Teken onze petitie tegen vrijblijvende betrokkenheid!

Afrekenen met gemakzucht was nog nooit zo eenvoudig

Mensenrechtenschendingen, het klimaatprobleem of cultuurbezuinigingen: onze actiebereidheid gaat vaak niet verder dan een online steunbetuiging vanuit de luie stoel. Deze digitale vrijblijvendheid moet stoppen. Genoeg is genoeg. 

Maak samen met ons een einde aan de passieve schijnbetrokkenheid van pseudo-weldoeners achter een schermpje. Een muisklik is geen heldendaad. De wereld heeft niets aan laptop-compassie.

Steeds meer mensen worden slachtoffer van de suggestie van medeleven. De Egyptische blogger Fatima bijvoorbeeld: “Ik werd gearresteerd omdat ik mijn mening gaf. Veel mensen tekenden een petitie voor mijn vrijlating. Dat leverde mij niets op.”

Samen kunnen we hier een einde aan maken. Teken nu de petitie en like ons op Facebook! Afrekenen met gemakzucht was nog nooit zo eenvoudig.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De suggestie van medeleven door een button op je laptopschermpje aan te klikken is typisch iets voor lamlendige leden van de linkse kerk.

Wanneer je echt geeft om Nederland dan moet je bij mijn kluppie zijn. Dat is de PVV van meneer Wilders.

Wij gaan de wijken in om leden te werven, we jagen op pedo’s, maken fijne wandelingen op het strand en organiseren linedance avondjes.

Kom op lieve autochtonen! Sta op van de bank en zorg dat Nederland weer voor de Nederlanders wordt…

Reageer
gravatar

Het is best wel lachen Corrie. Die gasten die maar blijven doorzeuren over een petitie die je meer dan een jaar geleden voor de grap hebt opgezet en al snel hebt stopgezet begrijpen niet dat het artikel “Teken onze petitie tegen vrijblijvende betrokkenheid!” eigenlijk over hen gaat. Een petitie opzetten op het internet is een koud kunstje, een muisklik is geen heldendaad.

gravatar

Ja koffiepraat, het is een hele eer dat er maar liefst een heel artikel aan Leden der Stichting is gewijd. Wij vermaken ons dan ook opperbest, en de uitdraai hangt dan ook al ingelijst en wel in de prijzenkast, naast de andere attenties en dankbetuigingen van jullie kant.

Jongens bedankt, we vinden het een eer, en we lachen ons rot.

gravatar

Hahaha!!! Koffieleuter zoe ze reskjoe! Wat een eer, een heel artikel aan de SVvDS gewijd…

Blijkt die rinse appelstroop toch plakkeriger dan we dachten…

En trouwens, je vergeet nog een activiteit van dat appeltjesgroene cluppie van je Cornelia: brievenbuspissen. Of wil je ook daaraan liever niet herinnerd worden?

gravatar

Het is niet dat ik wil of zo, maar ik vind het best veel moeite om zo’n petitie te tekenen. Straks wordt er ook nog van me verwacht dat ik wat ga doen of zo, en dan heb ik minder tijd over voor dingen die echt belangrijk zijn, zoals defensie en mezelf ongericht laten afluisteren door de AIVD.

Reageer
gravatar

Als Speld nou eens zou beginnen met de vrijwel dagelijkse intens betrokken, doordachte en stichtende reacties van de beste van haar zelfbeëdigde meedenkers in vertaling beschikbaar te stellen voor het buitenland, wat zou de wereld dan nog aan acties nodig hebben?

Reageer
gravatar

Het succes van Maitreya ligt in hen die van meet af aan volstrekt onverschillig waren. Als zij die enige intelligentie hadden er geloof aan hadden gehecht hadden ze die club, Benjamin Creme en Share, wel voor de rechter gedaagd.

gravatar

Hoewel de naam Maitreya ook door anderen wordt gebruikt, strookt hun begrip van de wereld niet met dat van mij. Ieder die zich presenteert als Maitreya of de wereldleraar is beslist niet Ik.

gravatar

Ik heb medicijnen gestudeerd, en ik zat bij een gerespecteerd koor, je moet wel van mijn grietje afblijven. Ik heb Share opgericht. Benjamin Creme is geopereerd, dus ik heb weer gelijk gehad.

gravatar

Al uw wensen zullen worden gehoord. Ik zal zorgen dat u er niets mee kan en dat u overal uitgekotst wordt. En ook als u al in het bejaardenhuis zit, want het duurt wel een tijdje, kunt u dat betalen, kom ik u nog uit uw bed gooien. Het gaat om de jeugd, de ouden van dagen waren er nog niet klaar voor. Die leefden nog te veel in de verwachting dat het goed zal komen. Ik ben er voor alle mensen, en niet alleen voor de einzelgänger. Uw zonden zijn vergeven. Overgeven. Dat kan twee dingen betekenen.

gravatar

Maitreya,
U bent het dus wel met me eens dat de nieuwe ziektekostenverzekering op een veel hoger niveau is gekomen.

gravatar

Ik ben voor, maar alleen als je er een leuk versje met engeltjes of vlinders bij zet, incl. spelfouten en heel veel ‘me’… dat vin me zus ook zo leuk!

