YT - Alphens.nl

Media verliezen hoop op slachtoffers Alphen

‘Kans dat we nog iemand vinden is nihil’

De hoop op extra slachtoffers van het brugongeluk in Alphen aan den Rijn lijkt vervlogen. Verschillende Nederlandse media melden dat de kansen op een volwaardige nationale ramp daarmee nihil zijn geworden. De verslagenheid is groot.

Telegraaf-journalist Bart Mos was gisteren binnen een uur ter plaatse: “We zijn sinds gistermiddag met negen teams van journalisten aan het zoeken onder het puin. We hadden een prachtig slachtoffer gevonden, maar die bleek vóór de ramp al in een rolstoel te zitten. De kans dat we nog iemand vinden wordt met het uur kleiner. Het ziet ernaar uit dat er ondanks de enorme ravage niemand omgekomen is. Heel onwerkelijk allemaal.”

Mos: “Als er na een uur niemand dood is, ben je eigenlijk al te laat. We hebben nog gesproken met het ambulancepersoneel maar ook die mensen konden niets meer voor ons doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als we niet binnen een maand nog 2 nationale rampen met 10+ slachtoffers maken, kunnen we zomaar onze plaats in de top van 20 gootste rampen landen verliezen. In 1953 waren we nog in de topgroep van Europa, vorig jaar konden we niet eens meedoen aan de kwalificatie ronde. Dit jaar met MH17 zitten we hopelijk bij de beste 20, maar het spant erom. Geruchten gaan dat Sierra Leone Europa in de laatste ronde nog gaat helpen om een duizendtal Ebola doden te krijgen.

Reageer
gravatar

Ja dat vindt ik ook. We moeten echt meer slachoffers maken zodat we de wereld kunnen tonen hoe stom we zijn. Hierna kunnen we weer lekker zeiken op onze premier, want die krijgt altijd de schuld blijkbaar. Want onze premier was de bestuurder van dat gevaarte

Reageer
gravatar

Gewoon vakantiewerk i.c.m. Hollandsche zuinigheid: een echte ingenieur was te duur, dan maar een 1e jaars van het ROC, afdeling Houtbewerking. Die zette om te beginnen al twee kranen uit het midden op de losliggende (niet geborgde) ponton, geniaal! Dus toen gewicht van het brugdek in de stroppen óók op het al hellende pontondek kwam te rusten, kiepte de boel om. Zwaartekracht vs drijfvermogen en andermaal won Newton. De verantwoordelijke krijgt een mega-bonus i.v.m. kundig mikken.

Reageer
gravatar

De “Duikboot voor homo’s die in de kast wilden blijven” was volgens geruchten na de after parties van de Gayparade, vanuit Amsterdam, via de “staande mast route” onderweg naar het zuiden! Na het bijna drama is er niets meer vernomen, zou de duikboot misschien het ponton in beweging hebben gebracht?

Reageer
gravatar

Ik verdenk de burgemeester van Alphen er van, dat zij er achter zit om Alphen al weer in het nieuws te brengen.
Enkele jaren geleden de schietpartij, nu de brug.
Zit zij misschien achter de MH17?

Wat volgt?

Reageer
gravatar

De vraag is natuurlijk vooral wat door dit voorval uit het nieuws is geweerd. Mogelijk iets dat niet in Alphen plaatsvond en waar geen kranen bij betrokken waren. Waarschijnlijk gebeurde dit ook niet om 16.46 uur. Suggesties van harte welkom!

Reageer
gravatar

Jazeker, om 16.46 werd op camping het kraantje in Friesland de 4e shaslick opgegeten door burgemeester Spies. Onder het genot van een heerlijke livestream van de brug voor de èchte rampspotters .

gravatar

Wat een ontzettend stomme berichten van de Speld.
Ik weet echt niet waartoe deze onzin dient. Wat wil men ermee bereiken? Er worden in de ‘normale’ media door verslaggevers en reporters ontzettend stomme vragen gesteld, dat erken ik en en misschien wil men bij de Speld op deze manier dat aan de kaak stellen.

Reageer
gravatar

Tja, wat is het doel van satire of is satire het doel? Al die existentiële vragen over het ‘zijn’ van de Speld en haar missie.. Ja John, het kan verwarrend zijn, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan!

gravatar

Hadden ze de Russen maar gevraagd, dan had je een ramp om duimen en vingers af te likken, minstens een mini-tsjernobilleke en kwam Alphen op de wereldkaart. Die Nederlanders daarentegen, veel geblaat en weinig wol. Wel wat fictieve slachtoffers verzinnen, die echter niet komen opdagen omdat het interimbureau de verplaatsingskosten niet wou betalen. Je gaat het nog geloven van die klompen, tulpen en kaas. Iets ingewikkelders hoef je ze niet te vragen.

