De zondebok is uitgestorven. Wiens schuld is dat?

Natuurorganisaties wijzen naar moslims, bankiers en Brussel

Afgelopen weekeinde is het laatste bekende exemplaar van de zondebok (Capricus peccatum) overleden. Het uitsterven van de diersoort komt onverwacht. Hoewel al vele jaren internationaal jacht op het dier wordt gemaakt, zagen ook veel nieuwe exemplaren het levenslicht.

Met het uitsterven van de zondebok is ook het grote vingerwijzen begonnen. Want wie is er verantwoordelijk voor het verdwijnen van de diersoort? Het Wereld Natuur Fonds noemt de moslims en Greenpeace wijst naar de bankiers, terwijl Natuurmonumenten het op Brussel houdt.

Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat de zondebok zijn ondergang aan zichzelf te wijten heeft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik houd het op een dubbelrol van Natuurmonumenten. Roept dat de huidige natuur niet voldoet. Kan het zelf veel beter. Ze ziet achter elke boom een zondebok staan, maakt daarom gehakt van alles wat groeit en bloeit, laat vissen en vissers verzuipen, maakt dan alarmerende rapporten, harkt miljoenen aan subsidies binnen, zet leden aan om nieuwe bomen te kopen, zgn. bonusdragers. Keus van de directie. Voor de directie. Maar geen geld voor een spiegel waarin ze de echte zondebok kunnen zien staan.

Reageer
gravatar

Fout bericht. Er zijn nog steeds zondebokken . Dat weet ik omdat ik er een ben en ik er laatst nog eentje vond in de persoon van mijn collega die tegenover me zit.
Vreemd genoeg wordt ik alleen bij mijn werkgever als zondebok geidentificeerd waaruit ik opmaak dat WNF en Greenpeace gewoon op de verkeerde plekken hun onderzoek verrichten. Amateurs!

Reageer
gravatar

Wat een moeilijke vraag weer.

Dat komt door de Gijtenneukers natuurlijk!

Het moet toch zelfs de Speldlezers bekend zijn dat hybride dieren zich niet voort kunnen planten.

Heeft u bv. ooit een kruising tussen een struisvogel en een olifant zich zien voortplanten? Nee, natuurlijk! Ook niet tussen een mier en een kikker of een leeuw en een rijbewijs.

Reageer
gravatar

Beste redactie,

Fijn dat u ons noemt in dit artikel en dat u aandacht besteed aan dit zware onderwerp. Echter bent u verkeerd geïnformeerd wie daadwerkelijk de schuldige is. Wij houden niet de bankiers maar het olieconcern Shell verantwoordelijk. Graag zien wij een rectificatie tegemoet. Indien u dit niet doet zijn wij genoodzaakt u pand (tijdelijk) te in te nemen.

Met vriendelijke groet,
Henk Boomhugger
Afdeling Communicatie Greenpeace

Reageer
gravatar

Dear redaction,
fine that u call us instead of calling the Ghostbusters. In reality you have been wrong informed who truly is the killer in Cluedo. We don’t say the bankers, but oil concern Shell is responsible. Gladly we would bump into a rectification. In service you do not do, we are obliged to swallow your pawn (temporarily)

With friendly greet,
Henk Treeknuffelaar
Department Communication Groene vrede

gravatar

En niemand denkt er weer aan dat er een advertentie moet worden opgesteld? Het is allemaal weer van hupsakee en tralala en als er moet worden aangepakt probeert men de politie met de brokken te laten zitten.

gravatar

Agent,

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

De gelegenheid tot schriftelijk condoleren kan alhier.

Zaal no.7 is hiervoor beschikbaar gesteld, waar achterin een register is klaargelegd.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Dhr. Fester, die voor de gelegenheid het traporgeltje van zolder heeft gehaald.

Tevens staan er thermoskannen met koffie en thee klaar op de inductieplaat.

gravatar

Weinig mensen hier, wat heet weinig; ik sta hier in mezelf te praten als je die mafkees op dat orgeltje niet meetelt.

Grappig, dat lege condoleanceregister een dag nadat het is klaargelegd 🙂
Beter teken ik niet; 1 handtekening is nog sneuer dan geeneen tenslotte.
Waar staan de roze koeken?
Wacht, Corrie zou gewild hebben dat er een flinke borrel geschonken zou worden.
Op naar de avondwinkel, er dient geproost te worden. Desnoods met die orgelman. Of alleen 🙂
Op Corrie, proost! 🙂

gravatar

Inderdaad, het is de schuld van individuele z.bokken die toevallig voor de FIFA werkten. De organisatie kan hiervoor niet verantwoordelijk worden gehouden. Wij zijn juist heel druk bezig om FIFA op te schonen en transparant te maken.

En nu ga ik mijn handen in onschuld wassen.

Reageer
gravatar

Groot nieuws ! De FIFA gaat fuseren met de VVD. De leider wordt Mapp Blutter en over een nieuwe naam wordt nog nagedacht, maar de naam SIDA gooit hoge ogen.

gravatar

Ik stemmen op Maff Klapper vanwege bewezen diensten.
Wel is belangrijk dat alle kandidaten van de soort Homo Rectum zijn (of Homo Erectie, dat weet ik nooit zeker).