Eerste Nederlandse Airbnb-begraafplaats opent haar kisten

Ruime accommodaties in pittoreske achtertuin

Overledenen die er graag eens op uit willen, kunnen vanaf volgende week terecht op de Airbnb-begraafplaats van de familie Van der Sloot in Utrecht. In hun mooi gelegen achtertuin op loopafstand van het oude stadscentrum zijn zes ruime begraafaccommodaties beschikbaar, inclusief bosje bloemen van het huis.

Tuineigenaar Karel van der Sloot kwam een paar maanden geleden op het idee om zijn tuin ter beschikking te stellen aan anderen: “Het is een leuke tuin, maar we zitten er niet altijd zelf in. Dat vinden we zonde van de tuin. Waarom dan niet andere mensen er van mee laten genieten? En dan verdienen we nog eens een leuk zakcentje ook.”

Gebruikers kunnen na afloop van hun bezoek een beoordeling achterlaten op de zerk, zodat andere overledenen kunnen zien of een verblijf bij de familie Van der Sloot de moeite waard is. Ook kan de familie zelf gebruikers beoordelen. Daarmee kunnen andere Airbnb-begraafplaatsaanbieders voorkomen dat onbetrouwbare, onhygiënische doden hun gastvrijheid misbruiken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is de slimme Karel van der Sloot ook niet ontgaan dat sinds er mensen onder zijn tuintje begraven liggen de komkommers en meloenen twee keer zo groot en sappig zijn met een soms pittige, maar meestal flauwe bleke bijsmaak.

Reageer
gravatar

Dit zijn ideeën waar je wat aan hebt!
Ik ga per volgende maand ook mijn eigen begraafplaats openen.
Kom ook bij de feestelijke opening van Begraafplaats Kootwijkerwoud, op nog geen kwartier fietsen van Kootwijkerbroek

Reageer
gravatar

Boswachter, is die tuin groot genoeg om heel Kootwijkerbroek te herbergen? Lijkt mij een fantastisch idee! Lijkt mij dat er ook een wervende leus bijpast. Zoiets als: “Heel Kootwijkerbroek, ondergronds bij de Boswachter op bezoek. Definitief de beste plek”
Misschien moet er nog wat aan gesleuteld worden, maar het lijkt mij dat met het preventief ruimen van Kootwijkerbroek voortvarend ter hand genomen moet worden.