Nog steeds populair: wraakprei

Jongeren bestoken hun ex met groente

Het is niet meer weg te denken uit de huidige jongerencultuur: wraakprei. Wanneer je geliefde het uit heeft gemaakt, neem je op ondubbelzinnige wijze wraak door een rauwe prei voor de deur van je ex te leggen. Leedvermaak gegarandeerd.

Stijn van Driel (23) werd een week geleden gedumpt door de twee jaar jongere Dafne Raaijmakers. In de nacht van 29 op 30 mei legde hij een rauwe prei voor haar deur in Utrecht. Hij voelt zich nu een stuk beter: “Ik ben twee dagen verdrietig geweest, maar op een gegeven moment dacht ik, ze kan de groente krijgen. Ik hoop dat ze erover gestruikeld is of dat de prei ontdekt is door haar nieuwe liefde die even langskwam en dat dat toen heel gênant was. Dankzij prei kan ik nu weer verder met m’n leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De vagipeniele vorm van de prei met blad geeft aan dat het niet zozeer wraak alswel een verklaring van “fuck you!” is. Tegelijk is het drama duidelijk in de prei geexpliceerd: de p lijkt zich met de kop van de v af te begeven in plaats van daar lustvol op gericht te zijn. Het is jammer dat Speld hier zo duidelijk niet door de oppervlakte heenprikt.

Reageer
gravatar

Ach, wij schieten ze gewoon een blauwe tuinboon door hun achterhoofd. Als wraak dat ze op binnenkort onze grond zijn gaan wonen. Komt geen prei aan te pas in het Enige Lichtpuntje in het Midden-Oosten.

Reageer
gravatar

snijden,
het wit in ringetjes
voor het gedeelte in ‘t groen eerst overlangs, zodat je de aarde tussen de bladeren uit kunt spoelen;
het ruwe groen en het wortel stronkje verwijderen;
fruiten op redelijk hoog vuur,
of in de soep

zulks

gravatar

Ahaa! Vandaar dat mijn stadstuintje de laatste tijd steeds beroofd wordt!

Dafne gaat mij daarvoor duur betalen, ik hoor haar tandengeknars en geweeklaag nu al! Vuile smerige dievegge, verrot onderkruipsel en landverraadster dat ze is.

Reageer
gravatar

Ik hou nog van je, Harry! Ach, kr’ketje, krieltje van me, die zak symboliseert onze toekomst, die we zouden gehad kunnen hebben, en aldus ook een beetje ons verleden, zonder daarbij te abstract te willen gaan. Ik wilde je dat laten voelen, proeven,… zonder je verminderde glycogeenvoorraad te negeren.