Reageer
gravatar

Dit bericht is te lang voor de rubriek ‘Kort nieuws’.

De Speld zou een nieuwe rubriek moeten maken: “Prikoogjes”

Gr,
Joep

Reageer
gravatar

Joep, al eerder uitgelegd, prikoogjes komen van de sublimatie van je intellectuele tekortkomingen naar je visuele synapsen.

Maar goed, een nieuwe rubriek waar allen CvH en haar alter ego’s mogen reageren zou wel fijn zijn. Dan kan zij/jij de hele dag met zich/je zelf spelen en worden wij met rust gelaten.

gravatar

Er zit toch ook wel enige absolute vastigheid aan NAP, vanuit de kern van de aarde geredeneerd. De recente eeuwen daalde de bodem harder dan dat het water nu stijgt.

Zeker ook bij Alphen is het peil van NL fors gezakt. De bemaling Aarlanderveense Molenviergang moet het water wel 4 meter omhoogbrengen naar de Oude Rijn, zo willen de stadsgidsen ons doen geloven.
Ik geloof het.

gravatar

Je kunt van alles wel een grap maken, maar heeft u er wel eens aan gedacht dat al die mensen hun huis/winkel en persoonlijke spullen zijn verloren?
En bovendien moeten afwachten of ze dat vergoed krijgen..?
Makkelijk om over andermans rug grappig te zijn.
Ik hoop dat de zgn “speld” om zijn eigen satire kan lachen, dan lacht er tenminste één om zijn “grap” !!! DROEFTOETER!!!

Reageer
gravatar

ik wil hierbij graag opmerken dat die mensen niets zijn verloren het is hooguit allemaal een beetje beschadigd verder kan ik erg lachen om uw vertolking van de boze burger

gravatar

Ja zeg J. Pors! Als er niemand ook nog eens iets verloren was, was er helemaal niets aan! Waar doen we het anders voor?

Wie bent u eigenlijk en sinds wanneer mag u met onbegeleid verlof???

gravatar

Geachte J.Pors,

De heer Suidman heeft me getipt dat er misschien een leuk klusje voor mij is in Alphen aan den Rijn. De foto op de Speld heb ik bekeken en ik wil het wel aannemen.

Voor €1500 lukt het me wel om alles op te knappen.

Gelieve €500 vooraf te betalen.

Vriendelijke groet,

Roy Beukenkamp.
Voor al uw klusjes in en rondom het huis in Alphen aan den Rijn.

(Tijdelijk vakantieadres: Camping José, Friesland)

gravatar

Wat een drama. Laten we de hoop op een ramp niet te snel opgeven. Er kan best nog asbest vrijkomen.
Bovendien een kleine stille tocht voor de omgekomen
hond is wel op zijn plek.

Reageer
gravatar

Eerst Nationale rouwdag
Dan Stille tocht
Dan Kamervragen
Bovenste steen onder
Een publiek debat
Massaal stilstaan op de snelweg, kijken naar de rouwstoet van de onschuldige hond
Inzamelingsactie
Sancties tegen Rusland

Met alleen maar zwijgen en een stille tocht kom je er niet, hoor!

gravatar

Ik vond hem prachtig juist. Mooie persiflage op de dubbele moraal van veel media waar het rampspoed betreft.

gravatar

Gisterenavond met afschuw naar al het nieuws gekeken. Niet alleen vanwege het feit zelf, maar ook hoe verschillende media filmpjes hebben vervormd (bijvoorbeeld camerabeelden David’s ingekort) om sensatie te brengen. Ik vind dat “De Speld” dit op een correcte en respectvolle manier heeft verwoord.

Reageer
gravatar

Blijft een raar gehucht vier hijskranen elke kant twee, maar dan op de weg en niet op een boot,
ik dacht dat gaat fout, en ja hoor dat was waar,

Nou horror voorbij, erg van het hondenbeestje, zal de jouwe maar zijn,

Alphen doe nu even rustig aan, geen drie x

Reageer
gravatar

Het is in de bouwvak gedaan, dus dat kan geen toeval zijn. Daarbij was het mooi weer, dus er was bijna niemand binnen.

Het is gewoon een complot. De onderste steen moet boven komen!

gravatar

Nee hoor MargOOtje, wij van de SPELD hebben rustig afstand bewaard en op kalme wijze geen verslag gedaan van de niet-gebeurtenissen.
Geen sensatie toen er een stukje brug met een paar kraantjes ietwat uit positie raakten.
Alleen na afloop een afstandelijke beschouwing over het niet-gebeurde en de reacties daarop

gravatar

Wat een horrorsituatie! Was het dan niet mogelijk om ergens op een Eerste Hulp te gaan filmen omdat daar altijd wel slachtoffers zijn te vinden? Of anders bij een kosher slachterij?

Reageer