Familie Beuker zet behandeling hulpbehoevende plant stop

‘Zijn leven is zinloos’

De plant van de familie Beuker uit Wezep wordt langzaam van de voeding afgesneden. Dat heeft de familie na lang beraadslagen bepaald. De hulpbehoevende plant is geheel afhankelijk van specialistische zorg van buitenaf en leidt een uitzichtloos bestaan, zo vindt de familie. Bovendien staat de vakantie voor de deur.

Moeder Tiny Beuker is blij met de oplossing. Ze zag haar ooit zo ferme plant aftakelen sinds ze hem in februari kreeg. “Het is gewoon niet veel meer. Bij wijze van spreken leidt hij het leven van een kamerplant: de hele dag in een pot, maakt amper contact met zijn omgeving. Zijn bestaan dient geen enkel doel meer. Dit had hij zelf ook niet zo gewild.”

Toch was de beslissing niet zo makkelijk. Vooral vader Hans kende wroeging: “Als je voor de keuze komt te staan vraag je je toch af of het aan jou als mens is om voor tuinier te spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou niet graag in handen vallen van een familie die in mijn hulpbehoevendheid aanleiding zien om tot behandeling over te gaan. Zoals grootmoeder blij verzuchtte toen zij overging: “mijn hart klopte nimmer met den hamer”.

Reageer
gravatar

Je moet niet te voorbarig handelen in dit soort gevallen. Ik heb mij daar in het verleden ook eens deerlijk in vergist. Ik had een plant waarvan ik dacht dat die dood was. De plant gaf geen geluid meer. Ademen deed de plant ook niet en een hartslag viel niet te bekennen. Vervuld van rouw heb ik mijn plant vervolgens ter aarde besteld en wat gebeurde? Binnen enkele weken leefde de plant geheel op! Het groen stond werkelijk te ruisen in de wind en binnen een jaar bloeide de plant. Zo zie je maar!

Reageer
gravatar

Update: inmiddels heeft de plant zijn laatste zuurstof uitgeblazen. Moeder Tiny neemt geen blad voor de mond: “de teraardebestelling staat geplant nog voor onze vakantie, bij ons in de achtertuin. Zand erover. Enige vorm van emotie is hier ongegrond. Geen bloemen!”

De verstoorde relatie tussen de familie Beuker en de plant is volgens ingewijden wellicht te verklaren vanuit een oud fragment: https://www.youtube.com/watch?v=VOV-nNdpQ50

Reageer
gravatar

Wat voor den drommel sijt dit desch duivelsch arbeijd.

De Spelt verhuisde eerder dit jaer naer eene andere, goedkopre provider, waerop Sysfix naer de regter stapte. ‘t providercontract bevat eene clausule, waerdoor De Spelt nogh vier jaer langhhh 4000 euro per maent sou moeten betalen.

Maer de regter haelt alhier eene streep door, aenghhezien De Spelt op basisch van d’algemene voorwaerden ‘t contract altoosch tussentijdsch magh opzeghen.

http://tinyurl.com/pdx3ovu

Reageer
gravatar

Wel voor den drommel, kapelaen. Icck sal d’onverlaten eene penetentie opleghen van 666 euro welcke d’onverlaten dun door de broecck sal lopen.

En gij ommestanders: loopt allen door. Er valt alhier nietsch te sien.

gravatar

De Demoon die dit duivelsche pact met den regter sloot heeft nietsontzient toegeslaaghen, waarmee Sysfix met den billen bloot agterlatend.

Deeschch feijten liegen er niet om, doch sijt ‘t fijn dat d’Arck Godsch in rustigh vaerwater blijft lighen aen den Looschdregtsche Plassen.

De Heeren Spelt worden desch Zondagsch aensgtaende verwagt ter kercke, alwaer eene gewijd’ouwel op uwen tongh sal worden gelegt.

gravatar

Praufisiat Speld!

Ankaumende vrèdag kennu alle gratis kaume eìte bè de Belsjineis. Wè hebbe voâh jullie un eìnorreme van Hieâhnáásschautol gepreìpááhreâhd, wááh u nááh hâgtelus uw vorrék in ken plante.

Ik durref ‘t jullie nog nie te belauve, mááh met un beitje mazzol komp me broeâh uít Tsjangping auvâh, om voâh jullie auk nog gezellag un liedsje te kaume zinge.

Tot vrèdag!

De Belsjineis.

gravatar

Maar waarom is de plantenambulance niet gebeld om de plant naar een plantenasiel te brengen ?
Er zijn vast nog genoeg families die zich over een wat verlepte plant willen ontfermen en deze met veel liefde een tweede kans willen geven ?

Reageer
gravatar

Zouden er nog kiezers zijn die jullie met veel liefde een tweede kans willen geven? Op Second Love en onder al mijn vrienden op Facebook is er niet één te vinden.

Laat mijn vriend Agent Bertus het maar niet horen, want die laat jullie gelijk stevig doorlopen!

Corrie.

Corrie.

gravatar

Lekker egoïstisch, ze hadden op zijn minst die plant gewoon in het bod kunnen zetten.

Onbegrijpelijk dat mensen doen alsof planten lager staan dan mensen, terwijl planten nog nooit een oorlog begonnen zijn.

Reageer
gravatar

Een verstandig besluit. Voor je het weet regenen de rekeningen van de zorgkosten binnen, en doet de verzekeraar moeilijk.

Sterker nog, zie maar eens een PGB aan te vragen, en gaan de Beukertjes failliet.

Reageer
gravatar

Gelul, want zowel gieter als plantenmest zitten gewoon in het Basispakket. Alleen voor snoeien, stekken en enten heb je een aanvullende polis nodig. En een Plant Gebonden Budget kun je bij elke gemeente gewoon digitaal aanvragen.

Voortaan bij de biologieles beter opletten jochie!

gravatar

Zeg vriend, denk nou niet dat alleen Groningers een eigen risico hebben als er bijvoorbeeld en in dit geval een plant ter aarde stort.

De schoorsteen van de botanist dient immers te blijven roken.

gravatar

Dit exemplaar is een Urtica dioica Corrianus, ook wel bekend als de stinkende Haagse Duinnetel. Een brandnetelsoort die als schadelijk onkruid niet eens ooit als kamerplant gegeven had mogen worden. De geplande euthanasie is dan ook volledig terecht. Deze soort dient met wortel en tak uitgeroeid te worden!

Reageer
gravatar

Zeg Spuit, wat kraam je toch weer een onzin uit man! Daar krijg ik prikogen van.

Dit is een Haagse vingerplant, en die gaan pas stinken bij verkeerd gebruik. Ikzelf heb er al jaren een paar staan, en ze doen het nog prima!

Corrie.

gravatar

Waar jij hem blijkbaar voor gebruikt, lijkt mij sowieso een verkeerd gebruik. Maar jij hebt je neus toch al vol van de stank van Dinges, dus dat zal je wel niet meer ruiken.

gravatar

De plant zelf wordt natuurlijk weer eens niet gehoord. Zet haar dan liever buiten waar ze contact kan maken met de wereld en zo af en toe wat water kan drinken.

Associale families als de Beukers moeten dringend geruimd worden.

Reageer