Tom verspilt laatste 3% batterij aan filmpje van geit op trampoline

Student moest zus nog bellen over dood van hond

Met een treinreis van nog zeker vijftig minuten voor de boeg, had Tom van Driel (26) uit Nijmegen een batterijduur van slechts drie procent. Op dat moment besloot hij een filmpje van een geit op een trampoline te bekijken, terwijl hij andere prioriteiten had moeten stellen.

“Het was een leuk filmpje”, geeft hij toe. “De geit sprong twee keer op de trampoline en viel er daarna af. Dat was grappig.” Toch heeft de student politicologie spijt van zijn keuze: “Ik moest eigenlijk nog wat andere dingen doen.”

Tom was namelijk op weg naar zijn vader in Utrecht. Die had hem een kwartier eerder gebeld met het bericht dat Bernard, de trouwe labrador waarmee Tom was opgegroeid, plotseling was overleden. Om die reden stapte hij niet in de trein naar Oss, maar die naar Utrecht. Het sollicitatiegesprek bij de gemeente Oss kon hij in deze gemoedstoestand beter overslaan.

“Dat gesprek had ik moeten afbellen”, erkent Tom. “Maar daar zag ik een beetje tegenop. Ik had het al een keer afgezegd omdat ik ziek was.” De HR-medewerker van de gemeente Oss was niet de enige die recht had op een telefoontje van Tom: “Mijn vader had me ook gevraagd om mijn zus Lydia te bellen over de dood van Bernard. Maar ik wist zeker dat ze zou gaan huilen.”

Het gebrek aan batterij hielp in die omstandigheden bepaald niet. Toen Tom op Facebook ook nog eens geconfronteerd werd met het geitenfilmpje, was het leed geschied. “Probeer een geit op een trampoline maar eens te weerstaan”, verdedigt Tom zich. “Ik heb er eigenlijk ook geen spijt van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens de comments onder het youtube filmpje heet hij niet Tom van Driel maar Billy Cornell. Bovendien ging niet zijn hond dood, maar die van bluedjules.

Worden we hier belazerd door de Speld?

Reageer
gravatar

Ja zeg op krek dezelfde manier is Griekenland op de sukkel geraakt. Door koehandel. Pak nu de Fyra. In België reed dat ding goed, allen vielen er grote stukken vanaf. Eens aan de NL grens viel het ding gewoon aan duigen. Ze konden wel nog achteruit bollen terug naar België. Maar niet iedereen zat daarop te wachten.

Reageer
gravatar

Tom is een echt mens, doet gewoon wat ie leuk vindt. En geef hem eens ongelijk. Ik doe ook wat ik leuk vind en als andere mensen het niet leuk vinden wat ik doe dan moeten ze maar iets doen wat ze zelf leuk vinden.

Bovendien is het spijtgevoel nooit op en de leuke dingen wel, dus dat kan best wachten.

Reageer
gravatar

Dit is vanwege de efficiëntie. Zowel de gemeente A als O, en nog een paar in de regio, hebben een HR-takenpakket uitbesteed aan een organisatie met alle kennis in huis, die door de grotere efficiëntie ook dichter bij de klant staat. Het sommetje zit zo: A had tien man en O acht. Bij de externe dienstverlener werken nu acht voor A en zes voor O, efficiënter dus. Er zijn bij A vier en bij O drie mensen die de opdracht bewaken. De aanbesteding heeft 2 ton gekost, en is gewonnen door HR-Karachi.

gravatar

Wie de juiste codes heeft kan vanaf 2:43 zien hoe de geit keihard genomen wordt door een man met een theedoek om z’n hoofd. Bij het klaarkomen roept hij dan iets van allah akbar, waarna de geit de keel wordt doorgesneden. Walgelijk gewoon, en een aanslag op je batterijduur!