Eindelijk is het er: adresbehoud bij verhuizing

Adres meenemen scheelt hoop gedoe

Verhuizen en toch je oude adres behouden. Dat kan inmiddels in meer dan 300 Nederlandse gemeentes. Wie zich in een van deze plaatsen vestigt, hoeft geen adreswijzigingen meer te sturen.

Eén van die gemeenten is Rotterdam. Ras-Amsterdammers Joop en Marieke van Beek verhuisden deze week naar de havenstad. Zij konden hun adres gewoon meenemen. Marieke: “We zagen er tegenop om in Rotterdam te gaan wonen, maar dankzij adresbehoud voelden we ons meteen thuis. Bovendien hadden we niet al dat gedoe met vrienden uitleggen waar we nu precies wonen.”

Maar niet alle Rotterdammers zijn blij met de adressenservice. Geert en Hetty Snijbrander wonen al 50 jaar aan de Reigerlaan in Zuid. Ze zien met lede ogen hun buurt verwateren: “Vroeger was dit nog gewoon de Vogelenbuurt, maar de vogels zijn hier bijna uitgestorven. Ik heb niets tegen adressen die hier komen, maar ze moeten zich wel aanpassen aan onze wijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben vooral gehecht aan mijn huisnummer. Zou echt niet meer op een ander nummer kunnen wonen want dat brengt ongeluk. Nu is mijn straat iets met oranje maar ik wil toch liever een andere kleur.

Reageer
gravatar

Idi Amin stortte gewoon geld op de rekening van de Britse koningin. Hij wou dat mens gaan civiliseren. Op een dag is hij helemaal naar Israël afgereisd om Golda Meir haar kop te gaan bekijken. Nog dezelfde dag was hij terug. Het wijf wou niet meegaan naar Oeganda.

Reageer
gravatar

Het eerste wat ze me vroegen in PI De Geerworst was of ik bvb een dieet er op na moest houden. Ik zei ik eet wel wat de pot schaft. Per slot zit je daar in het gevang voor. Een kerel van de ambassade is even komen kijken.

Om het voor de zot houden van een Marechaussee. Die vent moest en zou samen met mij naar de WC. Ik zei het hem nog : laat mij gerust.

Reageer
gravatar

In dit artikel wordt volledig voorbijgegaan aan de invoering van SEPA (Single European Post Address) die deze oplossing van dit grote maatschappelijke probleem mogelijk maakte. SEPA koppelt elk adres aan een IBAN (Internationaal Bewoonbaar Adres Nummer) waardoor we in Nederland eenvoudig kunnen verhuizen met behoud van adres. Het IBAN bestaat uit de oude postcode voorafgegaan aan het ISO landnummer, telefoonnummer en BSN.

Reageer
gravatar

Ik ben laatst nog verhuisd met adresbehoud. Alles ingepakt, verhuiswagen laten komen, verhuiswagen weer weggestuurd, alles weer uitgepakt.

Heerlijke dag gehad.

Wel een klachtenbrief naar de woningbouw geschreven – hoe durven ze me zo’n uitgewoond krot op te leveren.

Reageer
gravatar

De Speld Annonceservice

Wie wil er van adres ruilen ?
Aangeboden: Modderkolkpad 13A, Gasselternijeveenschemond.
Gezocht: normale straatnaam in een stad met een korte naam, b.v. Oss.
Bijbetaling is bespreekbaar.

Reageer
gravatar

Heb helaas alleen een adres beschikbaar in Rotterdam met straatnaam Meent. Weet niet hoe gelukkig u daarvan word.

Rotterdam komt toch beetje op hetzelfde neer als Modderkolkpad

gravatar

Voorstel: geef iedereen levenslang één permanent adres. Zoals ons Burgerservicenummer, of zoals de Duitsers die levenslang één nummerbord krijgen toegewezen , ongeacht de reeks auto’s die ze in die periode bezitten. Dat maakt Ruimtelijke Ordening een stuk eenvoudiger en het bijbehorende ministerie en haar werkschuwe ambtenarenpopulatie overbodig.

Reageer
gravatar

Stel dat je in Meppel woont ? Mag je dan ook daar blijven wonen, maar wel een ander adres adopteren, bijvoorbeeld in Wassenaar, zodat je plotseling op stand woont ?

