Wildlife-documentaire bewijst: kolven is wel degelijk natuurlijk

BBC toont unieke beelden van kolvende gnoes

Uit een BBC-documentaire over de Afrikaanse savanne blijkt dat er verscheidene diersoorten zijn die kolven. Volgens biologen is daarmee ondubbelzinnig aangetoond dat kolven natuurlijk gedrag is.

Dankzij de unieke beelden staat nu vast dat niet alleen de mens kolft. Ook zoogdieren als gnoes en antilopen nemen de glazen fles ter hoef om hun moedermelk op te vangen. De documentaire laat zien dat de dieren hun kalveren met de opgespaarde melk voeden tijdens hun lange trektochten.

Opiniemaker Asha ten Broeke is blij met de beelden: “Deze erkenning kan een einde maken aan de controverse rondom kolven. Waarom zou ik me op de werkvloer nog langer moeten verantwoorden voor mijn kolfgedrag als het ook in de vrije natuur gebeurt?”

Uit de montage wordt overigens ook duidelijk dat de ophef over kolven net zo natuurlijk is als het kolven zelf. Te zien is hoe een kolvende antilope naar een bosje wordt verwezen door twee getergd ogende kantoormedewerkers.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zelf vind ik het geen slecht idee om de Hollanders een s een dikke kilometertaks aan de hand te doen! God weet hoeveel huisraad van verongelukte caravans we al bijeen gaan rapen zijn? Je kunt dan zo’n mens ook geen boete meer gaan opleggen. Op de koop toe.

Voor je het weet begint er ene te zeuren dat onze wegen vol gaten staan. GA dan NAAR JE EIGEN LAND TERUG! Als je kar kapot is. Koop een DAF.

Reageer
gravatar

De mens wil het blijkbaar allemaal graag ontkennen. Ik zag laatst een documentaire van Walt Disney over ijsberen. Als moeder ijsbeer bevalt dan komen de flesjes babyvoeding en witte pampers tegelijkertijd mee. Men weet het wel, maar men gelooft het liever niet.

Reageer
gravatar

Ik ben persoonlijk in het bezit van beelden die aantonen dat gnoe- en antilope-kalveren na ongeveer vijf maanden worden gevoerd met hapjes Olvarit. De kolven vallen dan spontaan van moeders tepels/uiers, waarna de beesten met behulp van hun hoorns de potjes openen, en het jongvee voeren. Vooral de smaken “bladspinazie met kipkruimels” en “spruitjes met appelmoes” zijn bij de savannebewoners razend populair….

Reageer
gravatar

Goed verhaal, lekker kort. En wat fijn dat De Speld in zijn artikelen meer aandacht aan de natuur besteedt.

De redactie zou me helemaal een plezier doen wanneer een fijn artikel over de zee, strand en duinen wordt geschreven.

Redactie jullie zijn toppie!

Corrie.

Reageer
gravatar

Wat is de toegangsprijs per halfuur voor de Scheveningse duinen? Of is het exclusief voor de leden?

gravatar

Ach zo, kijk die van Hiernaast nou.

Ook hij is van mening dat zelfbevlekking een gezonde zaak is.

http://speld.nl/2015/05/20/zelfbevlekking-media-is-gezond/

Dikke-ik Hiernaast is de zelfbevlekking zelve, ontsproten uit een piepklein breintje achterin het hoekje van de redactie daar. Vooralsnog is de cursus leuk doen niet met goed gevolg afgesloten, en zal de odeur van de zelfbevlekking van de geestelijk vader van Hiernaast helaas nog wel even aanhouden.

http://tinyurl.com/obzrwwe

gravatar

Dit zou een kolfje naar mijn hand moeten zijn, maar als het over wildebeesten gaat heb ik er al gauw g’noeg van.

Reageer
gravatar

Een kolfje naar jouw hand zal vast wel een kolf maat XXXL zijn.

Het zou me niet verbazen dat jij zo’n type bent die zich als vrouw verwaarloosd omdat ze toch al onder de pannen zit.

Een schande voor het vrouw-zijn.

Corrie.

gravatar

Ik wist niet dat Nederlandse vrouwen nog melk geven, hier in de woestijn. Geen wonder dat ze dat dan opvangen. Vermoedelijk moeten ze echter de melk van de gnoe voor hun kinderen opvangen.

Reageer
gravatar

Wat goed dat uw schuilnaam bij de redactie bekend is! Zo houdt u uw ware naam mooi geheim..

gravatar

Het is schunnig om het kolven van wilde dieren, met name van het wildebeest of gnoe, of dat van de zwarte mamba op televisie te laten zien. Vandaar dat het zo weinig bekend is.

Reageer