuurlijk moet je ook al een nobelprijs toebedeeld hebben gekregen.
Je bent dan zeker van € 7,00 per uur.
Iedere flut Neerlander die bij jou dan een biertje en een volledige maaltijd besteld, verzekerd jou van een fooi van 0,35 euro centjes. Met 125 klantjes op een dag heb je dan al gauw 30 eurie, die je op jouw beurt weer kwijt bent aan de door de dokter verstrekte koppijn tabletten om dat geouwehoer van dat ouwe mokkel weg te werken die constant liep te klagen.
Gelukkig bestelde hij geen extra biertje bij Simon, die de bestelling kwam brengen.
Ik zit zelf 40 jaar in de horeca en zit regelmatig met kromme tenen,
Het gebrek aan interesse is schrijnend.
Het is geen vak meer , als je niets kan en niets wil ga je in de horeca
Lijkt het ( vaak ) wel
Erg jammer
Ik haal tegenwoordig graag een lekker wijntje naar huis
Lieve Carla, knappe lieflachende serveersters van een jaar of 18 wekken nou eenmaal meer interesse bij bierdrinkende heren dan degenen met steunkousen, een verkreukeld gezicht en een thuispermanentje voor het gemak.
Heb je dat na 40 jaar horeca nog immer niet in de gaten?
Ik werk er niet maar merk wel verschil als ik een horecagelegenheid binnenkom. 40 Jaar geleden stonden er al 3 consumpties voor me klaar voor ik zelf iets kon bestellen.
Nu ellebogen ze me opzij de zuipende geile…
Ik zelf zit al 60 jaar iedere dag in de horeca, en da’s -hips- niet omdat ik niets wil.
Ober! Sherry, drie bier en een jonge klare.
Goed hoor Carla, haal jij een lekker wijntje naar huis en ik de lekkere serveerster.
Doe mij maar zo’n jeugdige caissière bij de AH. Als je het handig aanpakt en de barcodes molt, kun je fijn een tijdje rustig toekijken.
Ik zit ook al 40 jaar in de horeca.
En het maakt mij niet uit bij wie ik bestel als ik maar snel een biertje krijg.
A.u.b. meneer.
Communicatie op het internet.
Een vrouw vertelt een persoonlijk verhaal en zet daar nog ouderwets haar eigen naam boven ook.
Iemand die haar niet kent en verder anoniem wenst te blijven schrijft daar een uiterst sarcastische reactie op.
Tweehonderd mensen reageren niet, maar geven anoniem aan de sarcastische reactie leuk te vinden.
Gezellig boel hier, hè Carla? Laten we anders samen een wijntje drinken ergens op een plek zonder internet.
preventief ruimen zo’n man..
Preventieve reactie
Lekker kort!
In Meppel hebben wij deze problemen niet.
helaas realiteit!
Horeca denkt: deze manier van werken is efficiënt!
Jammer dat klanten slechte bediening krijgen en dus niet zo snel terug gaan komen….
En toch zitten alle terrassen vol!!
Dit had ik laatst ook op een Grieks postkantoor. Drie keer in de rij gestaan om postzegels te kopen en kaarten te posten
En zelf te moeten likken…….
Het is warm en uit je nek lullen mag vandaag.
Als je eens lekker afgebekt wil worden ga je een dagje Nederlandse Horeca doen.
Ik betaal daar graag (te veel) voor.
Nou Klant, dan raad ik je aan om een bakkie te gaan doen in Parijs.
Het afbekken is helaas bijna niet te verstaan maar geloof me: je krijgt bakken spot en hoon over je heen, hier wat tips voor graagveelbetalers: http://www.travelvalley.nl/stedentrips/vijf-dingen-die-je-niet-moet-doen-in-parijs
Anders gewoon weer naar Amsterdam.
http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/4097939/2015/07/09/Amsterdam-duurste-terrasstad-van-Nederland.dhtml