Reageer
gravatar

Even diep doordenkend: Je MOET nu je adres meenemen bij verhuizing. Zoniet, dan ontstaan er op den duur problemen met identieke adressen. Derhalve dom, dat niet alle gemeentes meedoen. Zo is er altijd wat.

Reageer
gravatar

Voor mij is hét grote voordeel dat ik nu de populaire bink kan uithangen. Ieder weekend nodig ik een groot aantal mensen uit op mijn niet bestaande feestjes, zelfs via Facebook! en niemand weet nog te achterhalen waar ik echt woon en ik kijk gewoon televisie!

Komt u ook maar!

Reageer
gravatar

Hoi Jongengroenenbleu.

Van je schrijfsel schrik ik want ik ben er altijd van uit gegaan dat je in Rotterdam woont.

Nu zit ik vol met vragen. Je bent toch geen Amsterdammer? Het Meppel van Midden Nederland? Als je uit 020 komt heeft dan je overmatig alcoholgebruik daarmee te maken?

Ben je een hipster? Is dit een oude foto van je? Draag je nu een oversized zonnebril en heb je je roze varkenskop ingeruild voor varkenskop met een bruin tintje?

Corrie.

gravatar

Corrie, Corrie, Corrie,

je weet toch, of misschien ook niet, dat ongefundeerde aannames de moeder aller misverstanden is?

Verder doet waar ik woon, welke subcultuur mijn sympathie heeft en aan welk intelligent dier mijn gezicht jou doet denken mijns inziens totaal niet ter zake…

gravatar

Het zijn vragen die ik stel. Dat van je overmatig alcoholgebruik door je hedonistische leefstijl heb je zelf geschreven. Het is geen aanname van mij.

Op de één of andere manier heb ik het idee dat je hulp nodig hebt. Een blanke buurjongen van mij had ook dezelfde leefstijl als jij maar door langdurig op hem inpraten heb ik hem zover gekregen dat hij tijdens verkiezingen met zo’n kek wit jasje van de PVV de partij van meneer Wilders foldertjes uitdeelt.

Er is hoop voor je. 🙂

Corrie.

gravatar

Ja Corrie, het zijn vragen waarop het antwoord mijns inziens niet relevant is. Niettemin is het feit dat je er altijd vanuit gegaan bent dat ik in Rotterdam woon wel degelijk een ongefundeerde aanname.

Daarnaast is mijn alcoholconsumtie in het geheel niet gerelateerd aan mijn woonomgeving en voordat ik in kekke witte jasjes van de PVV ga rondlopen, spring ik nog eerder voor de trein.

Zal ik je een geheimpje verklappen? Die profielfoto; dat ben ik niet. Ik een neger uit Afrika…

gravatar

Hij schijnt zich tegenwoordig te verdiepen in het verhuizen van websites met adresbehoud.
Zijn er hier toevallig mensen die daar verstand van hebben?

gravatar

Wat u zegt. Overstappen blijkt toch niet altijd voordelig te zijn.
Men had natuurlijk gewoon moeten doorlopen toen die voordelige aanbieding kwam.

gravatar

Of, Agent, men had destijds moeten luisteren naar het goede advies van de SVvDS dat hen middels de niet-petitie werd aangeboden: weg met die stomme duimpjes, daardoor veel minder gezichtsboek-vriendjes en dus veel minder serverruimte nodig… Maar nee, ook hier werd de weg van de minste weerstand gekozen, en dus is het achteraf janken geblazen. En nou vind Paultje het opeens niet leuk meer en wil zijn bal terug… Jammer joh!

gravatar

De ware liefhebber van ene Solex, die destijds opgepoetst en wel ontkoold stond te blinken in de zon, heeft in de regel een hekel aan die machine, waarop het afgelopen jaar een fietsbel afkomstig van een Puch scheef is gemonteerd.

gravatar

Het zou een eer zijn dit forum na de officiële plechtigheden in de rechtszaal te mogen begeleiden richting de koffietafel.

gravatar

Ik woon nog steeds in Monaco.

Dijsselbloem en Wiebes sturen wel regelmatig aanmaningen, maar die zijn niet rechtsgeldig in Monaco.

Ben zo blij met dit systeem.

Reageer