Zeven weetjes over feitjes

‘Dit feitje werd 5e in een verkiezing van leukste struisvogelfeitjes’

Hieronder zeven weetjes over feitjes op een rij. Het is maar dat je het weet.

1. Het orgasme van een varken duurt 30 minuten
Het feitje dat het orgasme van een varken 30 minuten duurt, werd voor het eerst genoteerd in 1816 door de Britse veearts James Goodhurst. Leuk weetje: hij was zelf maagd.

2. Je kunt je eigen elleboog niet likken
Dat een mens zijn eigen elleboog niet kan likken, werd ontdekt door de Mexicaanse percussionist Alvaro García die in 1994 zijn elleboog probeerde te likken. Hij faalde en besloot zijn mislukking te projecteren op de hele mensheid.

3. Als je acht jaar zou schreeuwen heb je genoeg energie geproduceerd om een kopje koffie te verwarmen
Als je een kop koffie zou willen verwarmen door te schreeuwen, zou je daar acht jaar over doen. Leuk om te weten: dit feitje werd ontdekt toen een psychiatrisch patiënt in Amerika vanaf 1991 zestien jaar lang tegen twee koppen koffie had geschreeuwd.

4. Op de Mount Everest ligt meer dan 20.000 kilo afval
Veel van dit afval is daar achtergelaten door mensen die de berg beklommen of afdaalden.

5. Het oog van een struisvogel is groter dan zijn hersens
Dit feitje eindigde twee jaar geleden als vijfde in een Franse verkiezing van leukste struisvogelfeitjes.

6. Eskimo’s hebben meer dan 40 woorden voor sneeuw
Eskimo’s hebben meer dan 40 manieren om te zeggen dat dit feitje niet klopt.

7. Tanden zijn geen botten maar een verharde huid
Dit weetje maakte deel uit van het havo-eindexamen Biologie in 2009. Ruim zestig procent van de leerlingen wist een voldoende (5,5 of hoger) te halen. De goedlachse Linda Ottenburg hoorde niet bij deze groep, zij is al dertig jaar kapper in haar woonplaats Drachten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier op Bru heb je van die mensen die tientallen jaren met elkaar in onmin kunnen leven om een kleinigheidje op het niveau van achtjarigen, die goed met elkaar de problemen van de hongerende miljoenen bespreken.

Reageer
gravatar

Dit zijn helemaal geen zeven weetjes over feitjes op een rij! Dit zijn zeven weetjes over feitjes in een kolom!

In de officiële door de Europese Unie uitgebrachte lijst zijn 4 en 5 overigens omgedraaid. Dat maakt het lezen wel moeilijker.

Vrouwen in de midlifecrisis zijn bovendien soms wel in staat hun elleboog te likken. Als het hen dan toch niet lukt, kunnen ze deze altijd nog door iemand anders laten likken natuurlijk.

Reageer
gravatar

Nee Cooz, alleen de weetjes staan in een kolom. Speld geeft zoals wel vaker bij dit soort berichten de gps-coördinaten van de feitjes zelf niet weer, waardoor we moeilijk kunnen vaststellen hoe de eventuele lineariteit van de feitjes te kwalifceren valt. Is er een rij? Is het een kolom?
Slordig, maar je, op rectificaties hoeven we van Speldweeghe niet te rekenen. Ontzettend top-down blaadje, die Speld.

gravatar

Dames cq Heren,
Bovenstaande is geen twee dimensionale matrix waarbij sprake is van onderscheid tussen horizontale rijen en verticale kolommen. Het is een opsomming, je zou kunnen zeggen in vector-vorm. Er valt door aanvullende structurering wel een matrix van te maken, maar het staat dan nog vrij aan de auteur om de assen in te delen. Gesteld is dat het op rij gezet is, je zou kunnen toevoegen dat de gekozen vorm analogie vertoont met de column.

gravatar

Nee, hoe vaak moet ik dat nog uitleggen. Dat je niet met je kin bij je elleboog kunt, is niet ontdekt door Alvaro García, maar door Cas, toen hij zich verveelde. Het staat op Youtube dus het is waar. Zoek maar eens op Kin, Elleboog en Kud.

Reageer
gravatar

Wist je dat mensen die voorstander zijn van het mislukte multiculti gedoe een herseninhoud hebben dat te vergelijken is met die van een struisvogel. En dat ze dezelfde eigenschap van een struisvogel hebben om hun kop in het zand te steken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Voor mij vanaf nu alleen nog maar ijskoffie.

Wel grappig dat Corrie zo’n lang orgasme heeft, en dat d’r oog groter is dan haar hersens. Leuk weetje…..

Reageer
gravatar

Vind je? Daarna is ‘ie compleet over z’n theewater, en moet dat dan zonodig hier op de Speld komen melden dat het weer eens een groot prikoog heeft opgeleverd, en bakken met zand in zijn onderbroek is blijven hangen.

Trouwens, is het nog gelukt alle boodschapjes in huis te halen?

gravatar

‘Opinies zijn ook feiten’ lees ik.
Staat het er ook? Of is dit een zinsbegoocheling, … en daarmee natuurlijk net zozeer een feit… gegeven het gezwengel waaraan de feitenmachine placht bloot te staan.

Laat die feiten maar zitten en doe mij maar de metingen. Op een schaaltje gelardeerd met methodiek.