Britten vluchten op luxe jachten weg uit Europa

Ongevaarlijke zoektocht naar leven zonder economische voordelen

De Europese Raad vergadert volgende week opnieuw niet over de bootvluchtelingen uit het Verenigd Koninkrijk. Enkele Britten proberen op luxe jachten weg te vluchten uit Europa, op zoek naar een leven zonder economische voordelen.

Het handjevol ongelukszoekers heeft een ideaalbeeld van het leven buiten Europa. Ze zouden in een gespreid bedje terechtkomen zonder vrij verkeer van goederen, diensten en personen. De werkelijkheid valt echter vaak bitter tegen. Ook het nieuwe vaderland blijkt gebukt te gaan onder stabiliteit, welvaart en een chronisch gebrek aan oorlog met de buurlanden.

De vluchtelingen proberen bij gunstige weersomstandigheden de Ierse Zee over te steken om het eiland Man te bereiken. Dat lukt altijd. Onlangs kwam een Brit tijdens de overtocht met de schrik vrij toen hij uitgleed op zijn jacht. Het ongeluk wordt door alle betrokkenen gezien als een incident, maar het geeft wel aan hoe ongevaarlijk de route is.

De Britten hebben verhalen gehoord van landgenoten die een bestaan zonder Europese solidariteit op het eiland hebben opgebouwd. Zelf slagen ze daar doorgaans ook in. Volgens eerste minister Allan Bell kan het eiland Man de beperkte toevoer gemakkelijk aan: “De lokale bevolking omarmt de vluchtelingen als een broedervolk. Maar meestal merken ze hen niet eens op.”

Ook Donald Tusk, de president van de Europese Raad, waarschuwt voor de bescheiden exodus: “Het zijn er gewoon een paar. Op dit moment staan er ruim zes Britten langs de kust, klaar om te vertrekken. Dat is een situatie die zijn weerga kent.” Volgens Tusk zou de Britse regering meer kunnen doen om te proberen de vluchtelingen tegen te houden: “Maar dat hoeft niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘t Is er door! Eindelijk!
Amsterdam heeft zojuist Bicker’s Eiland als officiële vluchthaven voor vermogende belastingvluchters opengesteld, men kan er BTW-vrij appartementen kopen tot 1.000 m², mét vide en blijvend vrij uitzicht. Er is een gratis veerdienst tussen de ligplaats voor superjachten tot 1.500 brt (bij Pampus) en Bicker’s eiland. Men koopt taxfree in, op Schiphol en bij XXL Albert Heyn’s. 020 werkt: aan haar toekomst. Elitair voor Pampus op de Multimiljonairs campus.

Reageer
gravatar

Als zelfs Angelsaksische kapitalisten (N.B. de uitvinders van dit beheerssysteem!) als bootvluchtelingen hun land ontvluchten en in Nederland fiscaal asiel vragen [en krijgen van Jeroen Dubloen en Eri Kwiebes] dan is de ineenstorting van het kapitalisme niet ver meer. Maar in Nederland gebeurt alles 50 jaar later dan in de rest van de wereld dus bieden wij iedere multinational, BTW- of failissementsfraudeur en belastingvluchter 50 jaar een safe haven mits zij een rekening openen bij ABN of ING,

Reageer
gravatar

Ik was gisterochtend nog even in Dreischor vanwege de kosmische energie. Daar sprak ik iemand uit Man over de uitslag van de verkiezingen in Engeland, toevallig.

Reageer
gravatar

Pas op ! Als een paar miljoen UKIP-stemmers uit Groot-Brittanië probeert weg te varen, krioelt het straks van bootjes rond dat eiland.
De kans op aanvaringen is nog groter dan bij Sail Amsterdam, dus zijn er heel wat varende verkeersregelaars nodig.

Reageer
gravatar

Iedereen snapt dat ze zullen blijven komen, zolang we niets aan de situatie in Engeland doen. Maar als het er op aankomt wil men er toch weer geen prioriteit aan geven, en echt investeren in betere jachthavens en golfclubs. Het hemd is weer nader dan de broek, en de miljardair is de dupe!

Reageer
gravatar

Buurvrouw, een oproep hoeft niet perse te worden geroepen. Maar je hebt wel gelijk natuurlijk: meer plaatjes en minder lettertjes!

gravatar

De tranen springhen in mijn ogen na ‘t lesen van soveel gekerm. Ach mens, weesch tevreden sonder eene ban, ende kusch de voeten van den Heere.

Het sijt vrijdag. Aen den visch!

gravatar

Zeg spuit, zit je me weer uit te schelden? Ik maak zelf wel uit of ik middeltjes neem.

Trouwens van die huis tuin en keukenmiddeltjes moet ik het niet hebben. Geef mij maar een medium zoals bij AstroTV bij de commerciële zenders.

Het kost je wel wat maar je komt er wel mee op tv en het is ongelofelijk hoe accuraat ze zijn. Medium Danielle Nijhuis is een goeie.

Corrie.

gravatar

Nee, nee, deze britse vluchtelingen moeten juist over niet-Europa, dus de rest van de wereld, worden verspreid. Zeg maar een paar britten per ander werelddeel. Moet te doen zijn.

gravatar

Op het eiland Man wordt doorgaans een uitstekende Bed, Bath and Breakfast regeling aangeboden, dus waarom zou je die idioten tegenhouden?! Wel oppassen, want ze zijn het gewend om links in de vaargeul te schipperen!

Reageer