Reageer
gravatar

Succesvolle petitie, heer Hamer? U doelt waarschijnlijk op die van Corrie, waar zegge en schrijven 1 reactie op kwam? Die van hemzelf?

Tja, dan pakte de – inmiddels Internationaal geworden – SVvDS het vorig jaar toch een heel stuk beter aan! Toegegeven, een beetje jammer dat de bijgevoegde pot rinse appelstroop niet door het kogelwerend glas ten kantore van de redactie wilde, maar de lol was er niet minder om… En af en toe moet ik nog grinniken, trouwens…

gravatar

Inderdaad Jo! Ik moet ook nog dagelijks grinniken om die belachelijke petitie van de SVvDS. Wat was dat een domme actie.

Je kunt toch wel de conclusie trekken dat de petitie de teloorgang is geweest van de trollen die jarenlang het forum met hun Olivier B, Bommel gebabbel bevuild hebben.

Met dank aan Haagsche Annie, door haar naïeve drammerig gedrag zijn de trollen opgerold.

Toppie.

Corrie. 🙂 :):)

gravatar

Och, daar dachten ruim 300 goed geïnformeerde lezers wel anders over.

Dit in tegenstelling tot de enorme moeite die Corrie, de officiële Hoofdouwehoer van de Speld, nog steeds dagelijks aan de dag legt.

Het wil maar niet lukken, en daar kan een narcist nu eenmaal moeilijk mee omgaan.

Gelukkig wordt het PGB’tje iedere maand op tijd overgemaakt, anders hadden we er nooit meer iets van gehoord, maar die gozer blijft een ramp.

gravatar

Corrie… een smiley plaatsen ook al te moeilijk?
Eén lukt je nog wel maar je probeerde er geloof ik drie neer te plempen.

Laat mij maar even, hou je mond en blijf verder van de pc af wil je? Mijn geduld begint op te raken Corrie; genoeg is genoeg.

Smiley-les: (zucht..) 🙂 🙂 🙂
Kijk eens aan Corrie, en dan naar je nest.
Ja, plastic zeiltje op matras moet wél.

Nee Corrie, geen woord meer, genoeg is genoeg!
Annie komt niet, hoe je ook zeurt.

gravatar

Nou Corrie, jij kan wel denken dat de leden van de SVvDS uitgestorven zijn. Ze zitten hier nog elke dag en nacht, voorzien van buitenlands bier en straffer spul. Het is best een gezellige club hier in zaal 7. En ze hebben geen last van tekenvreters, reactievreters, censuur of van het eindeloze ultra-geleuter van Corrie. Ik ga even buiten want met die indoor-BBQ is hier wat veel rook.

gravatar

Het vergt nogal wat van sommige mensen om te beseffen dat de petitie van de SVvDS ook een grapje was.

Dat er zoveel mensen zouden tekenen heeft Annie vast niet voorzien toen ze met een paar muisklikken een petitie online zette, het is inderdaad té makkelijk bijna.

Ach, alle leden van de Stichting hebben de grootste lol en zonder die petitie hadden we elkaar nooit ontmoet, dat was een onverwacht bijzonder leuk extraatje; veroorzaakt door de niet-petitie.
Smiley maar weer!! 🙂

gravatar

Yep, alles wat naam heeft, zit hier onder de kerk, hik , ik bedoel kork, kark. Shit hoe dat onding nu ? Burp. Sorry mensen. Maar die steak ligt nog op m’n maag. Schol. Kirk, dat is het.

gravatar

Inderdaad Bertus, doorlopen dat is wat jij moet doen, sulletje, dat voor een beetje macht z’n ziel heeft verkocht aan de vijanden van het volk.

gravatar

Wat u zegt. Uw bloedig onderdrukkende heilstaat kende natuurlijk geen politie. Alleen maar metselaars om het volk binnen te houden.

gravatar

Mooi initiatief: als jullie toch aan het tekenen zijn, teken dan ook direct de petitie tegen de Scheveningse duinvervuiling door Corrie. Want: de problematiek van Corrie raakt ons allemaal!

Reageer
gravatar

Aangezien ik altijd tegendraads ben, hanteer ik de omgekeerde Ramadan (de Nadamar): alleen bij daglicht eten, drinken, seks etc.. Bevalt best goed.

gravatar

Salam aleikoum! De Belsjineis is auk tèdens de Ramadan geaupend.

Dádels, vègen, aulève, turreks braud, hirara, kip, vis, un gekauk of gebakke è; wè hebbe ut allemaal!

De Belsjineis, met nassie, bámie of witte rès.