Man houdt traumahelikopter over aan jeugd

Psycholoog bevestigt vermoeden na blik in hangar

De 38-jarige Harrie Jonkers uit Schoonhoven, die in zijn jeugd losse luchtvaartonderdelen in elkaar zette, heeft daar naar eigen zeggen een traumahelikopter aan overgehouden. “Veel aluminium, propellers, ongelooflijk veel schroeven, scharnieren, glas, gele verf, rode verf, blauwe verf, veel bedrading en een stuurknuppel, meer had ik niet. Daar moest ik het mee doen.”

Pas op latere leeftijd, toen een psycholoog langskwam in zijn hangar, werd bevestigd wat zijn omgeving al lange tijd vermoedde: Harrie heeft een traumahelikopter. Voor de Schoonhovenaar zelf kwam dat nieuws keihard binnen: “Ik heb het altijd ontkend, maar juist op de slechte momenten in je leven komt de traumahelikopter altijd weer naar boven.”

De Schoonhovenaar wil nu iets positiefs doen met zijn traumahelikopter: “Vanaf volgende maand rijd ik met mijn traumahelikopter op de aanhanger het hele land door om lezingen te geven over mijn grote passie: karpervissen.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En trouwens, Osama Bin Laden zat ineens met een Black Hawk-helicopter in zijn achtertuin; daar hoor je hem toch ook niet over klagen? Nou dan?

Reageer
gravatar

Ongelofelijk dapper. Zo’n traumahelicopter is iets heel persoonlijks, en deze Harrie heeft de moed dat met de buitenwereld te delen. Veel anderen zitten thuis met hun traumahelicopter, maar kunnen dan uit ruimtegebrek dan geen kant op. Neem een voorbeeld aan Harrie, ook voor jou is er zoiets prachtigs als Karpervissen in de wereld.

Reageer
gravatar

Is hier geen sprake van begripsverwarring? Harrie Jonker’s anamnese toont eerder een latent helicopter-trauma dan op een traumahelicopter. Al die losse onderdelen in zijn jeugd staan symbool voor een versplinterd geloof in ouderlijke liefde door affectieve verwaarlozing, culminerend in een duidelijke minderwaardigsheidsbeleving en een vlucht in een het hogere (helicoptervisie), waar aardse emoties van bovenaf beter overzichtelijk en beheersbaar zijn. En ja, Schoonhoven…

Reageer
gravatar

Wat een lelijke kleur heeft dat ding, het lijkt wel citroengeel. Trouwens op de foto had het best ook wat warmer en overdagger mogen zijn.

Weer een gemiste kans van de Speld, het kan blijkbaar niet op.

Reageer
gravatar

kan beide, voor een flinke toeval maar ook voor iedere vorm van zwering is help wel benodigd.
Zwering kan verholpen worden door je kwaal in een bad met karpers te steken die het kunnen verhelpen

gravatar

Er staat PH-ELP, PH is de landcode van Nederland. Er is bijvoorbeeld ook een pH-ULP. Geen illiuminati dit keer dus, maar een veelal onbekend fenomeen wat ook wel “humor” genoemd wordt.

Het is toch fijn om te bedenken dat de mensen die je altijd in elkaar slaat humor hebben toch?

gravatar

Ik vat het niet, je gaat met een traumachopper op pad om over karpervissen te vertellen….. wat al zo’n 1000 mensen doen. Dat slaat de plank wel een beetje mis. En doet de heli het of niet??? Raar verhaal iig

Reageer
gravatar

Nog één keer trauma schoppen en de volgende wedstrijd karpervissen wordt zonder publiek gespeeld. Jullie zijn gewaarschuwd!

gravatar

Ik vind het ontzettend moedig van Harrie Jonkers dat hij met zijn traumahelikopter het land door gaat. Ik heb zelf al jaren last van een traumahelikopter maar weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Mischien tijd om één van zijn lezingen bij te wonen, Karpervissen is enorm interesant.

Reageer
gravatar

Wat een lul, zeg! Door het land rijden met een aanhanger, terwijl je godbetert een helikopter hebt. Dit soort egoïsten veroorzaakt dus al die files, samen met die randdebielen die paarden in aanhangers vervoeren. je kunt toch OP zo’n knol gaan zitten?! BAH!

Reageer
gravatar

what a cock, say! By the country driving with a dongle, while you have a god improving helicopter. This species of egoists causes computer files, together with border idiots who use horses with a dongle. You can sit on a turnip, right?! GROSS!!

gravatar

Helaas, helaas, werd er niet gerept over een goed werkend aandrijfmechanisme. De helicopter heeft geen motert en zal daarom niet een cm kunnen vliegen……. 🙁